Sutuscula Sutuscula komentáře u knih

Dlouhá cesta domů Dlouhá cesta domů Louise Penny

(SPOILER) Kniha se, jako vždy, četla skvěle. Co mě ale dokáže rozčílit je, když výsledkem činnosti všech je průšvih, ke kterému by nedošlo, kdyby se buď do ničeho vůbec nepouštěli, nebo alespoň někteří poslouchali instrukce. Stejně tak jako že se někdo vydá přes celou Kanadu, aby pomohl s případem a pak si svůj zásadní postřeh nechá pro sebe protože proto. Takže knížka skvělá. Přečteno jedním dechem a emoce taky vyvolala.

15.07.2024 4 z 5

Válka s Mloky Válka s Mloky Karel Čapek

Čapek: "Není to utopie, nýbrž dnešek". A dnešek je to bohužel i v roce 2022.

13.08.2022 5 z 5

Víš, co má v plínce myš? Víš, co má v plínce myš? Guido Van Genechten

Já osobně tu knížku nemusím a vždy ji schovám někde hluboko pod ostatní. Dcera ji ale jednou za čas objeví, vytáhne a celá šťastná volá " bobkýýý! Pečteme bobkýýý!", takže u dětí to úspěch má. A to je ostatně cílem. Co se odplenkování týče, nespoléhala bych, že knížka pomůže. Největší frajeři jsou totiž ti s bobkama v plínách. Ale stačí ji schovat a je po problémech ;).

08.10.2020 5 z 5

Pohřbený obr Pohřbený obr Kazuo Ishiguro

Tahle knížka je zvláštní, jiná. Nečetla se lehko a přitom se od ní nedalo odtrhnout. Na pozadí mlhou zastřených střípků z artušovských legend se odehrává příběh ohromné lásky, která nabíjí energií.
I když je kniha snad ve všem jiná než ostaní Ishigurovy knihy, které jsem četla, přece je to v mnoha ohledech typický Ishiguro. Paměť a vpomínky, se kterými si ve svých knihách velmi rád hraje, se tentokrát staly ústředním tématem celé knihy. A stálo to za to. Stejně jako na ostatní jeho knihy tak nedokážu na Pohřbeného obra zapomenout ani měsíce po dočtení.

25.02.2020 5 z 5

Mám tě ráda Mám tě ráda Astrid Desbordes

Kniha mě nadchla, tak jsem ji pořídila a od té doby s dcerkou čteme denně aspoň 3x :)

24.02.2020 5 z 5

Komturova smrt Komturova smrt Haruki Murakami

Velké zklamání. Kniha mohla být o třetinu kratší a nepochybělo by.

23.08.2019 1 z 5