svoboddka svoboddka komentáře u knih

Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Pět hvězd je málo. Po dlouhé době jsem u knihy napnutá jak kšanda. Tohle je výborný materiál na několikadílný seriál typu Most nebo Zločin.

31.07.2019 5 z 5

Volavka Volavka Sharon J. Bolton

Slabé, v popisech postupů policie někdy až hloupé a amatérské. Rádoby udržované napětí prostřednictvím chaosu v informacích, hlavní hrdinka neví, co se vyšetřuje, neví, proti jak silnému soupeři stojí, neví, kdo jí kryje, nepřijde jí divné, že se u ní projevují symptony užití drog (bývalá narkomanka), její nadřízení několik měsíců vyšetřují, ale nemají žádné stopy, nikdo se nezabývá prohledánim a jištěním prostor, takže pokoje a počítače jsou na konci( samozřejmě) plné kamer a odposlouchávacích zařízení, žena bere na bolesti několik týdnů placebo a vůbec jí nenapadne přetrvávající bolesti řešit.. a další a další nelogické momenty, díry, otazníky..Připomíná mi to seriál pro děti Lazy Town - křivák Robie vymyšlí lumpárny a naivní obyvatelé městečka mu na ně tupě skáčou. Ale Volavka asi byla určená pro dospělé čtenáře. Nebo? :-)

20.12.2015 2 z 5

Němý křik Němý křik Angela Marsons

Příjemné překvapení. Klasický scénář, mordparta s výrazným šéfem (tady šéfkou), víc postav v podezření, anonymní pohled vraha... Ale drží to pohromadě, smutné a děsivé se střídá s lidskostí a humorem, samotné vyšetřování pro čtenáře zůstává dost na povrchu, ale koho nakonec zajímá detailní rozbor DNA, že. :) Být už vydané pokračování, hned bych po něm sáhla.

24.07.2016 4 z 5

Farma Farma Tom Rob Smith

Moc dlouhe natahovani, moc kratke rozuzleni, ktere me snad po tom vsem uz ani nezajimalo. Tri hvezdy predevsim za napad, ne za provedeni.

14.06.2016 3 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Je nejspíš divné napsat, že vás bavila kniha, jejímž tématem je vlastně násilí v rodině a jeho následky. Ale ano, bavilo mě to a velmi. Skvěle vyprávěný příběh. Pro mě kniha, u které je vám líto, že končí, protože chcete vědět, jak se její hrdinky mají dál. Nejraději bych dnes odvedla svého syna do školky, stavila se za Jane, Madeline a Celeste v kavárně Modré blues a řekla, že jim fandím. :-)

15.12.2015 4 z 5

V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Není to dokonalé. Ale je to sakra dobré. Tipla bych, že bude zfilmováno. Autorovi a hlavně sobě přeji, ať je dvojka minimálně stejně čtivá. :-)

01.01.2016 5 z 5

Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Bylo to fajn. Jako když jdu s kamarádkami na kafe, nebo si dám po dlouhém dni koupel a pak zmrzlinu. Nic náročného ani zásadního, ale je to příjemné, známé, uklidňující a chci si něco podobného zase brzy užít.

09.08.2016 4 z 5

Manželovo tajemství Manželovo tajemství Liane Moriarty

Autorka má dar zaujmout mě na začátku příběhu a pak už si mě vodí jak na vařený nudli. Způsob vyprávění, několik postupně se propojujících dějových linek, úvahy žen někdy tak překvapivě upřímné a něčím mi blízké (co vám budu povídat, je mi přes čtyřicet, dvě děti, manžel :), to vše mě opravdu baví. čtyři hvězdy.

17.01.2016 4 z 5

Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Čtenářský zážitek. Klobouk dolů. Občas teď tuhle knihu někomu doporučím, spíš tak ledabyle, stylem Nebylo to špatný. A pak se kochám tím, jak je dotyčný postupně příběhem pohlcen, vzrušeně knihu hodnotí a diskutuje o ní, epidemií nadšení taktéž zasažen. :-)

20.12.2015 5 z 5

Dcera krále močálů Dcera krále močálů Karen Dionne

Výborně napsaný příběh. Kniha, u které chcete vědět, co bude dál, tak čtete a čtete, ale pak je vám líto, že jste už na konci.

11.03.2018 5 z 5

Malé černé a devět žen Malé černé a devět žen Jane L. Rosen

Oddechové, hravé, pozitivní. S chutí bych četla příběhy hrdinek a hrdinů dál.

30.01.2018 5 z 5

NeMáma: Radosti a strasti mateřství NeMáma: Radosti a strasti mateřství Sarah Turner

Upřímné, trefné, vtipné. Podepisuji všechno, co je v knize napsáno. Tu knihu jsem měla mít v ruce, když jsem porodila své první dítě. :-)

07.01.2018 5 z 5

Poslední výročí Poslední výročí Liane Moriarty

Výborně napsáno. U každé knihy této autorky je mi líto, že příběh končí. Chci sledovat její sympatické, nezvykle otevřené a někdy dost potrhlé hrdiny dál, neloučit se s nimi tak brzy. Už aby začala psát od všech knížek druhé díly! :-) Radost číst.

11.08.2017 5 z 5

Davidovy hvězdy Davidovy hvězdy Kristina Ohlsson

Čte se dobře. Určitě patří k tomu lepšímu, co jsem v poslední době z detektivek četla. Až se dá říct, že mi vrátila chuť na tento druh literatury. Jsem už trochu koza stará mlsná. :)

18.02.2016 4 z 5

Pach krve Pach krve František Niedl

Tak to byl fičák. :) Hned si jdu zítra pro druhý díl série.

21.08.2022 5 z 5