t.adm komentáře u knih
Milá lovestory pro teenagery, která se čte lehce a rychle. Moc mi ale neseděla postava Libby – její chování bylo pro mne málo uvěřitelné (scéna s fialovými bikinami; sebevědomí v pubertálním věku a s nadváhou). Vadil mi i onen přístup k váze – samozřejmě může každý vypadat tak, jak on sám chce, ale zrovna s tloušťkou mohou souviset zdravotní problémy – takže si myslím, že by přístup „vážím 130 kilo a jsem spokojená“ neměl být být brán na lehkou váhu – hlavně v dospívajícím věku. U Jacka mi připadalo uvažování více holčičí, ale jinak jeho postavu považuji za nejlepší. Doporučuji jako milou oddechovku.
Kniha se četla dobře, snad poprvé jsem si při četbě "užila" popisy krajiny a prostředí, atmosféra studeného severu na mne dýchala z každé stránky. Příběh se vyvíjel slibně, duchařské prvky a několik dějových linek, které se později vzájemně propletly mne bavily. Někdy jsem si říkala, že by kniha mohla být útlejší - ovšem nejvíce by to odnesly popisy Ölandu - a to by byla škoda, protože tahle kniha není o honbě za vyřešením záhady (zápletka opravdu lehce pokulhává), ale je o krátkém pobytu na aluddenském statku spolu s ostatními hrdiny.
Nevím jak tuto knihu ohodnotit, protože ji přece jen nelze srovnávat s normálními knihami, jedná se o jakýsi doplněk k obrovskému příběhu. Kouzelnické pohádky byly pěkné, fantazie autorky pracovala na plné obrátky, za to klobouk dolů a je fajn, že se autorka do Bajek nebo i Famfrpálu v průběhu věků pustila. Nicméně všechny pohádky až zas tak oslňující nebyly a nevím, zda bych z nich jako malý kouzelník byla nadšená. Na oddech nebo pro fandy Harryho ale budou. :)
Takové milé čtení, které neurazí, ale ani nenadchne. Bylo zajímavé vidět pohledy na věc obou manželů, jak každý z nich lpěl na něčem jiném. Akorát celkově mi kniha přišla "o ničem", konec se mi nelíbil...Jinak napsáno, z pohledu do života dvou staříků se dalo vytřískat mnohem víc. Ale jako úsměvná oddechovka postačí :).
Až na ten konec (fakt se mi nelíbil) mě čtení bavilo a příběh byl fajn, až na některé přeslazené části, cca na 3,5*. Bohužel zde bylo mnoho stylistických chyb, věty kolikrát nedávaly smysl, střídal se úplně nesmyslně přítomný a budoucí čas, některé věci byly příliš překombinované, některé by naopak mohly být rozvinuté více, styl psaní za 2*. Velmi chválím, za nastínění témat, jako byl přístup k dělníkům, ženským právům a ke "zrůdám".... Protože největší zrůda celého příběhu vypadala úplně normálně.
Asi musím na knihy tohoto stylu dozrát, ale čtení mě nebavilo a těšila jsem se na konec. Knihu si určitě přečtu ještě jednou a po čase, pak zhodnotím znovu.
Taková....milá kniha. Velmi zajímavý je pohled dítěte na "dospělácké" věci, například to, jak si kvůli mamince myslel, že se tatínkova přítelkyně jmenuje Coura :D ... Byly zde moc krásné myšlenky, zajímavý a celkem i neobyčejný příběh :). Ale celkově jsem čekala jiné vyústění situací, dalo ze z toho vytřískat víc... Konec mne dost zklamal.
Kniha měla velmi dobrý nápad, líbil se mi moc konec (co se týče agentur i soukromých vztahů). Ale připadal mi příliš dlouhý. Také byl příliš detailní popis Školy pro volavky a jejich výcviku, či některé "romantické" scény. Kniha má být nejspíš i jakýmsi varováním před východem. Ale přesto mi pořád něco vadilo, připadalo mi to stále dokola, klišé ve vztahu hlavních hrdinů. Průměr.
První půlka knihy mne nebavila vůbec, druhá byla už o něco zajímavější, ale pořád nic extra. Rozsáhlé popisy krajiny, někdy i předvídatelné situace. Člověk u ní nemusel moc přemýšlet, pohodová oddychovka po náročném dni. Za mě dvě hvězdičky.