TaLu TaLu komentáře u knih

Slepičí polévka pro duši zamilovaných Slepičí polévka pro duši zamilovaných Jack Canfield

Ze všech slepičích polévek ta nejlepší !

04.09.2015 5 z 5

Píseň slonů Píseň slonů Wilbur Smith

Moje první kniha od autora a přiznám se, že jsem po ní sáhla, protože na nic nenavazuje. Nepatří do sérií a já si řekla, že se seznámím s autorem, který je oblíbeným v knihovně aniž bych "musela" číst těch knih více.
Kniha je místy až strhující, slovo napínavá není dost silně vystihující to tempo některých scén.
Afrika do níž autor svá díla často zasazuje byla krásným prostředím pro zajímavý příběh.
Zřejmě se časem začtu i do dalších knih, byť by to znamenalo přečíst sérii :o)

04.09.2015 4 z 5

Sedmero tajemství Sedmero tajemství Victoria Holt (p)

Jedna z nejlepších knih od autorky.
Odpočinková. Hezký příběh. Doporučuji.

Poznáš to z polibků Poznáš to z polibků Julia Quinn

Další z rodiny zažívá svůj příběh.
A opět velmi příjemné chvíle s knihou, přečtenou znovu během několika dnů.
Už nebudu opakovat všechna ta pochvalná slova o sérii, která jsem napsala jinde, snad jen zmíním, že v této knize jsem vnímala mnohem více maminku sourozenců. Díky dialogům s dcerou.

S láskou, Eloise S láskou, Eloise Julia Quinn

No ...úvodní dobrodružství, jakkoli pochopitelné, mohlo dopadnout výrazně hůře.
Rozjet se za někým, koho znám jen ze slov dopisů a do něhož jsem si promítla své potřeby a sny - to je opravdu velmi riskantní záležitost.
Však ono to ve skutečnosti bylo opravdu jinak, než jak si to Eloise vysnila.
Lepší.
Protože mít odvahu poprat se se skutečností, je mnohem větší dobrodružství, než snít sny na dálku.
A z dřívějších knih už každá čtenářka ví, že Eloise se jen tak nevzdává.
Jen bych uvítala víc informací a možná i víc propojenosti s rodinou a hlavně s nejlepší přítelkyní.
Ale to bych toho už chtěla moc :o)

Láska v nebezpečí Láska v nebezpečí Julia Quinn

Opět jsem se s autorkou a jejími hrdiny skvěle bavila.
U jejích knih se mi stává, že se nejen usmívám, ale že se směji dokonce nahlas.
Ono si stačí představit nějakou popsanou situaci, nějaké to setkání v salonu.....a vnímat dialogy.
Díky za její knihy, vždyť komu někdy nechybí trocha té romantiky. A vtip je bonus. V jejích knihách je vždy.

Deset důvodů, proč tě miluji Deset důvodů, proč tě miluji Julia Quinn

Kniha měla trochu pomalejší tempo, než na jaké jsem od autorky zvyklá, ale právě díky tomu volnějšímu rytmu snad ještě více vyniklo to, proč autorku považuji za jednu z nejlepších v oblasti romantické literatury.
Příběh dívky, která nemá tak moc na výběr, když jejími vdavkami má dojít k finanční záchraně rodiny, mi přišel opravdu zajímavý. Navíc tady se včas objeví někdo, kdo tento osud, jež potkal v té době ( ve skutečnosti) určitě mnohou ženu, změní.
Ano, jde o romantickou literaturu, ale jak už jsem psala v souvislosti s touto autorkou na mnoha jiných místech, jde o skvěle odvyprávěný příběh, kde se v těch slovech jako stříbrná nitka stále objevuje úžasný, milý a lidský humor.

Čekanka Čekanka Julia Quinn

Pro mne nejpovedenější kniha celé velmi povedené série.
A to mluví za vše.

Vévoda a já Vévoda a já Julia Quinn

Tahle série se autorce opravdu podařila.
Příběhy osmi sourozenců rozpracované do osmi knih nejsou pouhou romantickou četbou.
Knihy mají svižný děj a pro mne neodolatelný humor prostupující dialogy hlavních postav.
Jsem moc ráda, že tato autorka začala psát.
Doporučuji.

Podivné zásnuby Podivné zásnuby Jayne Ann Krentz

Po delším čase kniha od autorky, která příjemně překvapila a připomněla mi její dřívější dílo.
Napětí udržované od první do poslední strany, svižné tempo doplňují příjemné hlavní i vedlejší postavy. Výrazný a uvěřitelný záporák usilující ( jak jinak) o život hlavní hrdince. Romantika prostupující strany knihy ději spíše prospívá, - a hlavně, bez esoterické omáčky.
Jak osvěžující vidět, že si pro tentokrát hrdinové vystačili se zdravým selským rozumem :o)

Ostrý střih Ostrý střih Sandra Brown

A ve stále svižném tempu i celý obsah knihy, kde nechybí mimo napětí ani romantika a propletené vztahy. Občas trochu předvídatelné, občas trošinku překombinované, ale stále je to "stará" dobrá Sandra Brown. Kdo si ji ze čtenářů oblíbil, tomu netřeba doporučovat, kdo nikdy nečetl, tak to klidně riskněte.
Pro chvíle dovolené s knihou, podle mne, ideální autorka.

26.08.2015 4 z 5

Až na popel Až na popel Amanda Quick (p)

Tato série od autorky nepatří mezi mé oblíbené.
Jde o sérii plnou esoteriky a tu já nemusím.
Je to jediná kniha, kterou jsem v sérii přečetla a do několika dalších v knihovně jen nakoukla, tak mi nepřijde fér hodnotit, protože dříve, hlavně díky historickým romancím jsem se u autorky bavila opravdu dobře.
Toto téma prostě jen není mým tématem.
Přijde mi škoda, že i autorky, jež psaly jinak, ( a dobře jinak !) v posledním čase do svých knih tuto tematiku hojně přimíchávají.
Působí to na mne jako úlitba současnému IN trendu.

21.08.2015

Tajemství deníku Tajemství deníku Amanda Quick (p)

První kniha od autorky, kterou jsem kdysi četla.
Svůj komentář vztahuji na celou sérii a já se opravdu dobře bavila.
Detektivní zápletky, vtipné dialogy ústřední dvojice, romantika, další prokreslené postavy a to vše od první do poslední kapitoly napsáno čtivě a svižně.
Co víc si pro chvíle odpočinku přát ?
A právě pro takové chvíle doporučuji.

21.08.2015 4 z 5

Galantní pomsta Galantní pomsta Amanda Quick (p)

Opět jedna z těch velmi povedených historických romancí od autorky.
Dokáže romantiku promíchat s vtipem i napětím a to všechno tak akorát, aby z toho nebyl nepoživatelný guláš.
Doporučuji.

21.08.2015 4 z 5

Záhadný skvost Záhadný skvost Amanda Quick (p)

Četla jsem před lety v jiném vydání, ale musím se přiznat, že jsem se k této oddechové romantice ráda po čase vrátila a vychutnala si znovu příběh plný napětí, skvěle odvyprávěný, s tajemstvím a hlavně s hlavní hrdinkou, která se i v době, ve které ženy neměly téměř žádná práva, dokázala prosadit.
Dalo by se říci, že tato kniha od autorky patří k mé nejoblíbenější, alespoň co se těch romantických příběhů z minulosti týče.
Její knihy dříve napsané u mě vítězí nad těmi pozdějšími, ve kterých je zpracována poměrně často esoterika, kterou já v knihách nemusím.

Lentilka pro dědu Edu Lentilka pro dědu Edu Ivona Březinová

Opět nesnadné téma a od autorky úžasně zpracované.
Alzheimerova choroba v dětské knížce !
Někdo by možná řekl, že je to až moc.
Přesto mnoho dětí žije v rodině, kde tato zákeřná choroba je součástí každodenna.
Myslím, že pro každého, kdo viděl někoho z blízkých trpět touto nemocí, je kniha vlastně pohlazením a povzbuzením.
A nejen pro ně.
Autorce díky za odvahu.
Bravo.

21.08.2015 5 z 5

Jmenuji se Alice: Jsem narkomanka Jmenuji se Alice: Jsem narkomanka Ivona Březinová

Svým komentářem chci shrnout celou tuto sérii.
Autorce se nepřikrášleným způsobem podařilo vykreslit osudy dívek, které se setkávají ve stejné léčebně.
Každá s jiným problémem, každá se znamením současné doby, každá tak zoufale ztracená v roztočeném kolotoči závislosti.
A proto dávám plný počet v hodnocení.
Za odvahu autorky zpracovat tuto tematiku a samozřejmě za to, že ji dle mého názoru zpracovala velmi dobře.
A přitom nejde o dokument, jde o příběh, jde o člověka, jde o život sám !
Při čtení se nelze ubránit vtáhnutí do těch situací, se kterými se ( pokud máme ten dar) nemusíme běžně probojovávat.
A nejde než fandit těm dívkám aby to zvládly !

Maminka Maminka Jaroslav Seifert

Krásná slova.
Slovy zachycené to, co někdy ani zachytit nelze.
Emoce.
Nikdy nezapomenu na to, když báseň z této sbírky recitovala nejmladší dcera.

Jednou za život Jednou za život Danielle Steel

Mnoho knih jsem z toho množství, jež autorka napsala, nepřečetla, ale tento příběh je rozhodně jedním z nejlepších.
Doporučuji pro chvíle odpočinku.
Příběh je zajímavý, není to žádná prázdná romantika, ale život s tou špetkou romantiky, co ho dělá přece jen krásnějším.

Zášť Zášť Danielle Steel

Nad touto knihou jsem užasla a přišlo mi, že se musím znovu podívat na přebal, zda je to opravdu kniha od Danielle Steel....., protože mi přišla jiná, než její jiné knihy.
Mnohem drsnější, mnohem více laděná do thrilleru, než do příběhově romanticky nenáročného odpočinkového čtení, kam většinou knihy autorky řadím.
Prostředí ženské věznice bylo uvěřitelné a přečetla jsem od začátku do konce velmi rychle.
Jen čtenářky, které po knihách od autorky sáhnou obvykle, by si možná zasloužily varování, místy opravdu drsné vykreslení života ve vězení.
Za mě ale jasné čtyři hvězdy.