TaLu komentáře u knih
Příjemné, jemně napínavé a romantické čtení od autorky, která právě takto píše a vypráví příběhy svých hrdinů.
A o tom to je - ona svým psaním vypráví příběhy takovým způsobem, že se mi vždy vyloupne v hlavě obraz ohně v krbu v setmělé místnosti - moc by mne zajímalo, zda má hlas takový, jaký si v souvislosti s ní představuji.
A pro ten obraz, pro její styl psaní, patří mezi mé oblíbené autorky.
U této konkrétní knihy jsem místy měla dojem, že si přece jen mohla ještě trochu více pohrát s vykreslením jednotlivých postav, ale ono to může být i tím, že je to kniha ze série a dost možná, že její hrdiny potkám i v dalších knihách. A pokud jde o mne, já se s nimi potkávám ráda.
Hodnotím plným počtem, protože jako kniha pro mládež napsaná v žánru fantasy si podle mne ten plný počet zaslouží.
Dějově vypracované, napětí, dobrodružství, zajímavé postavy a Safira ta prostě nemá chybu.
Udivující, vzhledem ke stáří autora.
Přiznám se, že jsem dost netrpělivě očekávala film, protože se teď zfilmování podobných děl docela daří, přece jen už filmaři inspirovaní Pánem prstenů a Harry Potterem vědí jak na to. To jsem si alespoň myslela - ovšem tak neskutečně nepovedený film jsem dlouho neviděla a doufám, že dlouho neuvidím. O to větší obdiv jsem pocítila ke knize. Časem si určitě přečtu i další díly.
Vždy se mi líbí, když má autor odvahu se pustit na nová území. Autor, kterého znám z detektivek, napsal detektivku pro děti a mládež a podle mého názoru se mu vážně povedla. Klidně bych příběhů s hlavní hrdinkou přečetla víc.
Kniha mě velmi mile překvapila. Napínavá od začátku do konce, vykreslené postavy. Skvělá detektivka. Autora jsem neznala a po přečtení jsem vyhledávala, které knihy ještě napsal. Mohu určitě doporučit.
Pro mne velmi milé překvapení, že spisovatel napsal knihu pro mládež, z prostředí soudů a právníků, kde je sám jako doma a kam umisťuje děje svých knih. Zajímavě vykreslené postavy. Kluk, kterého zajímá právo, tak trochu "poznamenaného" domácím prostředím. Svižný děj, napětí a vzhledem k cílové skupině čtenářů psáno v kratších větách. Ale rozhodně bych neřekla, že je to pro mládež příliš složité. Nepodceňujme naše mladé :o)
Tímto komentářem hodnotím celkově celou povedenou sérii.
Zajímavá zápletka, kniha od autora, který nezklame. Celá ta dějová linka ( nebudu prozrazovat) pozoruhodně proudící celou knihou a zasahující hlavní i vedlejší postavy se mi líbila. Náhled do prostředí a doby, kde udržet určité postoje vyžadovalo osobní hrdinství. A napětí rozhodně nechybí.
První kniha, kterou jsem od autorky četla. Dle mého názoru se jí podařilo velmi lidským způsobem popsat naprosto odlišnou mentalitu muslimského světa. Místy drsné, udržující v napětí a některé postavy nelze jinak, než litovat.
Kniha, kterou autorka napsala ve spolupráci, proto mi to přišla tak trochu "jiná Woodová". Ovšem ta jinakost byla výrazně plusová. Děj knihy probíhající v období druhé světové války v Polsku je výborně vykresleným obrazem doby. Osudy jednotlivců i celých národů. Napínavé, hluboké. Boj o člověka i lidství obecně. Válku nelze vyhrát. Každá válka v každé době v sobě nese jen zkázu, smrt a utrpení, na všech stranách. Pro mne nejlepší kniha autorky.
Dle mého názoru velmi dobře vykreslený příběh ve velmi zvláštní době, kterou Španělsko za dob inkvizice určitě bylo. Jde o beletrii, o příběh a ten příběh je poutavý, plný reálného napětí. Boj o život, boj o lidství. Neubránila jsem se myšlenkám, že v začátcích dob inkvizice šlo místy o snahu proměny a očisty církve, ale jak už to mezi námi lidmi bývá, dobré myšlenky zneužité sobeckými zájmy jednotlivců, dopadají úplně jinak...
Přečetla jsem velmi rychle, kniha mne udržela v napětí a mohu určitě doporučit. Moje zatím nejoblíbenější kniha od autora, který ale má velmi vyrovnanou kvalitu svých děl.
Knihy od autora jsou napínavé a udržují čtenáře od prvních stran v pozornosti až do konce. Má velmi vyrovnanou kvalitu knih. Vždy si ráda přečtu jeho další knihu. Místy nereálné situace ničemu nevadí, protože se u jeho knih čtenář, podle mne, velmi dobře baví.
Knížka z mého dětství, i z doby kdy naše děti byly malé. Tedy dávná kniha.
Přesto mám vždy radost, když po ní v knihovně sáhne další malé dítě a tím se znovu a znovu vytváří ten svět vzpomínek, člověků a koťat
Naučná publikace města Brna, kterou jsem dostala od dětí a mohla se tak více seznámit s tímto místem, které, jak doufám, poznám i osobně trochu více.
Vzdálená vzpomínka a přesto tak intenzivní. Nedělní chvíle u tety , kdy nám, dětem, tuto knihu četla velmi často.
Jsem tak ráda, že knihy, se kterými mám spojeny dávné dětské chvíle, vycházejí znovu a mohou dalším dětem připravit chvíle podobné :o)
Je tak krásné vidět, že knihy zasunuté v mých dětských vzpomínkách, vycházejí stále znovu a mohou tím dalším a dalším dětem darovat nezapomenutelné chvíle.
Moje oblíbená: O nenasytném vrabci. Jak já mu přála, aby to s ním, i přes jeho chybu dopadlo dobře !
Spisovatelka píše tak, že vtáhne čtenáře do života svých postav natolik, že i čtenář se stává součástí příběhu.
Tento způsob psaní je darem.
Dokázat takto psát je vlastně určitá moc – slova nás ovlivňují, ta slyšená, ta vyřčená i ta napsaná.
Myslím, že v tomto směru se autorka zachovala tak, jak by se autor, podle mne, asi chovat měl – popsala emotivní příběh jednoho života a životů s ním souvisejících tak, aby ona sama viditelně neovlivňovala.
Přidávat své názory na příběh, by bylo spoilerem a proto jsem k tomu napsala článek jinam.
Touto knihou jsem se prokousávala dost těžko. Romantické příběhy včetně erotických scén mi v knihách nevadí, ale i u romantických autorek si nejvíce cením jejich vypravěčského talentu.
Tato kniha mi až příliš svými slovy, stylem, větami a popisem připomněla velmi velmi nenáročnou "červenou knihovnu" ( ať už ten pojem značí cokoli).
Neříkám, že si člověk nepotřebuje čas od času nenáročně odpočinout, ale mě to přišlo špatně napsané.
Nebo jsme si jen s autorkou nerozuměly.
Jejím fanouškem se zřejmě nestanu.
Dodatečně přidávám jednu hvězdu za celkem napínavý závěr, který jsem četla tak rychle, že jsem ani tolik nevnímala, jak je to napsané.
Silný životní příběh Josefa Čapka, velmi dobře zpracovaný a napsaný, jak je u autorky pravidlem.
Utvrdilo mne to v obdivu k tomuto "méně slavnému bratrovi" a znovu naplnilo vědomím, že on je z té dvojice bratrů pro mne jedničkou.
Musela jsem tu knihu číst dost brzo po jejím vydání, protože si pamatuji, že jsem ji četla jako mládě. A i když je to kniha z prostředí sportu a o sportovci - velmi mne tenkrát zaujala.
Byl to spíše takový poutavý pohled do života jedinečného člověka, který se pohyboval v originálním prostředí a tam zazářil.
Krásně napsáno.
Díky autorce, protože její knihy se čtou jako životní příběh, nejen popis života sportovce, nebo třeba spisovatele, jak to vídáme u současných knih na podobná témata.
Nezapomenutelné příběhy o tom, jak pejsek s kočičkou zažívali obyčejné situace neobyčejným způsobem. Pro mne byla opravdu kouzelná ta představa, jak se sušili na šňůře na prádlo a na střídačku se věšeli :o)