TaLu komentáře u knih
Přiznávám, že jsem četla pro tu povídku paní Körnerové. A ta mne nezklamala.
Čtivé, dobrodružství i romantika.
Hlavní postavy často vystaveny situacím, ve kterých musí sebrat všechnu sílu a udržet si přesvědčení, že život je přes všechny překážky velkým darem.
Doporučuji celou sérii.
Přečetla jsem, protože autorku čtu ráda, ale tentokráte se mi ani příběh, ani postavy nepřiblížily, jako by to tak nějak mělce klouzalo po povrchu a nemělo sílu, zanořit se hlouběji.
Tak tenhle příběh se opravdu povedl.
Přečetla jsem s velikou chutí.
Zápletka, osoby, vztahy.
Díky, že to má další pokračování.
Autorka opravdu umí příběh podat tak, že je radost číst.
A před akční babičkou smekám, jak dokázala rychle nacpat vše, na čem záleží, do kočáru :o)
Doporučuji.
Nemohu než sama za sebe napsat, že si tuto autorčinu sérii opravdu vychutnávám.
Tak dobře se mi to čte.
Odpočinkové, ale s příběhem.
Hlavní postavy už člověk vítá jako staré známé a těším se na další pokračování.
Přečteno vždy jedním dechem a upřednostněno před ostatními rozečtenými knihami.
Další z autorčiných příběhů, které se velmi dobře čtou, mají spád, špetku dobrodružného napětí a romantiku - prostě přesně namícháno, pro chvíle odpočinku.
Od autorky se mi tato konkrétní kniha nelíbila tolik, jako její jiné. Ale četla se opět dobře. Možná mne nezaujal tentokrát tolik příběh, nebo hlavní postavy.
Romantická a velmi čtivě napsaná kniha. Odpočinkové, příjemné a s detektivní zápletkou. Autorka opět nezklamala. Doporučuji.
Velmi dobře napsaná kniha. Mohu říci, že mne tentokráte autorka překvapila velmi silným příběhem, plným života a lidskosti.
Mívám vždy problémy s příběhy, které v sobě zahrnují "cestu proti životu" , tentokráte jsem četla všechny ty souvislosti, jež vedly k důsledkům a rozhodnutím a žasla nad tím, jak se s velmi obtížnými tématy autorka vyrovnala.
Autorka opět přišla se zajímavou zápletkou. Romantika, intriky, napětí a to všechno svižně a čtivě podáno. Určitě kniha, která potěší nejen nenapravitelné romantiky.
Ze série se mi líbily nejvíce právě první knihy. Romantické, odpočinkové. Zajímavé je i to, jak knihy této série vznikaly, když autorka začínala psát.
Četla jsem jedním dechem. Prvně asi v 15 letech, podruhé tak o deset let později. Autor umí úžasným způsobem vykreslit prostředí, vztahy a svým příběhem plným zvratů, napětí a živých postav vtáhnout čtenáře doprostřed děje.
Což by ale mohlo být přímo do středu arény.
Zaujaly mne charaktery postav, kde je pravdivě a poutavě ukázán jejich vývoj.
Že nikdo nejsme bez chyby.
Dobrodružný román nejen pro děti. Plný napětí, zajímavých zápletek a krás Afriky.
Už se těším, až ho jednou budu číst vnoučatům. Doufám, že Staš a Nela se stanou jejich oblíbenými hrdiny, kterým budou se zatajeným dechem fandit, aby to s nimi dobře dopadlo.
Jen toho slona bych já osobně raději naložila na loď a přivezla až k sobě domů :o)
Velmi mile mne překvapilo, že slavný autor Egypťana Sinuheta napsal tuto detektivku. Opravdu jsem se u čtení bavila.
Knihu, která se celosvětově umísťuje na předních místech žebříčků, jsem přečetla kdysi na škole. A asi nikdy ji nebudu číst znovu. Ten kdo příběh prožil, nezapomene. Genialita autora je podle mne v tom, že skutečně čtenáře vtáhne do Egypta a do života hlavního hrdiny. Já jen četla a četla a četla, dokud jsem nedočetla. A dosud si pamatuji ten pocit zvláštního neskutečna, když jsem se zase rozhlédla kolem sebe. Málokterá kniha mne tak dlouho "neopustila" ani po svém dočtení. Myslím, že je v mnoha ohledech opravdu jedinečná a hlavně jedinečně napsaná.
Nové setkání se známými hlavními hrdiny. Trochu jsem se ale se ztrácela v popisech odborností, o kterých si netroufám tvrdit, zda jsou skutečně tak, protože o dané tematice nic nevím. Ovšem zápletka velmi zdařilá a rozuzlení překvapivé. A vykreslené vztahy mezi postavami jsou pro mne určitě bonusem navíc.
Knihu jsem přečetla až po Alchymistovi a tak její hodnocení není zřejmě takové, jakým by bylo, pokud bych ji četla jako první knihu od autora. U některým myšlenek v daném příběhu jsem říkala JO ! A za chvíli "to snad ne" ? Takže to bylo takové čtení na houpačce.
Moje první kniha od autora. Při jejím čtení mi stále letěl myslí Malý princ. Možná díky tomu myšlenkovému světu, ve kterém se každý má najít sám....
Při čtení se mi zdálo, že věty připomínají spíše citáty.
Není to běžná kniha s běžnou zápletkou. Je plná myšlenek a filosofování. A právě tak je zapotřebí k ní, podle mého názoru, přistupovat.
Podle mne je velmi problematické, pokud je to vůbec možné, komentovat novénu. Ta slova jsou určena k inspiraci, rozjímání, nasměrování. Novény nejsou beletrií. Jsou to po sobě jdoucí dny, ve kterých se necháváme zasáhnout slovem, případně v těch dnech intenzivně myslíme na něco nebo někoho u čeho ( koho) bychom toužili zažít proměnu. Jde o duchovní cestu, ne o "přečtení knihy" .
Tato konkrétní novéna je určená pro dny před Letnicemi, ale nejen pro ně.
Opět jsem se dobře bavila. Ty knihy, ve kterých autorka do romantiky přimíchá napětí a detektivní zápletku, nebo detektivní zápletku okoření romantikou se mi líbí více, než ty "čistě" romantické. A nemohu se ubránit dojmu, že i sama autorka se při jejich psaní baví víc. Alespoň mi to tak připadá.