TaLu komentáře u knih
Zajímavá zápletka. Kniha, ve které je nejen romantika, ale také napětí. Na autorku až nezvykle a překvapivě "drsný" děj. Dobře jsem se bavila.
Opět jedna z knih, které jsou romantickým příběhem. Podle mne se i sama autorka lépe baví, když píše knihy s detektivní zápletkou. Ovšem tato konkrétní "pouze" romantická se mi četla dobře. Příběh tam je a občas je třeba si u knihy i nenáročně odpočinout :o)
Jedna z nejlepších knih od autorky. Má svižný děj, napínavou zápletku, sympatické hrdiny, propracovaný příběh. Velmi dobře jsem se bavila.
Moje nejoblíbenější kniha od autorky. Velmi čtivě napsaná, pravdivě vykreslený příběh i postavy. Četla jsem ji už před lety a díky této knize jsem začala číst od autorky i její další díla. Pro chvíle odpočinku vřele doporučuji.
Od autorky raději čtu knihy s detektivní zápletkou, než ty romantické. Ovšem v této mne zaujala zápletka a líbili se mi i hlavní postavy. Takže - romantika - proč vlastně občas ne ? :o)
Přečteno. A znovu musím říct, že mi ta nadílka stránek v případě této autorky rozhodně nevadí. Prožívat s hlavními hrdiny další případ a skrze to je poznat zase trochu blíž - to vždy vítám u sérií. Po přečtení není třeba se s postavami "loučit" , protože se zase potkáme v další knize. A na setkání s Cormoranem a Robin se opravdu těším.
Kniha je díky vyšetřovanému případu možná napínavější, i když mě se o něco víc líbilo Volání Kukačky.
Opět jsem odolala svému zlozvyku podívat se na konec a jsem tomu ráda. Ovšem díky jedné indicii jsem téměř hned rozpoznala vraha. Jen nevím, zda mám na sebe být hrdá, nebo zda ta indicie byla "až moc". Rozhodně se mi líbilo ve světle toho podezření číst celou knihu a sledovat, jak to do sebe pomalu zapadá.
Pomalejší tempo knihy jsem si vyloženě vychutnávala. Po mém období thrillerů mne překvapilo s jakou radostí jsem se stránku za stránkou probírala poctivou detektivní prací. Cormoran Strike a Robin působí lidsky naprosto uvěřitelně a budou patřit mezi mé oblíbené dvojice hrdinů z knih. Jinak musím říci, že jsem neočekávala, že bych byla knihou zklamaná, i když některé komentáře vyvolávaly dojem, že se bavit nebudu. Podle mne Rowlingová prostě umí psát. A tentokráte jsem odolala svému zlozvyku a nepodívala se na konec knihy, i když těch stránek mezi začátkem a koncem je opravdu hodně :o)
Tato kniha odstartovala období, ve kterém jsem pak četla jeden thriller za druhým. Do té doby jsem netušila, že může jít o tak čtivý žánr. Kniha má velmi svižný spád, zajímavé postavy, propracované situace. Pravda, líčení hrůz jimiž si procházejí oběti zločinu jsou mnohdy až moc, ale nepůsobí právě proto tak realisticky? Na zločinu nic hezkého není !
Po knize Sněhulák mi Levhart přišel nějak "až moc"
Až moc stránek v knize?
Až moc kombinací?
Až moc jmen?
Ale to všechno je právě tento autor ve svých knihách.
A skrze to všechno se v poslední třetině knihy vždy zrychleně řítím k závěru.
Jakou rychlostí se vlastně žene lavina ?
Jen stále žasnu, jakým způsobem zachází autor s hlavní postavou.
Harry Hole už je opravdu nějak téměř nadmíru zdevastován.
Už jsem psala, že doporučují tyto knihy číst "jedním dechem", protože při odkládání se v nich, alespoň v první třetině knihy, ztrácím.
Tentokráte opravdu strhující, místy až "nerozdýchatelné". Od začátku do konce nelze nic jiného než fandit těm, které už známe z dalších knih, aby se jim podařilo přežít i tentokráte. Jedna z nejlepších v sérii. Výborně Evo :o)
Tentokráte jsem nebývale brzy odhadla pachatele a byla bych raději, kdyby tomu tak nebylo. Jinak opět velmi hezky napsáno. Začínám mít tuto sérii opravdu ráda.
Opět jsem se velmi dobře bavila.
V této sérii mi nevadí ani to zasazení do budoucnosti. Lidé jsou stále lidé, emoce jsou stejné v historickém románu i v románu z budoucnosti. Pokud bychom dokázali stále rozlišovat mezi dobrem a zlem nemusíme se budoucnosti bát. Rozhodně se mi líbí, že v knihách J.D. Robb i v budoucnosti existuje policie a detektiv jako Eva.
Trochu volnější tempo, ale zase se dozvíme víc ze života hlavní hrdinky a jejích přátel. A kdo by nefandil těhulkám, kterým hrozí nebezpečí ? Četlo se mi, jako vždy dobře. Jen si tak říkám, že by mi možná nevadil komorník tak, jako hlavní hrdince, ale zase bych si nemohla užívat jejich špičkování :o))
Prima, že autorka dopsala i příběh "posledního bratra". Celá série je podle mne podařená. Ráda se dozvídám další postřehy ze "života" těch, se kterými už jsme se seznámili dříve. Jistě je to nenáročná romantická četba, ale rozhodně patří k těm povedeným. Autorka prostě umí.
Další kniha ze série. První dvě knihy mne dokázaly mnohem lehčeji vtáhnout do děje. Ale já mám navazující knihy ráda a právě tato série se podle mne autorce opravdu povedla. Tak jen o hvězdičku méně.
Tato série o bratrech Quinnech se autorce vyloženě povedla. Dozvíme se vždy i o těch, co už je známe z minulé knihy. A psáno je to s takovou lehkostí, že se to čte jedna radost.
Podle mne nejlepší kniha ze série i když se dobře čtou všechny. Doporučuji. Oddechové, čtivé, vtipné, romantika nechybí. Příběh rodiny se mi také moc líbil. Mám ráda, když se dozvím o osudech hrdinů něco dalšího v dalších knihách. Mám ráda série.
Napínavé, čtivé, romantické i detektivní zápletka. Jedna z prvních ( pokud ne úplně první) kniha, kterou jsem před mnoha lety od autorky přečetla. A možná právě díky této knize, jsem s radostí sáhla po dalších jejích dílech.
První kniha od autorky z této série mne velmi mile překvapila. Nečekala jsem mírný posun do budoucnosti ani strhující, čtivý thriller. Dosud jsem znala autorku jinak. O to milejší bylo zjištění, že ji tento žánr podle mne vyhovuje, a že píše s lehkostí a velmi čtivě. Autorka ideální na dovolenou, chvíle volna i třeba do autobusu, jen pozor, abychom nepřejeli stanici. :o)
V tomto díle ze série se mi nejvíce líbilo, že dostali konečně větší prostor Harryho přátelé.
Jako by na tu šířící se temnotu nebyl už tak sám.
Což pro mne bylo asi největší plus tohoto dílu.
Jinak opět čtení, od kterého se odcházet moc nedá.