Taralcielle komentáře u knih
Krásná dětská knížka, která si těch 5* zkrátka zaslouží. Stále jí někde doma mám schovanou.
Krátká kniha, nenáročná na přečtení. Velmi mě zaujalo filmové zpracování.
Velmi silný a emotivní příběh o překonávání rozdílů mezi evropskou ženou a africkým náčelníkem. Byla jsem ráda i za autorku, že nakonec dostala rozum a odjela pryč. Přečetla jsem z celé série jenom první díl. během příběhu jsem si kolikrát říkala, že já už bych byla dávno pryč.
Zajímavé na přečtení.
Moc hezký dívčí román. Souhlasím s hodnocením Ann98, že hlavní hrdinka, na to, že je jí 18 let, je opravdu dost naivní... příběh je pěkný, počtení na jedno odpoledne.
Klasický příklad toho, co s holkami dokáže udělat jeden milý sympatický kluk. 4* dávám za vtipné zpracování a čtivost knihy.
Nejlepší kniha o kamenech, s jakou jsem zatím přišla do styku. Plánuji dokoupit další díly. Přehledná, obohacující a zajímavá kniha pro všechny, kteří se o kameny zajímají.
Krásné klasické pohádky bratří Grimmů zaujmou malé i velké čtenáře. Jako dítě jsem je doslova milovala a někdy si je přečtu i teď, když chci takové milé pohlazení po duši. Locika, Dupynožka, Bělinka a Růženka - pamatuju si je dodnes :)
Klasické pohádky pro děti, které patří k tomu nejlepšímu, co jim česká literatura může nabídnout.
Ač na tyhle dobrodružné romány moc nejsem, Robinson Crusoe je napsaný pěkně a jsem ráda, že jsem se k němu dostala. Příběh je napínavý, moc se mi líbí popis ostrova a všech věcí, které si Robinson musel sám vyrobit. Za ty roky si vytvořil velmi slušné zázemí, několik "domů", velké hospodářství, které mu dávalo základní potřeby jako maso a vejce. Setkání s Pátkem příběh obohatilo.
Čte se dobře, rychle to utíká a celou dobu jsem držela Robinsonovi palce, aby se dostal domů.
Chápu, že pohádky mají být plné fantazie a že se v nich vyskytují nereálné postavy a světy, ale pro mě bylo tohle až moc nerálné a překombinované, až absurdní. Přečetla jsem jednou a stačilo, už bych se ke knize nevracela. Znám lepší příběhy pro děti.
klasických 100 příběhů Giovanniho Boccaccia, převyprávěných za dlouhých večerů. Nečetla jsem najednou, ale několik týdnů postupně.
Super čtení pro mladé čtenáře. Četla jsem jako dítě v rámci povinné četby, ale tenhle díl mě opravdu hodně bavil. Klasická Pětka, ale tentokrát přece jen o něco lepší :)
Knihu jsem četla jako dítě, úplně jsem jí nerozuměla. Po letech přečteno znovu a za mě ohodnoceno 3* jako průměr. hezky napsáno, ale celkově mě nebavilo..
Mám radši příběhy, kde to dobře končí... Ale přesto hezky napsané.
Mám moc ráda historky pana Kopty, proto jsem nemohla odolat... Skvělé čtení v útlé knížečce, až mi přišlo líto, že tak brzo skončila, četla bych klidně dál! Moc pěkné, vtipné a milé :-) Smála jsem se od fekální historky s hovnocucem až do konce :-D
Hezky napsané, krásné ilustrace. Příběh se mi moc líbil, jako dítě jsem četla nejednou :)
Zajímavé. Přečetla jsem rychle, četla se dobře. Konec se mi moc nelíbil, byl rychlý, zbytečný a překombinovaný...
Jinak příběh je to dobrý, zase jiné téma než obvykle.
Moje první kniha o Sherlockovi. Ilustrace od Adolfa Borna se mi moc líbí.
Příběhy Holmese a Watsona mám moc ráda, líbí se mi Holmesovy znalosti, uvažování a chladná logika.
Příjemná nenáročná oddechovka. Romanťárna s dobrým koncem :)