Taralcielle Taralcielle komentáře u knih

Dítě Bridget Jonesové Dítě Bridget Jonesové Helen Fielding

Knížku jsem přečetla, jako všechny z Bridgetiných deníků, ale nevím... Tahle už mě tolik nedostala. Čím víc se příběh natahuje, tím víc ztrácí... První deník skvělý, druhý dobrý, Láskou šílená nic moc a tohle mě zaujalo nejmíň.
Filmy se mi líbí, ale ani čtení deníkové formy mi nedělalo žádné potíže.

30.08.2019 2 z 5

Rumcajs Rumcajs Václav Čtvrtek (p)

Krásné příběhy a krásné večerníčky. Kniha, která se dětem bude líbit a pobaví i dospělé.

30.08.2019 5 z 5

Pohádky ze čtyř studánek Pohádky ze čtyř studánek Václav Čtvrtek (p)

Další úžasné čtení od pana Čtvrtka. Příběhy Rumajse a Cipíska, Hrompace a Tancibůrka, motýla Emanuela a Makové panenky a Křemílka a Vochomůrky patří k tomu nejlepšímu, co může česká literatura pro děti nabídnout.

30.08.2019 5 z 5

Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky Václav Čtvrtek (p)

Klasika. Miluju Křemílka a Vochomůrku, bez nich si dětství neumím představit.

30.08.2019 5 z 5

Maková panenka a motýl Emanuel Maková panenka a motýl Emanuel Václav Čtvrtek (p)

Hrom cíbaba prsk, tohle se prostě povedlo. Příjemné a milé čtení, patří pro mě ke klasice dětských pohádek.

30.08.2019 5 z 5

Rumcajsova loupežnická knížka Rumcajsova loupežnická knížka Václav Čtvrtek (p)

Moje oblíbené dětské čtení.

30.08.2019 4 z 5

Můj život s Králem: Román z Ulice Můj život s Králem: Román z Ulice Lenka Hornová

Oddechové a nenáročné čtení, taková jednohubka :)

Miláček Miláček Guy de Maupassant

Zajímavý příběh, klasika od Maupassanta. příběh je sice z 19. století, ale řekla bych že spoustu věcí platí i dnes... Knihu jsem přečetla během chvilky, je to odpočinkové čtení, rozhodně doporučuju.

30.08.2019 4 z 5

Gabra a Málinka: Povedené dcerky Gabra a Málinka: Povedené dcerky Amálie Kutinová

Milé dětské čtení :)

Zatmění Zatmění Stephenie Meyer

Knihy přečteny všechny, anglicky i česky. Musím znovu podotknout, že jsou mnohem lepší než filmy. Ve filmu nevynikne spousta emocí, které jsou v knize krásně vysvětlené.

Nový měsíc Nový měsíc Stephenie Meyer

Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

29.08.2019 5 z 5

Stmívání / Život a smrt: druhý pohled Stmívání / Život a smrt: druhý pohled Stephenie Meyer

Za mě ano, zajímavý pohled z druhé strany, jaké by to bylo, kdyby upírkou byla dívka. Já jsem se u toho pobavila i odreagovala. Konec byl tomu samozřejmě přizpůsobený. Bavilo mě to.

29.08.2019 4 z 5

Návrat do ráje Návrat do ráje Rosalind Miles

Jednička je dobrá, příběh je zajímavý. Je to příjemná oddechovka. Jako dítě jsem sledovala i seriál, také to bylo dobře zpracované.

29.08.2019 4 z 5

Návrat do ráje - Prokleté dědictví Návrat do ráje - Prokleté dědictví Rosalind Miles

Tak jak mám ráda první díl, tak druhý ne. Překombinované, umělé pokračování postav. Nelíbí se mi vývoj Stephaniina a Danova vztahu. Jednička ano, dvojka ne.

29.08.2019 1 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Jedna z nejemotivnějších a nejsilnějších knih, které jsem kdy četla. Jak tu někteří zmiňují, že se nejedná o přímo naturalistický popis života v Osvětimi, pro mě je to naturalistické až dost ( bití, mučení, střílení do lidí, neustálé transporty nových a nových vězňů, pocity beznaděje, neustálá přítomnost smrti, nedostatek hygieny, minimum jídla, strach o svoje blízké a hrůza z toho, když nahnali lidi do komor a pálili těla ) a opravdu mi to pro mojí představivost stačí. Ano, hlavním motivem je láska Lalea a Gity, ale pořád je tam ta válka, strach, hrůza z vojáků, z toho, že do minuty zastřelí kohokoliv i naprosto bezdůvodně, bez příčiny, jen tak z rozmaru. Podle toho, co jsem dohledávala, se to takhle vážně mohlo stát. Tento úhel pohledu je trochu jiný, více vyzdvihuje tu lásku, která je oba držela nad vodou. Mnozí takové štěstí neměli, nepřežili ani jediný den. Nemůžu si odmyslet vzpomínku, kterou mi vyprávěla moje babička, jak vypadal její tatínek, když se vrátil z koncentračního tábora, vychrtlý, vážil pouhých 35 kg a vypadal tak o 50 let starší, měl vrásky, strhané rysy a v jeho pohledu byla všechna bolest z prožitých hrůz, která tam prý už potom navždycky zůstala...
Obdivuji autorku, že se do tohoto tématu pustila. Příběh mě naprosto vtáhl, nemohla jsem přestat číst a celou dobu jsem se o Lalea a Gitu bála a přála si,aby to pro ně dobře dopadlo. Pokaždé když šel Lale pro jídlo s diamanty a rubíny v tašce, bála jsem se, že ho někdo uvidí. Pro mě prostě neobvyklé dílo, které si rozhodně zaslouží 5 hvězdiček ( kdyby bylo víc, dala bych víc ).

Dojal mě i doslov - jak synův, tak samotné autorky, ve kterém popisuje, jak se s Lalem seznámila a jak postupně získala jeho důvěru a on jí vyprávěl příběh. První doslov, který jsem opravdu dočetla až do konce a nevynechala jsem jediné slovo.

Král komiků Král komiků Emil Artur Longen

Příjemné čtení. Naladilo mě k přečtení dalších životopisů o Burianovi.
Hezky napsáno, pobaví a zároveň ukazuje nesmyslnost 1. světové války, obavy lidí o svoje syny, kteří byli na frontě, materiální strádání, ale také touhu po zábavě a snaze zapomenout na válku.

28.08.2019 4 z 5

S tebou nebo bez tebe S tebou nebo bez tebe Carole Matthews

Kniha, která se moc pěkně čte. Hezký příběh, taková milá slaďárna, ale z trochu jiného prostředí - v Himalájích. Já jsem přečetla jedním dechem. Oddechovka.

28.08.2019 5 z 5

Umění v krvi Umění v krvi Bonnie MacBird

Příběh Sherlocka Holmese a doktora Watsona z pera Bonnie MacBird jakoby psal sám Doyle. Příběh mladého Holmese je napínavý, čtivý, místy i velmi překvapivý.

28.08.2019 5 z 5