Tea98 Tea98 komentáře u knih

Frankie Frankie Jochen Gutsch

Když jsem si knihu rozbalila pod vánočním stromkem, tak jsem vůbec nevěděla, co od ní čekat...
Nakonec mě, ale přilákala ke čtení a byla to skvělá volba. Originální, místy vtipné, místy dojemné. Děkuju Ježíšku.

18.01.2024 5 z 5

Slunečné dny a mořský vánek Slunečné dny a mořský vánek Carole Matthews

Nenadchne-neurazí.
Děj se dá předpokládat. Oceňuji krátké kapitoly. Pohodová kniha.

30.07.2022 3 z 5

Štěstí má barvu levandule Štěstí má barvu levandule Pauline Mai

oddechová kniha, některé pasáže trošku zdlouhavé, ale čte se dobře a srozumitelně.

07.11.2021 4 z 5

Sí, vole! Sí, vole! Pavel Liška

Úžasná kniha, která se velmi dobře čte. Doplněná nádhernými fotografiemi. Jediné co bylo těžší zvyknout si na barevné písmo, zvlašť pak na hnědé, které se pod umělým světlem četlo opravdu těžce.

03.07.2021 5 z 5

Noc na Karlštejně Noc na Karlštejně Jaroslav Vrchlický (p)

Především se mi líbilo, že tam není paní Ovka v hlavní roli.

04.06.2017

Těžká hodina Těžká hodina Jiří Wolker

Tak trochu jsem všechno nepobrala, ale jinak útlá knížka, která se dá přečíst opravdu velmi rychle.

26.04.2017 2 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Nejlepší kniha, kterou jsem kdy přečetla. Dokonce jsem ji přečetla i v rekordním čase a už se těším na další díly.

03.04.2017 5 z 5

Praha Alfonse Muchy Praha Alfonse Muchy Jan Boněk

Zatím jsem tak ve 3/4 knihy a je naprosto úžasná! Velmi snadno se čte a seznámí vás s úžasným malířem a grafikem, který to neměl v životě úplně jednoduché, Alfonsem Muchou. V knize se mj. dočtete i o jeho vrstevnícch.

12.02.2017 5 z 5

Podivný případ Dr. Jekylla a pana Hyda Podivný případ Dr. Jekylla a pana Hyda Robert Louis Stevenson

Občas jsem se v ději ztrácela, ale konec byl výborný. Dobrá knížka, hlavně co týče rozsahu na počet stran :-) .

12.02.2017 2 z 5

Krysař Krysař Viktor Dyk

Nudná kniha, která kdyby nebyla útlá a povinná k maturitě, tak jí rozhodně nečtu...

04.02.2017 ztráta času

Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Humor jsem v knize opravdu nenašla. Příběh M. P. opravdu zajímavý, místy možná trochu zdlouhavý a přiliš detailní. Knihu jsem si chtěla přečíst už jen z důvodu, že miluji seriál Přátelé.
Přečetla jem si vždy jednu-dvě kapitoly, čtení pro mě bylo dost depresivní, takže teď zase nějakou oddechovku.

20.01.2023 3 z 5

Víno a čáry Víno a čáry Luanne G. Smith

Musím se přiznat, že na knize mi nejprve zaujal její název. Obvykle takový žánr knih nečtu, ale z tohohle jsem nadšená. Kniha je napsaná velmi čtivě a vůbec se u čtení nenudíte... o nečekané zvraty není nouze. Super kniha, vřele doporučuji.

25.04.2022 5 z 5

Matěj mapuje výtvarné umění Matěj mapuje výtvarné umění Michaela Hošková

Kniha je pojata jako přehled výtvarného umění. Přehledná a mapy jsou zajímavé. Jen mi trochu zklamalo, že se v knize už nevěnují Matějovi, např. jak se mu daří při studiu apod.
Pokud se zajímáte o výtvarné umění, tak tuto knihu určitě potřebujete mít.

21.03.2022 4 z 5

Čokoládový klub Čokoládový klub Carole Matthews

Chvilkama jsem se od knihy nemohla odtrhnout, ale byly i úseky, které mi přišly zbytečně zdlouhavé a nudné. Hlavní hrdinky mi občas připadaly naivní a pravděpodobně žijící jen z čokolády. Na knize oceňuji především krásný přebal. Je to prostě fajn oddechovka.

04.03.2022 3 z 5

Tati, už tam budem? Tati, už tam budem? Vojtěch Bernatský

Vojtěch Bernadský nás v knihách nechává nahlédnout do svého soukromí a knihy jsou plné vtipných zážitků s jeho dětmi.
Doporučuji přečíst, nádherné oddechovky plné humoru, lásky a optimismu.
U mě v knihovně již mají své čestné místo přestože mi tato kniha ze všech třech přijde jako "nejslabší"

28.02.2022 4 z 5

Všechny jeho ženy Všechny jeho ženy Caterina Bonvicini

Kniha je pro mě velkym zklamáním. Neustale jsem se ztrácela v rádoby ději, kdo vlastně a jak vypraví. A ani závěrečné rozuzlení to nezachránilo. Ke čtení jsem se musela přemáhat. Takhle dlouho se snad četla naposledy povinnou četbu. Za mě tedy odpad.

08.12.2021 ztráta času

Lukáš Kvapil: Slzy rytíře z Dakaru Lukáš Kvapil: Slzy rytíře z Dakaru Robert Sára

Prečteno za tři dny. Ač nějak Dakar nesleduji, tak jsem měla velkou touhu si tuto knihu prečíst. Jsem naprosto v šoku. Dokonale a otevřeně napsané. Doporučuji.

04.12.2021 5 z 5

Coura Coura Jana Bernášková

Na knihu jsem se moc těšila. Čte se dobře, vulgarismy mi nevadí. Ikdyž z prvního dílu jsem byla nadšená víc. Itak doporučuji.

12.10.2021 4 z 5

Pohádkář Pohádkář Barbara Nesvadbová

Dočteno a už nikdy! zmatené, přeskakování od jedné věci k druhé, naprosto nesmyslné. Hrůza a děs.

12.04.2021 ztráta času

Podivné město Podivné město Ransom Riggs

Krásné pokračování knihy, ale možná trochu zdlouhavé- hlavně ze začátku. Jinak napínavá kniha plná nečekaných zvratů.

04.06.2017 4 z 5