Teddy2023 Teddy2023 komentáře u knih

Polibek katany Polibek katany Rinko Ueda

Vítejte v době Edo, kdy žili samurajové, nindžové a hemžilo nevěstky, které si vydělávaly na živobytí...a Kaguya - obyčejná dívka s jizvou na zádech - padne do oka proutníkovi - věrnému zákazníkovi nevěstinců Hanzoovi. Jenomže je Kaguya opravdu taková jak se na první pohled jeví?
Malá jednohubka na zkrácení odpoledne

Dveře chaosu #3 Dveře chaosu #3 Ryoko Mitsuki

Pěkné zakončení série s otevřeným koncem

03.01.2024 3 z 5

V životech loutek V životech loutek TJ Klune (p)

O něco slabší díl, jelikož se nejspíš jednalo o scifi, takže mi to celkově kapku nesedlo, ale namluveno jako audiokniha skvěle :)

Deník pána démonů #07 Deník pána démonů #07 Lee Yun Hee

Boží zakončení příběhu :)

Spirála #3 Spirála #3 Džundži Itó

Zakončení série s uspěchanym koncem...jako čtenáři jste to mohli ocekavat

Spirála #2 Spirála #2 Džundži Itó

Dvojka se mi líbila poměrně víc, jelikož ve Vás začala vzbuzovat daleko větší emoce: posedlost, neopětovaná láska, touha po pozornosti, najít místo ve společnosti...džunji ito zahrnuje ve svém díle prvky, které si v normálním životě často neuvědomujeme...pokud nás přímo nezasáhnou.

Spirála #1 Spirála #1 Džundži Itó

Jedna z mých prvních hororových mang, které jsem si koupila a přečetla rychlostí blesku. Naštěstí tohle dílo neobsahuje násilí, sex či drogy...pro některé povahy zkrátka tohle čtení není. Zvlášť pokud Vám tenhle žánr nesedí.
Jak už někteří zmínili, některé kapitoly by se daly považovat za vsuvky, ale větší smysl Vám celý příběh začne dávat až v dalších dílech.
Elementy nacházející se v tomto díle: pomalý rozjezd, školní prostředí, důležitá role spirál, propadající šílenství

Magická brána Magická brána Sandra Regnier

Slabší příběh v porovnání s první sérii

30.12.2023 2 z 5

Ztracené insignie Ztracené insignie Sandra Regnier

Předvídatelné, ale pěkné zakončení

30.12.2023 4 z 5

Mezi elfy proti své vůli Mezi elfy proti své vůli Sandra Regnier

"Mezi elfy proti své vůli" jsem četla před dlouhou dobou. Při své procházce knihkupectvím mě zaujala obálka a nečekala jsem, že mě děj nadchne. Musím uznat, že se jednalo o fantasy knihu, kde najdete typické magické bytosti jako elfové, vily a dračí...a klišé ohledně hledání osudové lásky. Humorné, vtipné a místy poutavě vyprávění pro náctileté

30.12.2023 4 z 5

Sherlock Holmes a  Krvavá zrada Sherlock Holmes a Krvavá zrada Mark A Latham

Sherlock Holmes od Arthura Conana Doyla je jedna z úžasných postav a na tuhle knihu od Mark A. Lathama jsem narazila čirou náhodou - jen jsem ji četla jako první, přestože na databázi knih má pořadí deváté. Avšak musím uznat, že je příběh pěkně napsaný a překlad vydařený. Doporucuji

28.12.2023 5 z 5

Spy x Family 10 Spy x Family 10 Tacuja Endó

Další bájecné pokračovani roztomilé mangy

28.12.2023 4 z 5

Hal Hal Aoi Makino

Manga skládající se z povídek....oddechové

Dveře chaosu #1 Dveře chaosu #1 Ryoko Mitsuki

(SPOILER) Manga s netradičním námětem...hlavní hrdinky představují klíče - jedna otvírá a druhá zavírá - Clarissa a Mizérie - jako čtenáři můžeme čekat, že se objeví záporná postava snažící se zneužít moc našich hrdinek. Příběh netypický a poněkud chaoticky ale kresba pěkná

Spojení Spojení Lisa Jane Smith

Série se zajímavou myšlenkou

Lovec Lovec Lisa Jane Smith

Pomalý rozjezd ...dříve ve mně kniha budila hrůzu, ale nyní oddechovka

Návrat Návrat Lisa Jane Smith

Jeden z mých o oblíbených dílů

27.12.2023 4 z 5

Smrt v Benátkách Smrt v Benátkách Thomas Mann

Klasika pro BL fanoušky...i filmová verze není špatná.

20.12.2023 2 z 5

Selekce Selekce Kiera Cass

Poprvé když jsem dostala do ruky tento díl, byla jsem z něj nadšená. K Vánocům si možná nadělím i audioknihy. Pro nenáročné čtenáře :)

20.12.2023 3 z 5

Čarodějova nevěsta 11 Čarodějova nevěsta 11 Kore Yamazaki

(SPOILER) Prvních devět svazku jsem viděla jako anime a přišlo mi to fajn. Jedná se o trochu temné anime ve světě vil a kouzel...na motivy krásky a zvířete. Retelling - neboli příběhy inspirující se známými pohádkami - teď hrozně frčí.

Popravdě jsem tu sérii viděla už před dlouhou dobu a moc si z toho nevybavuju, ale i tak jsem učinila rozhodnutí strávit čas s touhle mangou a pokračovat devátým svazkem.

Devítka a desítka nuda, ale tento o hodně lepší. Možná kvůli novým postavám a retrospektivním prvkum, kdy se toho člověk více dozví o Eliášovi či jak ho přijímají ostatní postavy.

"Čarodejova nevěsta" Vás povede i k zamyšlení :)

18.12.2023 3 z 5