terezarath komentáře u knih
Pro fanoušky HP světa určitě milé doplnění. Svižný styl psaní, kniha se čte velmi snadno. Bylo zajímavé nakouknout za kulisy tohohle celosvěového fenoménu, dozvědět se více o samotném natáčení a samozřejmě i více o představiteli Draca.
No pane jo, tohle byla jízda. Bylo to smutné a děsivé, ale díky silnému přátelství dívek svým způsobem i bolestně krásné. Mrzí mě, že jsem s jejím přečtením tak otálela. Skvěle napsaná kniha.
Pokud toužíte po množství detailů a faktů o výbuchu, pak tohle nejspíš není kniha pro vás. Nejde tu tolik o samotný výbuch jako o následné těžkosti v životech obyčejných lidí.
Realisticky vylíčené, opravdu smutné a děsivé. Napsáno poměrně pěkným, čtivým stylem.
Nebudu lhát, překvapilo mě, jak moc jsem si knihu užila. Já normálně na romanťárny nejsem a u tohohle jsem dost očekávala, že knihu budu nesnášet po pár stránkách. Vlastně jsem si jí pořídila jen ze zvědavosti, jelikož seriálové zpracování od Netflixu mě hodně bavilo. Ale světe div se, tahle knížka byla vážně dobrá. Fajn, byla plná kýče a spousty klišé, ale zároveň byla doplněná tak jemným a příjemným humorem, že se četla prakticky sama.
Viděla jsem film a říkala si, že knížku si musím přečíst, že to bude pecka. Téma knihy opravdu pecka byla, ale... Ale čekala jsem, že mi dovysvětlí to, co mi ve filmu chybělo. Nestalo se. Styl psaní nebyl zlý, ale není to prostě kniha, do které se začtete a nechcete přestat. Vydávat to za horor mi přijde trošku přehnané. Napínavé? Nejspíš. Strašidelné? Ne, ani moc ne.
Musím říct, že kniha nezklamala ani trochu. Film už nějaký ten pátek znám a co si budeme, zbožňuju ho. Fajn kombinace povznesení a humoru.
Marťan mi připomněl, proč jsem tak moc nesnášela chemii! Technických popisů tam byla taky pěkná hromada, ale bez nich by tahle kniha prostě postrádala svůj smysl. Je to neotřelé a místy i zábavné. Není to kniha pro každého, občas se nad popisem chemických procesů nebo oprav zaseknete, ale přes to všechno tahle kniha za přečtení stojí. A na konec si přeci jen nemohu odpustit otázku. Jak může Aquaman ovládat velryby?
Koukám, že kniha tu dostává docela bídu, ale já musím říct, že jsem nijak přehnaně zklamaná nebyla. Byl to trochu jednoduchý příběh, spíš než hororové prvky obsahoval hromadu násilí, ale napsané to bylo dobře. Jasně, bylo celkem jednoduché uhádnout, co se v tomhle městečku děje za neplechu a kdo je vlastně opravdovým problémem. Prostě taková rychlá brutálnější oddechovka.
Velmi povedeně zpracováno. Jako studenta literatury mě kniha nadchla. Jistě, místy se popisy a dějové průběhy trošku táhly, musela jsem občas nějaký ten odstaveček přeskočit, ale jinak to bylo velmi dobře zpracované, informačně poměrně přesné a hlavně skvěle napsané.
Tak tohle nebylo dobrý. Mohlo by se jednat o průměrnou knihu, pokud bychom vynechali postavu Jess. Rozmazlená hloupá holka, co chce skočit ze střechy, kvůli nevydařenému vztahu s klukem, který jí vlastně žádnou lásku ani vztah nikdy nesliboval. Všichni tam mají své problémy, někteří holt větší než ostatní, ale ona si ten problém vytváří, aby byla zajímavá. Celé to její chování k rodičům, kteří sice nejsou zrovna ideálními příklady rodičovské lásky, ale kteří se jí snaží dopřát jen to nejlepší? Vidím jen rozmazlené děcko s touhou po pozornosti. A o tom opravdu nepotřebuju číst na cca 250 stranách. Možná že se skrz ní autor snažil vytvořit humorný prvek, ale to se teda fakt nepovedlo.
Tak tohle bylo velký zklamání. Hororové prvky jsem tam hledala jen těžce, dobrých povídek tam bylo jen pár. Tohle řadím do průměru jen s přivřenýma očima.
Slyšela jsem na knihu hned několik negativních reakcí a nevím, odkud se berou. Kniha byla rozhodně informační, zároveň ale velmi vtipná, doplněná povedenými ilustracemi. Nemyslím si, že autorka tvořila učebnici plnou přebytečných faktů, ale chtěla prostě zprostředkovat tato témata trochu originálnější formou. Já byla velmi spokojená.
Skvělý! Na fiktivní literaturu to bylo velmi příjemných způsobem propojeno s reálnými fakty. Přečetla jsem to prakticky na jedno nadechnutí. Od autorky jsem již četla Černobylské dívky, měla jsem určitá očekávání a rozhodně jsem nebyla zklamaná.
Velmi zajímavá zápletka. Příběh měl hloubku, byl perfektně promyšlený a propracovaný. Musím říct, že místy až moc. Trochu se to táhlo díky neustálým popisům, ale uznávám, že to do knihy svým zvláštním způsobem perfektně sedělo.
A s koncem jsem velmi spokojená. Žádný perfektní, umatlaný happyend.
Děsila jsem se obsáhlosti knihy, myslela jsem, že to bude poměrně nudné. Pletla jsem se. Bylo to vtipné, čtivé a opravdu poučné. Pokud si myslíte, že historie Vás už nemůže ničím překvapit, tahle kniha Vás přesvědčí o opaku.
Když jsem knihu začínala číst, řekla jsem si, že v tuhle chvíli má u mě Jonák čistý štít... Chtěla jsem zjistit, jestli se v něm schovává něco víc než egoista a zločinec... Neschovává. Tahle kniha byla podlézavým pokusem, jak se zalíbit, ukázat se jako největší rebel atd.. A mně to hrozně lezlo krkem.
První kniha od autora po které jsem sáhla a nevím, zda to byla dobrá volba. Začátek měl velmi pomalý, trochu otravný rozjezd. Od nějaké padesáté strany se příběh trochu rozběhl. Líbilo se mi, že autor využil myšlenky kolektivního nevědomí. To mi přišlo originální. Jenže pak to šlo pomalu zase všechno do háje. V druhé půlce byla zajímavá jen scéna na benzínce, pak už mě kniha bohužel nudila. Konec mi přišel jako šílená smršť nápadů a nějak to za mě postrádalo smysl.
Hlavní myšlenka knihy byla opravdu zajímavá, velmi originální téma, kterým mě autor skutečně překvapil. Takové pojetí nadpřirozena jsem jinde neviděla. Bylo vidět, že si pan Karika dal velkou práci a s tématem si vyhrál. To opravdu cením. Velký potenciál, velká škoda. Bohužel to zpracování mi nesedlo. Možná mu dám do budoucna ještě šanci, třeba mě jeho jiné knihy ohromí o trochu víc.
Jak už bylo řečeno, je to prostě sbírka toho, co už jsme slyšeli v podcastu. Myslím si ale, že není na škodu si do knihovny schovat kratší, přehlednější shrnutí. Nečekejte žádné rozsáhlé detaily, každý případ je ve zkratce shrnut do pár stránek. Styl psaní bohužel nebyl nejzáživnější, bylo to celkem strohé a "přednáškové". Asi jediným přínosem pro zločinožrouty jsou rozhovory na konci knihy. To bylo velmi příjemné doplnění knihy, za to se autorce musí přidat malý plusový bodík.
Nemůžu se úplně rozhodnout, zda mě knížka zklamala či ne. Styl psaní byl dobrý. Bylo to čtivé, celkem svižně psané. Jenže ten příběh byl takový..MEH. Po většinu knihy je to zkrátka popis svatby a událostí kolen ní, do půlky knihy jsem nebyla chopná plně objevit téma knihy. A ty postavy? Naprosto toxické, jeden blbec vedle druhého.
Ke konci knihy jsem měla určité naděje, že se snad děj konečně rozjel, že to konečně začne být napínavé, zajímavé... A pak přišel konec a naděje pohřbil hodně hluboko.
Autorka se s každou knihou posouvá kupředu. Upálené jsou napínavé, děsivé a originální. Příběh se Vás chytne a odmítá se pustit. Za mě nejlepší autorčina kniha.