TerJac

Jednoznačně hodnotím kladně protože kniha je nádherně zpracována ale co se týče příběhu ... já nějak nevím. Asi jsem rozmlsaná ale Pavel Čech má přece navíc. Nějak jsem čekala, že v knize, v příběhu, bude objasněna ono záhadné přemísťování ilustrací, ale to že se z toho nakonec vyklube jen příběh o honu kočky s myší ..... bylo pro mne docela zklamání. Nemluvě o tom, že příběh vlastně tak trochu ani nekorespondoval s názvem knihy, a s problémem popisovaným v příběhu (že mizí ilustrace a přemísťují se). Od Pavla Čecha jsem hold čekala hlubší pointu a význam. Pro tak krásně provedenou knihu je to opravdu škoda.

Kniha, jako všechny ostatní od autorky Krolupperové, je naprosto úžasná. Přečetla jsem ji jedním dechem. To, co nejvíc oceňuji je napětí jaké autorka dokáže udržet u čtenáře. U mnoha dětských knih odhadnu konec dlouho dopředu, tato autorka ale dokáže udržet napětí a příběh je zajímavý od začátku až do konce! Opět hodnotím číslem 1!

Myslela jsem si po 150 str. že tu knihu vážně odložím .... jsem ráda, že jsem ji dočetla. Ana to, že je to od p. Rowlingové první kniha pro dospělé čtenáře - tak smekám!

Paní Březinová mne někdy zaráží ... u některých knih jako je tato srším vztek, jak takovou kravinu, která usiluje jen o další čárku v seznamu napsaných knih mohl vůbec někdo vydat ... a někdy mne paní Březinová velmi mile překvapí .... touto knihou ale ne

D. Brown .... občas to přehání a jeho příběhy mi někdy připadají jako fantaskní se naplňující bublina, na kterou se nabaluje jen snůška teorií a bludů ... ALE .... jeho knihy tím naopak nabíjí strhujícím napětím a sousty myšlenek .... takže i přesto ... klobouk dolů.

Soubor těchto povídek mne vždy donutí přemýšlet nad pohnutými lidskými osudy. Ne všechny povídky jsou vždy povedené .... ale vždy je s chutí ráda všechny přečtu :-)

Všem dětem (i dospělí), kteří nechápou některé otázky a důležité spojitosti v problematice 2. svět. války ... dobře a kvalitně napsáno.

M. Kratochvíl - v tomto prostě geniální. kniha je úžasná a všem rodičům doporučuji!

Doporučuji všem rodičům, co mají doma malé nezbedy, kteří občas věci dělají jinak ... i když je myslí dobře :)¨
Zkrátka pan Kratochvíl, který v tomto nikdy nezklame. Kniha je nabitá vtipem a číší z ní ničím nepoškozená radost, kterou by dětem kniha měla ( bohužel u nás ne vždy) vždy přinést.

Co dodat .... jedna z knih u kterých člověk zvolá ... "Hurá, tak dobrá literatura mající smysl a význam ještě nevymřela!"

Klasika pro autorku SM. -..... knihy co mne uvádějí do šílenství, ale nahání i husí kůži :-(

Doporučuji. Krásný příběh nabízejí dnešním i když stále nenásilným způsobem pohled na dětské radovánky, radosti a strasti.

Všem vřele doporučuji, otevřela jsem ji spíše z nudy s domněnkou že si ukrátím čas, než dorazí to co jsem původně chtěla číst ... a nakonec jsem byla nadšená. Děti kniha nutí přemýšlet, a porozumět textu tak, jak by měli pokaždé když čtou. velmi chválím :-)

Moc milé, pěkné, vtipné. S doplňujícími otázkami neboli čtení s porozuměním :)

Trochu mě zklamala celková pointa. Ono by mělo být ukázáno, čím a proč jsme všichni jedineční ... Ne jen proto, že jsme, že existujeme. To nás jaksi nečiní ničím zvláštním. Myslím že rozumím záměru autora, co tím chtěl sdělit, ale podle mě zde nebyl nápad dotažený do konce. Škoda.

Kniha mne utvrdila v názoru, který jsem vyjádřila u předchozí knihy autorky. Tato ji potvrzuje. Škoda papíru ....

Pardón ale tomuto nelze dát hvězdu za nic. Nevychované, bez smysluplné pointy ... ale knihu si ukládám, abych na ni nezapomněla až budu muset doporučit něco zastáncům výchovy "bez hranic" ... a myslím že autorka je jednou z nich.

Byť je to kniha s tématikou, která je pro mě psychicky na čtení náročná, přečetla jsem ji jedním dechem. A jsem ráda, protože i přes stahující se mi žaludek a neskutečnou tíhu na prsou mi tenhle příběh opět připomenul, jak moc má být člověk vděčný za svůj život.