TerkaM komentáře u knih
Vážně děsivá kniha. S každou další stránkou jsem se bála víc a víc. Navíc grafické zpracování stran tři částí bylo skvělé. Ty štěnice, jak se rozlézaly. Na začátku jich bylo málo, ve druhé části víc a ve třetí se už hemžily po obou papírech. Skvělá kniha, která člověku vleze až do hlavy.
Nejlepší kniha, kterou jsem za poslední dobu četla. Bavila mě od začátku až do konce a nedokázala jsem se od ní odtrhnout. :)
Sice jsem ji četla tři týdny, za což se stydím, ale to nic nemění na tom, že se mi moc líbila a určitě stojí za přečtení. :)
Moc příjemné čtení, které mě neuvěřitelně bavilo a já jsem ráda, že jsem v knihovně našla zbylé dva díly :)
Když jsem začínala číst, mnoho jsem od této Brownovy knihy neočekávala, ale jsem si jistá, že je to mnohem lepší dílo s Robertem Langdonem než předchozí Ztracený symbol, který se mi moc nezamlouval, i když se mi do jeho přečtení líbily všechny jeho knihy :) a souhlasím s tvrzením, že si tímto počinem napravil po Ztraceném symbolu svou reputaci a já jsem ráda, že jsem knihu neodložila a že jsem četla dál a opravdu jsem byla překvapena tím, jak mě celý děj překvapil :) a mělo to úplně jiný spád než jsem původně očekávala, takže za mě plný počet hvězd :)
Od Shakespeara jsem četla zatím jenom Hamleta, ale jeho styl psaní mě zaujal natolik, že si určitě v nejbližší době přečtu ostatní jeho dramata, :) Čekala jsem, že ho budu číst týden, ale nemohla jsem se od něj odtrhnout a měla jsem ho přečteného za necelé dva dny. :) Takže za mě plný počet hvězd. :)
Oproti knize Spolubydlící bylo tohle opravdu slabé. Ani čtivé mi to moc nepřipadalo a já už si od poloviny říkala, ať už ji honem dočtu. Jakože Spolubydlící byli rozhodně čtivější, a zároveň to nebylo v knihách stokrát opakované téma, což tady se autorka originalitou zrovna nepochlapila. :-D Ale na Tři rande jsem zvědavá a jsem ráda, že mám tohle za sebou.
Upřímně? Hrozně mi zde chyběla chemie mezi hlavními hrdiny. Tím nechci říct, že by v Jeho banánu byla nějaká velká, ale pořád tam bylo něco, co mě na tom příběhu zaujalo, tady to prostě chybělo. Nehledě na to, že dvojsmysly zde byly víceméně vykradené z Jeho banánu.
Hodně se mi to líbilo! A těch posledních cca čtyřicet stran? Wow! Jako co to mělo být? :-D Naprosto nečekané zakončení. Kniha se krásně četla, jako ostatně každá kniha od knih německých autorek, ale to rozuzlení mi vyrazilo dech a já stále ještě nevím, co si o tom myslet. Za tohle jsem mohla autorce buď ubrat jednu hvězdičku, protože to bylo přes čáru anebo jí tu hvězdičku přidat, protože tohle bylo neskutečně nečekané. Já jsem se rozhodla autorce z původního hodnocení, které jsem měla v plánu, tu hvězdičku přidat.
Ač dětská kniha, velice se mi líbila. Četla se dobře, svižně a u čtení jsem se několikrát i zasmála. Pokud máte děti, tuhle knihu rozhodně potřebujete - řekla bych, že je to kniha, která pobaví jak právě děti, tak i dospělé. :)
Meta mě hodně bavila. Náramně dobře se četla a myšlenkové pochody autora jsou skvělé. Zároveň mě bavila i ta kritika dnešní společnosti - v tom mi trochu připomínala Naprosto pozoruhodnou věc od Hanka Greena, kterou mám rovněž ráda. Každopádně Metu hodnotím jako nejdivnější knihu, kterou jsem tento rok četla, v tom pozitivním slova smyslu. :)
První díl jsem po pravdě zatím nečetla, začala jsem druhým a pokračovala tímto, ale musím říct, že z těch dvou, které jsem četla, se mi pravě tenhle líbil nejvíc. :) Hrozně mi sedlo, že autorka přidávala, jak pasáže z minulosti, tak ze současnosti a celkově se mi líbila ta provázanost. :) A ruku na srdce, Chladný a Kinga jsou super pár, ale ta jiskra se mi víc líbila u Daniela a Marie. Za sebe doporučuji a řekla bych, že by tenhle díl obstál i jako samostatný díl. :)
Líbilo se mi to. Vážné skvěle se to četlo, příběh byl poutavý a originální a fakt mě to bavilo. Bohužel ne na pět hvězdiček, cosi tomu chybělo. Nicméně na druhý díl se určitě chystám a už teď se na něho těším. :)
První díl jsem si zamilovala, o tom bezesporu nebudu pochybovat. A druhý díl byl opět ta stejná jízda, kterou jsme měli v Posledním čísle a mě by fakt dost zajímalo, jestli bude ještě jeden díl nebo nebude, příběh je uzavřený, ale všimla jsem si, že si autorka nechala pootevřená vrátka. Každopádně celou sérii Poslední číslo doporučuji všem, kteří rádi čtou dystopie o světě, jakým by mohl být, ale díkybohu není a kteří si vždycky rádi přečtou čtivou knihu, u které budou nedočkavě otáčet každou stránku, aby zjistili, jak skončí. :)
Eh, tahle kniha byla taková zvláštní. Jakože na jednu stranu mě hrozně bavila, začátek mě neskutečně pohltil, ale po nějaké době jsem se v knize začala ztrácet a moc jsem nerozuměla tomu, kdy Milo vzpomínal na nějaký život předtím a kdy ten život skutečně prožíval. Možná to někoho zaujme, ale pro mě to bohužel byla průměrná kniha s tématem, který má ohromný potenciál zaujmout.
Nepřipadalo mi to tak vášnivé, jak by správný erotický román měl být a myslím si, že starší knihy od těchto autorek jsou daleko lepší.
Bylo to hezké, čtivé, bavilo mě to. Nicméně tak sto stran před koncem jsem se sekla a nemohla pokračovat dál, protože mi připadalo, že se tam pořádně nic neděje a děj se stále točí dokola. Každopádně knihu jsem dočetla a dost pravděpodobně se pustím do dalšího dílu - ale nejdříve až bude venku i třetí, nějak na to nespěchám.
Tohle bylo super a bavilo mě to daleko víc než Mléko a med. Básně byly daleko více propracovanější a řekla bych, že do nich autorka dala o dost víc sama ze sebe než u předchozí sbírky. :)
Byl to moc hezký příběh z prostředí Ruska a já se neskutečně těším, až si přečtu i druhý díl. :)