TerkinKnižnySve TerkinKnižnySve komentáře u knih

Síla obsidiánu Síla obsidiánu Petra Martišková

Skvelé ukončenie trilogie.

Napätie az do posledného konca.

Anna s Damienom získali posledny kus proroctva, už ho len rozlúštiť a chrániť si svoje životy, nájsť zrkadlo a držať Kiru pri živote kým z nej nevysaju silu démonov.

Zda sa to byť veľmi jednoduché. Ale tak to nie je. Cestovanie, hľadanie a pocit bezmocnosti. Odhaľovanie tajomstiev a perfektný záver plný mágie.

Som spokojná s celou trilógiou, od prvej časti až po poslednú na autorka zaujala a dej všetkých kníh bol skvelý a nenudil

05.12.2024 5 z 5

Vlci zimy Vlci zimy Tyrell Johnson

Ďalší náhľad do budúcnosti, ako by to mohlo dopadnúť, keď si vedci budú hrať na bohov.

Pribeh sa točí okolo Lynn jej mami, brata, strýka a jeho zverenca, ktorý unikli pred chripkovou epidémiou.

Dlhých 7 rokov sa im darilo prežívať a žiť zo dňa na den v zime, ktorá nikdy nekončí - pár výhod to malo (vždy mali vodu)

Až pokiaľ sa neobjavil záhadný Jax s Vlkom a ako to už býva denná rutina išla do hája a nastal boj o život.

Príbeh mal malátny pomalý priebeh, oddychovka na tieto zimné dni a cca od polky knihy uz sme mali akciu a odhaľovanie jedného tajomstvá za druhým.

Kniha sa mi veľmi páčila

02.12.2024 5 z 5

Calendar Girl 4 - Říjen, Listopad, Prosinec Calendar Girl 4 - Říjen, Listopad, Prosinec Audrey Carlan

Záverečný diel Calendar Girl je o Happyendoch.

Mia ide k poslednému zákazníkovi pre ktorého bude natáčať televíznu šou.

Splní si tým sen a môj sen, že to nebude az tak klišoidne išiel dokytek.

Wes sa spamätáva s toho čo sa udialo v minulom diely.

Talze v tomto okrem natáčania, proste len šu*aju a sem tam sa pritrafí nejaká zaujímavosť v podobe najdenia strateneho člena rodiny, prebratia s kómy a objaví sa tu i zopár predchozích zákazníkov, ktorý boli milým spestrením a skvelou stokou tých dvoch.

Ak mám hodnotiť celú sériu bola skvelá, tešila som sa ku komu pride, čo ju čaká a za mňa kľudne mohla celý rok odkrútiť, ziskala skvelých priateľov na celý život a životné šance, ktoré by inak nikdy nemala.

01.12.2024 4 z 5

Vôňa kávy a chuť absintu Vôňa kávy a chuť absintu Michaela Ella Hajduková

V prvom rade začnem nadhernou oriezkou a obalkou, sú úchvatné.

A v druhom rade, musím povedat, že takyto štýl som u autorky ešte nezažila, samozrejme striedanie časových línii je známe ale toto bolo úplne iné a zo začiatku mi to dávalo v celku zabrať.

Alissa je knihovníčka a keď stretne tajomného muža, ktorý jej dá ponuku prace, ktorá s neodmieta - veru ani neodmietne.

Veď, ktorý knihomol by nechcel pracovať v nádhernej a úžasne magickej knižnici?

Tu aa však Alisse dostáva jedna rana za druhou, čo sa stalo v minulosti a prečo bola Dantonom vyhostena?

Na to aby na to prišla, musela si spomenúť, čo sa dialo v jej minulých životoch? Aký dar má? Čo tento dar spôsobil? A ako to celé napraviť?

Príbeh bol nádherné magicky a plynul si svojím časom.

30.11.2024 5 z 5

Calendar Girl 3: Červenec, srpen, září Calendar Girl 3: Červenec, srpen, září Audrey Carlan

Tretie pokračovanie serie Calendar Girl nas vrhá do náruče Júlového fešáka a rapera Antona, ktorý si Miu zaplatí aby si zahrala v jeho videoklipe.

Mia má však ešte stále nervy s hajzlika čo ju skoro znásilnil a Anton sa ukáže ako skvelý priateľ a pomôže sa jej s toho dostať

Wes ma v tejto knihe veľké slovo a pre potešenie všetkých sa to u nich konečne vyjasní.

V auguste je povolana do Texasu za kovbojom Maxom aby si zahrala jeho sestru. Tu nastane veľká bomba a šok a Mii sa obráti život úplne hore nohami.

No v Septembei namiesto ďalšieho fešáka sa vrati do Las Vegas aby stála pri svojom otcovi a bohužiaľ príde o kšeft, tým pádom ju vypálník ma v hrsti!!

Podariysa Mii so všetkého vykorčuľovať?

Táto časť sa ni velmi páčila, mija čierna duša plesala juhuuu.

Teším sa na 4 diel a ako to Mia celé zvladne alebo aj nezvládne

29.11.2024 5 z 5

Probuzený milenec Probuzený milenec J. R. Ward (p)

J. Ward - Probuzený milenec (3. Časť Bratrstvo černé dýky)

Počet strán: 458
Vydavateľstvo: @nakladatelstvibaronet
Žáner: #erotika #fantasy

Tentoraz mame na programe Bellu a Zsadista - co bolo jasne po ukončení dvojky.

Ale mame tu jeden bonus, zisťujeme čo sa stalo v minulosti Zsadistovi a prečo je taký aky je. A musim povedať, že mi ho bolo ľúto a časti s jeho minulosťou som doslova hltala.

Prítomnosť ma teraz až tak nezaujala - začiatok perfektný Z si ide po Bellu a poton tu mame len hotovú lovestory s blbym klišoidnym dejom, našťastie koniec to zachranil.

Som veľmi zvedavá na štvrtú časť

25.11.2024 4 z 5

Vražda ako hra Vražda ako hra Shane Gericke

Juj toto bola veľmi vydarena detektívka.

Začíname skvelým prologom, vraždou "v priamom prenose" vrah vola na policajny dispečing a porcuje policajta.

Potom tu mame skok do prítomnosti, policajtka je privolaná na miesto činu a na mrtvole je jej vizitka. A to je len prvá zo sérií vrážd ktorá nás čaká!

Hlavna postava bola skvela - nebojácna s cistou hlavou a skvelým mozgom - predsa len sama prišla na to o co v tejto hre ide a to o jej život!

Vrah - premyslený sociopat, ktorý to nemal v detsve vôbec jednoduché a všetko dáva za vinu práve jej!

Úžasná kniha, vraždu boli skvelo premyslené a abi za nič ste si nespojili páchateľa, až pekne na samom konci a to už ste mu želali jedine smrť, pretože i keby prežil - zaručene by si nasiel iný spôsob ako ju zniesť zo sveta!

Dej bol perfektný a svižný, žiadne hluché miesta a dokonca mi nevadila ani začínajúca romantická linka.

18.11.2024 5 z 5

Sľub Sľub Zuzana Bilavská

Nádherný pribeh o láske, ktorá vydržala roky.

Jola, žena, ktorá nebola v manželstve zrovna najšťastnejšia, jej muž bol hajzlik.

Ano obdivujem všetky páry, ktoré sa snažia mať dieťa a robia i nemožné ked to nejde tou normálnou cestou ale tu to bola tá druhá možnosť, on to robil ani sam nevedel prečo :(

No zvrat nastane, keď Jola stretne priateľa z detstva - August mi prišiel ako princ z rozprávky, dokonalý, dobrý, so srdcom na správnom miestne a s láskou na rozdávanie.

Po tom ako Jolu presvedčí aby išla prekvapiť svojho manžela na Vianoce a ona zažije šok sa ich priateľstvo ešte viac utuži.

Tato kniha bola nádherná a našťastie to nebolo celé len prechádzka ružovou záhradou ale Jola musela prekonať nie jednu prekážku a August tak isto.

Čo myslíte, zvládne ich priateľstvo všetko? Dokážu si aj po rokoch priznať svoje city? A hlavne dokážu byť šťastný?

17.11.2024 5 z 5

Rockový sen Rockový sen Monika Wurm

Trošku som sa obávala pokračovania, predsa len Sunshine vo mne zanechala kúsok seba a mladá Melody bola neriadená strela.

No postupne som si oblubila i ju a Damiena prestávala mať rada, vrátil sa k svojmu hnusnému a nepochopitelnemu správaniu. Chápem, že stale smútil, no to neznamená, že sa bude správať ako totálny debil!

Samozrejme postupne si svoje city sam so sebou ujasňoval a prijal ich, no i tak strašne by som mu namlatila.

Čo sa týka Melody, jej podrezany jazyk bol pekne oživenie a jej zivot bol veľmi smutný, bola som vďačná, že sa jej ujal a pomahal ako sa dalo a nakoniec v sebe objavila ženu, ktorú by bez neho nevidela.

Dej sa čítal skvelo no chýbala mi tam ta chémia, ta neha a ten cit, ktorý jednoducho bol v prvej časti.

No i tak som bola spokojná

15.11.2024 4 z 5

Zimný palác Zimný palác Michaela Ella Hajduková

Tentokrát nás Miška uvedie až do troch dejovych línií.

3 Tatiany, každá v inom živote - Cárova dcéra, študentku práv a v súčastnosti začínajúcu maliarku.

Každý jeden pribeh bol velmi smutný nakolko dve znich zomreli násilnou smrťou a ta tretia zisťuje, že ich osudy su prepletené tak, že pôjde o život i jej.

Dej bol výborný, denníkové zápisky, ktore Tatjana pritomnosti nájde nas privadzaju k carovej dcere Tatjane Romanovovej, kde životy ich rodiny ukončia velmi krvavým spôsobom. Sledujeme jej život od chvíle kedy ide vsetko do hája a musím povedať, že mi aj slza ušla.

Tatiana zo 70 rokov, ktora spozna Dimitrija, výnimočného chlapca pre ktorého je život umenie no pre jeho otca je niečo úplne iné. Dimitrijho láska je vsak obrovska a urobil by pre jej záchranu posledné.

Súčasná Tatiana čelý hrozbe o život a spoznáva celu minulosť , podarí sa jej uzatvoriť kruh a prežiť?

Nádherná kniha, detektivka, kovbojka no úžasná!

15.11.2024 5 z 5

Nezastavuj Nezastavuj Dominika Hájková

Pokračovanie románu Neutečeš, nás oboznamuje s minulosťou a prítomnosťou.

Alice je spokojná po boku Mateja, ich syn Gabriel rastie ako z vody a Lucka tiež.

No Alici začnú chodit divné vzkazy, najskôr tomu neprikladá dôraz ale neskôr keď si objaví na stole obalkou so svoimi fotkami s Gabrielom, začne jej stisať riťku.

Medzi tým tu máme pohľady z minulosti - obľúbenej Elišky, ktorej sa niekto vyhráža, prvý stret Karla s Davidom, pri ktorom ho načapali Alice s Eliškou v prvej časti a dokonca tu vidíme i pohľad samotného Davida.

David je psychopat a jeho obsesia Alicou sa mu vymyká z rúk, pomaly spriada plán ako ju opäť získa a mne vyskakovali zimomriavky.

Sama som mala strach pretože človek nikdy nevie akých magor si v živote získame a získať takého Davida je životu nebezpečné a nie len Alici ale i všetkým jej milovaných.

Táto časť bola perfektná, mrazivá, skvelý psychothriller, ktorý nenechá chladným nikoho.

08.11.2024 5 z 5

Dom na kopci Dom na kopci Juraj Thal

Musím povedať, že tento diel bol ešte lepší ako prvý.

Nález mŕtvoli mladého dievčaťa a následné zistenie, že jej smrť nebola taká ako sa zdá.

Leo začne riešiť tento zapeklity prípad, no bohužiaľ sa medzi tým stratí i jeho dcera a on ako detektív sa musí rozhodnúť a hlavne porozmýšľať či tieto dva prípady súvisia, či jeho dcéru nájde tiež mŕtvu alebo ju ešte zachráni.

V tejto časti ma veľmi hneval systém, ktorý pri pátraní odhalili. Byť na jeho mieste tak ich tam postrielam rad radom, neľudské zaobchadzamie s deťmi, premrštené tresty za nič, veľmi smutno mi s toho bolo :(

Takže opäť výborná detektivka z pera slovenského autora.

07.11.2024 5 z 5

Neutečeš Neutečeš Dominika Hájková

Krasne smutná kniha.

Alica má krásny vzťah, ale je to naozaj? Alebo sa dokáže tak skvelo pretvarovat. A pretvaruje sa ona alebo jej snúbenec?

To čo si myslela, že je možno len náhoda, možno len chvilkové vykoľajenie sa znásobuje a vyvrcholí jej útekom.

Kniha sa čítala výborne, prelinanie minukosti a súčasnosti bolo dobre a bolo jasné.

Trapenie sa striedalo s radosťou a Alice spoznáva naozajstnú lásku a potom príde ďalšie bum a život sa jej zmení za sekundu.

Moje čierne srdce plesalo, vela utrpenia a žiaľu ale i citu a lásky

06.11.2024 5 z 5

Jiskřivý idol Jiskřivý idol Katee Robert

Pokračovanie Temného Olympu, tentoraz v podaní Erota a Psyché.

Erot nastroj smrti Afrodity a Psyché, dcéra Deméter.

Odlišné povahy, odlišný štýl života - spojí ich nahoda a neskôr Afroditin hnev, hoci doteraz som nepochopila, prečo to mala schytat ona?

Tento diel bol iný. Možno tým, že Persefona a Hádes boli vtipno vražedný pár a Psyché išlo o život a Erot sa musel rozhodnúť či túto požiadavku matke splní alebo nie.

Dej išiel veľmi rýchlo a koniec bol výborný, Psyché zdelila po mame dobry rozum, rozvahu a chladnokrvnosť.

Teším sa na pokračovanie

04.11.2024 5 z 5

Nůž Nůž Robert Lawrence Stine

Pokračujem v čítaní Stopy hrůzy, tentoraz so série Ulice strachu.

Laura pracuje ako sestrička na detskom oddelení a veľmi si obľúbi malého chlapčeka.

No zjaví sa tam aj mladý záhadný lekár a malý chlapec ide domov - no svoju mamu nepozna a zaznamy o ňom sa záhadne stratí.

Následne Laura objavi mŕtve telo sestričky na oddelení ktoré sa prerába.

Kto je tu vinníkom? A zachráni si Laura život?

Opäť výborná rýchlovka plná napätie a strachu.

03.11.2024 5 z 5

Milenec z věčnosti Milenec z věčnosti J. R. Ward (p)

Pokračujeme v vratrstvu černé dýky, tentoraz dostal slovo Rhage a jeho démoni a prekliatia.

Musím povedať, že zo začiatku som bola veľmi zmätená so všetkých nových postáv Ale potom som sa ustálila a užívala si dej.

Rhage a jeho prekliatie sa mi páčilo, hoci stvoritelka a jej mavhinacie mi začínajú liezť ja nervy - zrejme je už na svete dlho a potrebuje ničiť život všetkým a namiesto vyhoveniu žiadostí si s toho urobi svoj vlastnú zvrátenú hru.

Bolo mi ľúto, ze Wrath sa tam ukazoval veľmi máličko no Thor dostal svoju úlohu a Zsadist hadam aj prejavil cit.

Teším sa na ďalšiu časť

03.11.2024 5 z 5

Zamatový jež Zamatový jež Adriana Boysová

Krásne smutný príbeh o tom ako nerozvážnosť a hnev môže pokaziť zvyšok života.

Peter, chlapec, ktorý mal šťastné detstvo sa zamiluje, no i jeho priateľ, nešťastná hádka, menšia pomstička a následky, ktoré Petra stáli srdce, ktoré sa zatvrdilo a dušu, ktorá pomaly hynie v sebaužieraní.

Do toho tu mame jeho rodinu, ktorá bohužiaľ trpí tiež a hoci sa snažia pomáhať mu ich život pomaly ide ďalej, každý svojím smerom a každý za iným šťastím.

Petrova náprava a zapojenie sa do bežného života je ťažké a hoci sa snaží pretrpieť každý moment svojho bytia, jeho tvrdohlavosť ho dostáva na kolená.

Pri konci mi zastavilo srdce ale možno, nebyť toho jeho zatrpknutosť by trvala naďalej.

01.11.2024 5 z 5

Sľub cisárovnej Sisi Sľub cisárovnej Sisi Michaela Ella Hajduková

Toeto knihy od Mišky zbožňujem, realita a minulosť. Krasba sinchronyzacia dvoch bytostí.

V tomto pripade tu máme dievča, ktoré sa bojí davov a po smrti priateľky sa rozhodne prekonať samu seba.

Vyda sa po stopach Sissi a tu už krásne vstupujeme do jej sveta.

Hoci bola Sissi krasna a šťastná, zobrala si muža s lásky, no nevedela do čoho ide, čo znamena zivot monarchie a zovot Cisarovnej.

Napriek tomu, že Franz jej splnil všetko co požadovala, protokol nepustil a jej svokra bola neustúpná a Sissi chradla, nemať dosah na svoje deti na svoje život, to by pomaly zabilo každú jednu.

No našťastie Sissi našla svoju vnútornú silu na Korfu a povstala a odvtedy bola pánom svojho života a ja som jej velmi fandila.

Kniha ma bavila hlavne teda život samotnej Sissi a som rada, že jej život mal dosah i na život v súčasnosti našej hlavnej postavy.

30.10.2024 5 z 5

Posedlá Posedlá Lynn Beach (p)

Taka nostalgia vratit sa k stopám hrůzy

Mala som ich veľa ale k tejto uplne prvej som sa nikdy nedostala.

Výborný príbeh dievčata, ktoré nájde bábiku. Milučká, krásna až do chvíle, kedy sa pri nej nezjavi duch dievčaťa.

A tak hlavná hrdinka začne pátrať, čo je duch zač a ako súvisí s bábikou.

Čo myslíte je posadnutá bábika duchom? Alebo duch chráni Moniku pre bábikou

27.10.2024 5 z 5

Rockové tango Rockové tango Monika Wurm

S tejto knihy som mala rozporuplne pocity.

Hnev, ba až zúrivosť, nehu a nakoniec emočnú bombu ktora mi vyrazila dych.

Začíname s hlavnou postavou Sunshine, zdravitna sestra, ktora miluje rockovú kapelu, jej snom je dostať sa do VIP zóny a stretnúť sa so svojím idolom. - Kto ma pozná, vie, že by som ihneď zaklapla knihu s tým, že to bude ďalšia romantická srajda.

No tak to nebolo - s idolom sa sice stretla ale nedopadlo to podľa najlepších predstav - a tu som si povedala, no dievča čítaj ďalej.

Po incidente sa Sunshine venuje svojej kariére, urobí skúšky a má príležitosť byť opatrovateľkou zamožného muža, ktorému zdupkala každá jedna opatrovateľka pre jeho správanie.

Ano, vraciame sa k romantike - ale - nie hocakej.

Dá sa nenapraviteľný sukničkár zmenit na zamilovaneho blázna?

Ale jasné, že dá! A hoci Sunshine bola fakt hnusná, pomaly a vkradal do jej srdce.

To, že som mala chuť každou kapitolou fackať jedného či druhého, to u romantik býva často, no keď nastal ten zlom a ja som ich začala mať rada a ich doberanie mi už nerobilo nervové šoky, prišla jedna rana za druhou a ta konečná rana mi zlomila srdce.

18.10.2024 5 z 5