Síla obsidiánu přehled
Petra Martišková
Tajemství obsidiánu série
< 3. díl
Závěřečný třetí díl obsidiánové série ze současné Prahy. Anna se vzpamatovává z vražedného řádění Kiry. Nejradši ze všeho by se na chvíli schovala před celým světem, ale Kira má plán a ten jí musí stůj co stůj překazit. Podaří se jí najít Kiru dřív, než ublíží někomu dalšímu? Poskládá dohromady všechny dílky skládačky jménem Proroctví? A dokáže ho Anna opravdu naplnit i za cenu toho, že navždycky ztratí Damiena a Cedrika?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Síla obsidiánu. Přihlašte se a napište ho.
Skvelé ukončenie trilogie.
Napätie az do posledného konca.
Anna s Damienom získali posledny kus proroctva, už ho len rozlúštiť a chrániť si svoje životy, nájsť zrkadlo a držať Kiru pri živote kým z nej nevysaju silu démonov.
Zda sa to byť veľmi jednoduché. Ale tak to nie je. Cestovanie, hľadanie a pocit bezmocnosti. Odhaľovanie tajomstiev a perfektný záver plný mágie.
Som spokojná s celou trilógiou, od prvej časti až po poslednú na autorka zaujala a dej všetkých kníh bol skvelý a nenudil
(SPOILER) Jak jsem psala už u první knihy, nepoznáte, že to nepsal zahraniční autor, oceňuji velice centrum děje v Praze, ale i zmínky o dalších místech u nás "doma", která mohou být a jsou zajímavá (btw. proč si neudělat výlety podle knihy Petry Martiškové, když hráči počítačových her i ze zahraničí můžou jezdit k nám?). Letělo to, děj jel jako dobře namazaný stroj. Anna je mi sympatická a přiznám se, že jsem přežila i tu chvilku "romantiky" a že ji tam bylo tak akorát - musím se totiž přiznat, že v některých YA knihách je to romantiky tolik, že nevím, jestli nečtu erotický román, a už mi to dost vadí. Tady akorát, zdravé vztahy, včetně kočkování a provokací, zdraví mladí lidé, ne ideální a jen růžový, ale i občas naštvaní, smutní, protivní. Paní Martišková... Hluboká poklona.
Válka dvou královen, Tvoje vina a další knižní novinky (19. týden)
07.05.2023
2017 | Útěk za láskou |
2017 | Léto s frajerem |
2022 | Kouzlo obsidiánu |
#silaobsidianu @petra_martiskova @cooboo_redakce
Posledná časť série o záhadnom proroctve, démonoch a zaklináčoch. Tiež o druidoch a mágoch. V príbehu nechýba humor, ktorý sa mi veľmi páčil.
Autorka sa nie len fantasy sériou, ale aj športovou sériou zaraďuje medzi mojich top českých autorov.
Anna s Damienom sú top pár a nie len oni si našli cestu do môjho srdca. Cedrik z jeho humorom a s Jasmínou, starček, Ewan či Adrien. Dokonca sa mi páčila aj pôvodný démon Lilith.
Je super, že autorka nespadla do stereotypu a neoznačila všetkých démonov ako zlých. V príbehu nechýba napätie, záhada a záverečné prekvapenie.
Ďakujem @mama_nad_knihou za štafetu.
#stafetovyzavislak #stafeta