TerkinKnižnySve komentáře u knih
Červy v hlavě
Počet strán : 216
Žáner: #horor
Vydavateľstvo: #goldendog
Spřízněnou duši můžete potkat kdekoli. Autoři této sbírky se setkali na kurzu tvůrčího psaní, kde se jim začalo říkat horor tým. Jestli milujete hřbitovy, přízraky, vetřelce, psychopaty, příšerná tajemství a čas od času vás děsí i vlastní děti, držíte v ruce knihu přesně pro vás.
Červy do hlavy vám nasadí Karin Novotná, Kristýna Lyach, Jarka Pelikánová a Jiří Koreš. O zbytek se postará svými ilustracemi Jiří Dvorský.
Tak čtěte, protože nikdy nevíte Hele, co se to té paní před vámi hemží ve vlasech?
--------
Mám veľmi rada takéto poviedkový knižky a hlavne v hororovom podaní, niektoré boli výborné duchariny niektoré úplne nezmysly ale zamrazili.
Najviac sa mi páčili
- Houpaci křeslo
- Dům na konci vesnice
- Márnice
Jiří Koreš - Návšteva
Karin Novotná - Hlupáci křeslo
Kristýna Lyach - Jen přes jeho mrtvolu
Jarka Pelikánová - Důn na konci vesnice
Jiří Koreš - Prosím, potichoučku!
Karin Novotná - Našeptávač
Kristýna Lyach - Tá druhá
Jarka Pelikánová - Márnice
Jiří Koreš - Statek
Karin Novotná - Nekoukej ven
Kristýna Lyach - Tvořitel
Jarka Pelikánová - Výzkumná činnost
Štafeta č.25
ďakujem za štafetový knihu @knihaopate a určite odporúčam prečítať
#kniznastafeta
#kniznarecenzia #knihomolka #kniznizavislaci
3 príbehy naraz.
Jeden milionarsky pár, ktorý zbohatol na tiketoch, druha rodina, ktora si zariadi po prevrate hotel a predavačka sexshopu, ktorú niekto zavraždí.
Aké tu bude prepojenie?
A čo ďalšie mafiánske spory, ktoré musi alebo chce? Richard riešiť.
Tak zamotané a domotane, toto vie asi len Dán.
A toto na týchto knihach ľúbim, nikto nevie kde je sever a na konci to cvakne a hotovo.
Tentoraz to Richard nemal ľahké, na jednej strane chce dobre na druhej strane mam pocit, že jeho dobrotu zneužívajú ty zlý.
Pripad zavraždenej predavačky bol tak zapeklity, toľko vecí bolo vynesenych na povrch a všetko padalo ako domino.
A čo je najhoršie? Že mafia začína mať navrch a ja dúfam, že to Krauz utne!
Iris a Gabriel, manželská dvojica, ktora sa vrati z dovolenky a v dome najdu nečakaného hosťa.
Našťastie svoju kamarátku Laure, ktorá má s manželom problémy a tak sa ku nim uchýlili, no na ako dlho nik nevie.
No tu nastáva dilema - vyhodiť ju po čase, keď ani jeden z nich nema osobné voľno, priestor, nič? Alebo to pretrpieť?
Tento thriller bol dorby, neustále napätie, pretože ja by som Laure vysmarila ak nie zahlušila, je pomoc a využívanie.
V knihe sa skrýva veľa tajomstiev, veľa nevypovedaného, 3 vraždy, kedy som naozaj obviňovala uz aj psa.
Takze psychothriller ako vyšitý ale prečo davam 4?
Aj napriek tomu, ze kniha bola výborna, veľmi sa riešili emocionálne stavy postav - jeden sa tryznil, druhy sa ľutoval, tretia to mala v pazi ale neskor sa zozierala tiež.
Jedina "normalna" osoba bol Hugh, ktorý tam velmi ani nevystupoval - o to lepšie lebo ďalšiu emočnú trosku by som už nedala
Vrazda matky a dieťaťa vŕta v hlave nie len Krauzovi ale hlavne o riaditelovi a jeho bratrancovi, takže nasadia tým a pustia sa do toho.
To čo vyzeralo ako vražda s jasným páchateľom nam otvorilo dvere do viacerych prípadov, ktoré nie a nie prepojiť a spojit s jednym páchateľom.
Musim povedať, že som miestami rozmýšľala ci by nestačil len jeden pripad, pretože uz som sa zacala strácať. Nápoveda bola jasna ale to všetko okolo nas privádza na ine chodníčky a iné zmýšľania.
Ale od čoho tu máme vrazdarsku partu?
Musik povedať, že cele rozuzlenie bolo prekvapivé a bohužiaľ opäť uplne zbytočne To, že prachy riadia svet to všetci vieme aj to, že Krv nie je voda. Krv bude vždy krv a chranit svojich si bude vždy a každý
Takze druha kniha zo série Harry Hole dopadla na výbornú.
Brutálna vrazda politika, detská pornografia a Harryho vyšlú do Thajska aby to vyriešil.
Dej bol skvelý, rýchly, aj ked bolo sem tam pre mňa opäť zbytočne opisy a omáčky okolo nepodstatných vecí ale rozhodne oproti jednotke to bolo sto a jedno.
Vraha som opäť netrafila Keby som bola aspoň blízko
Teraz sa môžem tešiť na tretí diel a kam nas zavedie Harryho vyšetrovanie
Tak toto bola perfektná jazda časom!
Predstavte si, že sa stane niečo tak silné, že vaša sila a emočne rozpoloženie dokáže to, že dokážete cestovať v čase a zmeniť budúcnosť.
Jennie, ktorá je svedkom zlyhania jej syna, ktorý zabije.
Ale prečo?
To a ešte oveľa viac sa dozvieme v jej príbehu, ktorý je mrazivý a naprosto úžasný!
Na čo všetko Jennie príde? K az ďaleko do minulosti musí ísť aby tomu zabránila a kedy sa naučí ako nakladať s informáciami a úplne sa s toho nezblazniť?
Toto bola jedna perfektná kniha a ukladám si ju do Top kníh tohto roku! Obdivujem autorku ako toto mohla napísať, ako si to všetko vyrátala prerátala a dokázala to pospájať do tohto úžasného príbehu.
Tretia časť Harryho nás opäť (nečakane) privádza na Rokfort ale tento raz mal problemy aj doma u Dursleyovcov, keď ich navštívi teta Marge a Harrymu rupnú nervy a nafukne ju do obrovských rozmerov.
Po strastiplnej ceste rytirrskym autobusom sa dostáva do deraveho kotlíka, kde zistí, že nebezpečný vrah Sirius Black utiekol z Azkabanu a ide po Harrym.
Celý rok na Rokforte je perno a strach o Harryho život majú všetci a nie len kôli Siriusovi ale aj koli Dementorom.
Opäť výborne počteníčko. Milujem Harryho Pottera
Po prazdninovej pauze sme opäť nabehli na spoločné čitanie Dominika Dána Červený kapitán.
Nález kostry na starom cintorine nam odkrýva starú vraždu. Stopy žiadne no Burger s Krauzom sa nevzdáva.
Tu v tomto dieli musím polutovat Burgera, chudák si to schytal hádam za všetky diely, no ani to neodradilo Krauza aby prišiel na koreň tohto prípadu. A bol poriadne zamotaný na vysokých miestach, u polície a v cirkvi.
Tak som im držala palce aby všetko odhalili a aby Krauz neprišiel o život, pretože tvrdohlavá mulica ai išla za svojím a proti všetkým!
Opäť výborne spracovaná detektivka s humorným podtextom, oprášili sme si dejepis hoci ja by som mala z neho čistú 5.
Teším sa na ďalšiu časť.
Rpbert Bryndza - Temné hlubiny (Erika Fosterova 3. Diel)
Počet strán: 403
Vydavateľstvo: @grada_cz
Žáner: #detektivka #thriller
Ďalší prípad našej obľúbenej Eriky Fosterovej.
Pri prípade drôg objavia detskú kostru, veľmi, veľmi starú.
Erika bojuje za to aby tento prípad dostala a mohla ho vyriešiť.
Bolo samozrejme, že to bude ťažké predsa len začať od 0 s 26 ročnou kostrou, keďže nielen teraz ale aj v minulosti boli únosy deti vo veľkej miere.
Pošťastí sa im a na zaklade DNA nájdu tú správnu a začína vyšetrovanie. Starý pripad, ktorý nevedeli rozlúsknuť. Amanda, ktorá tento pripad riešila aj napriek svojmu podozreniu, bohužiaľ nepokročila.
Ale veď to by nebola Erika aby som to zo svojim tímom zvladla!
A teda odhalenie stalo za to a človek si pri tom povie, že toto sa dalo v klude "vyriešiť" a nemusela s toho byť kovbojka
Ale bohuzial jedno zle rozhodnutie môže ovplyvniť milióny životov aj o X rokov neskor :(
Dej bol opäť výborný a držal nas v napätí po celú dobu.
Za #spolocnecitanie
Ďakujem @kolacita
Lucie Dušková Lucie Svobodová Martin Petráš
A za knihu @robertbryndza teším sa na ďalšiu časť
SČ č. 90
Kniha č. 198/2024
#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #robertbryndza #temnehlubiny
#detektívkav#vraždy #vyšetrovanie #minulosť #pátranie #drogy
Když dostane detektiv šéfinspektor Erika Fosterová tip, že by klíčový důkaz ve velkém drogovém případu mohl být ukryt v zatopeném lomu na okraji Londýna, nařídí jeho prohledání. Z hlubin však její kolegové vyzdvihnou nejen důkazy k tomuto případu, ale i kostru malého dítěte.
Pozůstatky jsou rychle identifikovány jako Jessica Collinsová. Sedmiletá dívka, jejíž zmizení plnilo stránky novin před šestadvaceti lety.
Erika musí začít spojovat střípky z minulosti se současností a nořit se stále hlouběji do rodinných vztahů Collinsových i do života vyšetřovatelky Amandy Bakerové, která si nepřestala vyčítat, že zmizení holčičky nedokázala vyřešit. Erika brzy zjistí, že toto vyšetřování bude jistě jedno z nejsložitějších a nejnáročnějších v její kariéře.
Někdo si totiž nepřeje, aby byl případ vyřešen. A udělá všechno, aby Eričino pátrání zastavil.
Isabella Maldonado - Šifra
Počet strán: 358
Vydavateľstvo: @cosmopolis_cz
Žáner: #thriller #detektivka
Máte radi hádanky v detektivkach?
Ja veľmi nie, nedokážem odhaliť vraha nie to šifru
Aj tu som sa snažila logicky uvažovať.. ale.. logika mi dala zbohom, takže som sa nechávala unášať na vlne zločinu.
Ninu som si okamžite obľúbila, život sa s ňou nemaznal ale ona povstala z popola a otočila sa mu tvárou v tvár ešte silnejšia! ( Tu mi veľmi pripomínala Kim od Angely)
Prípad samotného Šifri bol brutálny, vážne to bol magor so všetkým čo k tomu patrilo
Jeho zdielanie hadaniek a mučenie Niny bolo hnusne o to viac ma štvali ľudia co ho v tom "podporovali" vedome, ci nevedome bol to hyenizmus prvej kategórie!
Dej bol výborný ani jedno hluché miesto len akcia a emócie , veľmi sa teším na druhú časť, s kým sa bude Nina potykat.
Ďakujem dievčatám za #spolocnecitanie
Nika Strumienská
Vlasta Śtěpánková
Anna Slobodnikova
#recenzieTerka
#kniznarecenzia #milujemeknihy2 #skbookstagram #kniznizavislaci #isabellamaldonado #sifra
Obsah:
#detektív #FBI #triler #vrah #sériovývrah #únosca #psychologickýtriler #sadistickývrah #minulosť #kybernetika #hádanky
Začínajú sa preteky s časom, ktoré sleduje celý svet.
V šestnástich rokoch sa Nine Guerrerovej podarilo uniknúť zo smrtiacej pasce sériového vraha. O jedenásť rokov neskôr je z nej dospelá žena, zvláštna agentka FBI, ktorá si nenechá skákať po hlave. Keď internetom preletí video, v ktorom si efektívne poradí s útočníkmi, ktorí ju napadli vo virgínskom parku, získa si zástupy fanúšikov.
Lenže pozerá sa aj niekto iný. Niekto, kto Nine nemôže odpustiť starú krivdu. Odhodlaný potrestať tú, ktorá mu unikla, spácha vrah z Nininej minulosti brutálny zločin, len aby ju zatiahol do vyšetrovania. Tým sa však jeho hra len začína. A vďaka internetu sa do nej tentoraz zapojí oveľa viac ľudí. Jeho hádanky a slovné hračky z neho možno urobili zvrhlú hviezdu sociálnych sietí – tajomného virtuálneho ducha nazývaného Šifra –, ale pre Ninu je stále tým, kým bol kedysi: netvorom priživujúcim sa na utrpení slabších.
Angela Marsons - Tichý výkrik
Počet strán: 373
Vydavateľstvo: @vydavatelstvo_ikar
Žáner: #thriller #detektívka
výborná kniha!
Moja prva stretavka s Angelou a jej Kim vyšla na výbornú!
Kim, detektivka bez zábran s prerezaným jazykom a drsným humorom a jej tímom oddaných kolegov nam prinášaju prípad, ktorý si ide svoju trasu. Mŕtvolu za mŕtvolou a vrah neznamy.
Uz pri druhej mŕtvole bolo jasne, že tam bude spojitosť a mŕtvol bude skôr pribúdať ako ubúdať a nález pri vykopávkach nam pomaly odhalí ich príčinu.
Odhalenie mi doslova vyrazil dych! Jedno zverstvo za druhým!
Kim sa mi veľmi páčila aj priebeh celého vyšetrovania!
Teším sa na druhú časť a to co nam Kim pripraví.
Ďakujem za štafetu @zuzu_knihomol
Štafeta č. 168/1
Kniha č. 96/2024
#recenzieTerka
#kniznarecenzia #kniznastafeta #skbookstagram #milujemeknihy2 #angelamarsons #tichyvykrik
#strach #vraždy #ľudskázloba
ANI TEMNÁ DOHODA NIE JE ZÁRUKOU BEZPEČIA...
Záhadné a násilné vraždy, zdanlivo nesúvisiace okolnosti, tiene minulosti... Tým všetkým tento naozaj strhujúci triler oplýva vrchovato. Na začiatku príbehu stojí päť ľudí okolo plytkého hrobu a nad telom nevinnej obete uzavrú temnú dohodu – nikto sa nikdy nesmie nič dozvedieť. Lenže o desať rokov je brutálne zavraždená prvá žena z tejto pätice, po nej nasleduje ďalší člen a tretí unikne smrti iba o vlások. Počet zavraždených však stále pribúda. Vyšetrovaním týchto krvavých zločinov je poverená detektívka Kim Stonová, ktorá sleduje a preveruje všetky stopy, ale zdá sa, že jej psychopatický protihráč je vždy o krok popredu. Keď však objavia ľudské pozostatky na pozemku, kde stojí zhorenisko bývalého domova pre opustené dievčatá, začínajú jednotlivé dieliky skladačky do seba zapadať. Asi sa tu pred rokmi stalo niečo, čo so súčasnými vraždami súvisí. Kim je rozhodnutá šialeného vraha zastaviť skôr, ako udrie znova. Napínavý a miestami šokujúci dej, ktorého naozajstným protagonistom je strach, nenávisť a ľudská zloba, sa odvíja v niekoľkých časových rovinách a z pohľadu viacerých postáv, posadnutých démonmi minulosti.
Miriam Blahová - Příběh mateřidoušky
Počet strán: 264
Vydavateľstvo: @motto_redakce
Žáner: #roman
Čo nám Miriam pripravila teraz?
No predsa ďalší nádherný príbeh!
Minulosť pretkaná s prítomnosťou, láska, nádej a viera spojená s bolesťou, strachom a veľkým bojom!
Příběh mateřidoušky nás privádza opäť do Lomné, tak ako Akvamarin no trošku časovo dopredu.
Od roku 1923 až po rok 1945, spoznávame Věru, dievčatko, ktoré chce, chce a vie si ísť za svojím aj keď to vôbec v tej dobe nie je jednoduché jej sen sa pomaly splní, jej osud a život je na jednu stranu veľmi krásny no na druhu i veľmi smutný. Čo všetko si ženy museli pretrpieť? A čim všetkým si vtedy obyvatelia Lomnej museli prejsť. Najskôr Poliaci a neskôr Nemci.
Musím povedať, že tá časť s Poliakmi ma velmi nemilo prekvapila, netušila som (asi som nedávala pozor na dejepise), čo všetko si museli vybojovať, vydupať a získať a to co si získali opäť stratil kôli 2. sv. vojne.
Príbeh súčastnosti Anny - učiteľky na materskej, ktorej sa život zrúca ako domček s karát. Po príchode do Lomnej a návštevy starého domčeka, ktorý jej odkázala babička sa život zmení, vďaka objavenému vrecúšku a tomuto krasnemu príbehu.
Ďakujem @miriam.blahova za ďalší nádherný príbeh, ktory mi vzal srdce a píš ďalej! Tvoje knihy jednoducho potrebujem!
Ďakujem @freya_zlaskykpribehum za organizaciu #spolocnecitanie
A ďakujem za štafetu @traceybeegee
Kniha č. 70/2024
Štafeta č. 156
#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznastafeta #stafetovyzavislak #kniznizavislaci #podporujemeceskeautory #kniznihratkysfreyou #skbookstagram #milujemeknihy2 #miriamblahova #pribehmateridousky
#spoločensképroblémy#manželstvo #láska #vzťahy
Když se Anně začne hroutit manželství, odjede s tříletým synem ke své matce a při průzkumu chaloupky po předcích najde pytlík s mateřídouškou. Díky ní se dostává k událostem první poloviny dvacátého století, vyhroceným vztahům mezi Čechy a Poláky i velké lásce, které stála v cestě řada překážek. Zatímco Anna poznává osud vlastní rodiny a historii Jablunkovska, příběh její prababičky Věry vypráví o zdejších poměrech a pokrokových myšlenkách, pro něž neměli sousedé v těžké době pochopení.
Petra Dvořáková - Zahrada
Počet strán: 185
Vydavateľstvo: @hostbrno
Žáner: #roman
Po nie príliš dobrom začiatku som knihu prečítala na jeden nádych.
Preco pre mna nebol dobry? Pretoze cirkev, pretože fakt nemam rada knihy kde sa objavujú svätý príslušníci, ktorý až taký svätý niesu a odsudzuju iných ale tak aby to nebolo take očividné....
Po tomto prvitnom zhnuseni som sa do knihy začítala a prisiel ďalší šok, kde to vo mne vrelo zlobou a neskutočným zdesením.
Ale koniec koncov som hlavnú postavu ľutovala a veru mi aj slza vybehla, pretože aj keď ... predsa len sme všetky ľudské bytosti a každý si zaslúži odpustenie a našťastie všetko ostalo len pri myšlienke a snahe napravit samého seba a pripustením si svojich chýb.
Ďakujem za túto knihu bola krásna a smutná @mama_nad_knihou
@petra_dvorakova_koukalova
Kniha č. 26/2024
Štafeta č. 126
#recenzieTerka #kniznarecenzia #kniznastafeta #autorskastafeta #stafetovyzavislak #kniznizavislaci #skbookstagram #podporujemeceskeautory #zahrada #petradvorakova #milujemeknihy2
#hľadanieseba #cirkev #záhrada #sebapoznanie
Dlouho neobývaná stará vila se zanedbanou zahradou. A jedna velká životní prohra navrch.
Pětatřicetiletý Jaroslav Havlát se vrací do domu svého dětství ve chvíli vážného životního zlomu. Po zpackané „církevní kariéře“ hodlá začít nový život, poprvé konečně sám za sebe. Snad také s trochou naděje, ale především s nákladem vyhoření, samoty, s pocitem odcizení vůči všem a všemu. Jedinou laskavou náručí se mu stává zanedbaná zahrada a práce v ní. V odloučení mezi stromy, keři a květinami se pokouší znovu najít sám sebe a dát životu ještě nějaký smysl. Postupně se seznamuje se sousedy a stále víc začíná svému zvláštnímu odcizení přicházet na kloub. A s tím se dostavují i tísnivé konflikty, protože poznání sebe sama je děsivější, než dřív mohl snad jen tušit. Kudy vede hranice mezi odmítnutím a přijetím nepřijatelného? Najde se aspoň někdo, kdo mu porozumí a podá ruku? Existuje z této temné noci cesta ven?
Kolektív autorov - Jiný kraj
Počet strán: 307
Žáner: #fantasy #scifi #horor #povidky
V skutku zaujímavý rozsah poviedok, každý si nájde to svoje, tu svoju topku, ten svoj oribeh ci oribehy, ktore sa budu pacit najviac.
Nájdeme tu fantasy, sci-fi ci horor , zrod nového života šialenou vilou či dokonca aj nechuť k sliepkam !
Na niektorých poviedkach som sa smiala na iných čítala s otvorenými ústami a na niektorých skôr neveriacky, že toto vážne? Ako s tými sliepkami
Ja som si tu našla moje TOP poviedky a to:
Jan Hlávka- Sami na ceste - aká je detská psychika a kam až dokáže deti zaviesť? čo takto k duchovy a hrobarovej lopate
Jana Abasová - Kéž by se netočila - krásny a zároveň smutný ale i mágiou nabity príbeh
Barbora Vrobelová - Kra - veľmi zaujímavé obmenenie ženy a muža v prirodzenom kolobehu, tu sú ženy tie silne a muži su "domace panicky"
Veronika Salášková - Křídla - ako sa da použiť dvoch nešťastných ľudí vo svoj vlastný prospech? No v tomto pripade tou najhoršou cestou
Za možnosť prečítat si túto knihu ďakujem za našu #spoluprace @goldendogbooks
Kniha č. 11/2024
#recenzieTerka #recenznivytisk #kniznarecenzia #jinykraj #ctuhoror #goldendog
Obsah:
Antologie Jiný kraj je výběrem povídek žánru fantasy, sci-fi a hororu, ale přesto se věnuje tématům, která hýbají současným světem. Problémy osobní identity, ochrana životního prostředí, potíže v rodině nebo intenzivní chov drůbeže. Mořské panny plavou mezi igelitovými sáčky, mágové experimentují na dětech s mentálním postižením, kmen žijící na obří kře prchá ze své domoviny, protože přichází doba tání
Obsah povídek je často kritický a varující, ale nejednou se na konci mihne jiskřička naděje. Nebo aspoň rozkošné koťátko.
Karin Novotná - Okřídlení tvorové v bouřkových mračnech
Počet strán: 98
Žáner: #horor #fantasy
Opäť sa mi dostali pod ruku Zrnka temnoty
Pri Zrnkach máte istotu, že na málo stranách ste buď znechutený alebo vystrašený na smrť .
V pripade tejto knizôčky som mala pocit, že som sa dostala do sveta mimo realitu, kde sa bojim búrky, pretože neviem čo by v nej mohlo byť skryté.
Nevinne a smutne začínajúci dej malej hrdinky Beky sa pomaly prevrátil do hororového boja o život s tajomnými tvormi z búrkových mračien.
Čo myslite, podari sa Beky zvíťaziť?
Viac prezrádzať nemôžem lebo malý formát ale určite tuto knižku odporúčam, máte sa na čo tešiť
Ďakujem @karin.knihomolka, že si nám knihu poskytla do štafety a ďakujem za príjemnú dávku strachu
Štafeta č. 104
#kniznastafeta #kniznarecenzia #autorskastafeta #podporujemeceskeautory #ctuhoror #zrnkatemnoty #recenzieTerka #milujemeknihy2
Antonacia:
Víte, jak to chodí. Základka je jako zlý sen, obzvlášť když jste knihomolka na prahu puberty a vypadáte trochu jinak než ostatní. Snažíte se zapadnout, anebo těch pár let alespoň přežít. Rebeka věří, že už ji nic nepřekvapí. Pak se ale ukáže, že tu největší bitvu má teprve před sebou.
Stačí jedno podivné setkání a už nikdy se nebude dívat na oblohu jako dřív. V bouřkových mračnech se totiž ukrývá něco daleko temnějšího než déšť, hromy a blesky. Proti čemu vlastně bojuje? A existuje způsob, jak to zastavit?
Možná si nakonec bude přát, aby ta bouře nikdy neskončila
Ôsma časť s Kim nas tentoraz privádza do školy pre elitných žiakov, kde sa zaspisuje nastup ešte v tehotenstve
Kim povolali na pomoc pre mladú žiačky, ktorá chce skočiť zo strechy. Kim to však nestihne, dievča leží mŕtve na zemi.
Bola to však samovražda?
Po oitve zisťujú, že nie je vsetko také jasné ale vswtci to chcú ututlať! Prečo? Čo sa deje v tejto prekliatej škole?
Po bližšom pátraní zistia ine úmrtia či nevydarené pokusy, zaujímavé náhodne okolonosti.
Kto za týmto všetkým stojí a dokáže ich Kim s partiou odhaliť?
Tento diel bol veľmi dobre premyslený a doposledka som mala označeného niekoho iného, zvrat bol prekvapivý a slzy na seba nenechali dlho čakať :( Koniec som prerevala, ach Angela prečo mi to robíš?
Chvíľku som váhala pri začiatku knihy či ma vlastne bude baviť.
Ale postupne, keď som sa začítala a spoznala deti, ich mentora a "opatrovateľku" tak sa do toho spadla.
Linus, bol zo začiatku ako škaredý vred na zadku, ktorý nedbal na osudy detí - žiadnych- vykonával svoju prácu sociálneho pracovníka a vykonával ju naozaj svedomito, bral ked bolo treba a dával tam kde bolo treba ale to, že možno stačí vypočuť si čo a prečo na to prišiel až na Ostrove, kde mu skupinka detí ukázala, že nie všetko je pravda.
Deti som si veľmi obľúbila, na knihe som sa zasmiala a zároveň mi ich bolo ľúto, pretože odsudzovanie na základe výzoru či ohovárania - čo často robia všetci - škatulkovania, tým im ubližovali ešte viac ako samotný fakt, že su v detskom domove.
Páčil sa mi prerod Linusa, typka o ničom sa stal citlivý muž, ktorý deťom pomohol a pomohol aj sebe.
Kniha nesie veľké posolstvo a určite ju odporúčam ako skvelú oddychovku
Veľmi zaujímavý príbeh zo života minotaurov a ich kódexu.
Kniha bola plná bitiev, ktoré boli krvavé a vražedné ale i veľkej sile lasky a boja za slobodu.
Nerghan bol skvelý bojovník s veľkou mocou, ktorý to dotiahol až na regana až dokiaľ ho nepodviedli a nepripravili o česť.
Dejová línia lásky bola nádherná a veľmi, veľmi smutná. Aj som si poplakala, strata životov bola nesmierne veľká a nesmierne krutá.
Urcite ak bude druhý diel budem sa tešiť pretože podľa mňa pomsta nebola dokonana a po Nerganovy musí túto pomstu dokončiť Una.
Stephen King - Misery
Pocet strán: 312
Vydavateľstvo @knihybeta
Žáner: #horor #thriller
Čo môže byť najhoršie pre spisovateľa?
Rozhodne šialený fanúšik!
A takým jedným extra prípadom ja naša Annie, milá teta v stredných rokoch, zachrankyna A totálny magor! A to nehovorím len o psychockom terore ale aj o tom fyzickom, už som mala mocit, že ju bavi Puaula pomaly pripravovať a rôzne časti jeho tela
Každou jednou stranou som sa len modlila aby ho nezničila ešte viac ako sa jej to darilo.
Paula som obdivovala za to, že pristúpil na jej požiadavky a hlavne, že bol schopný pod takým psychickým nátlakom písať knihu.
Ku koncu knihy som si hovorila to dáš bud zabije ona teba alebo ty ju! A za skúšku pri tom všetkom čo mu urobila nič nedá
Čo myslíte? Kto z koho?
Posledný boj bol krutý a dobre premyslený! lenže Annie je nezmar...
Dej bol výborný, napínavý, totálny psychický nátlak!
Za #spolocnecitanie
Lucie Svobodová
@marta_and_books
Anastázia Gorčošová
Kniha č. 144/2024
#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #stephenking #misery
#spisovateľ #manipulácia #posadnutosť
Román Misery patří mezi nejznámější a nejzdařilejší thrillery vzešlé z dílny Stephena Kinga. Hlavní hrdina Paul Sheldon je autorem romantických příběhů o krásné Misery. Osudovou náhodou najde Paula po těžké havárii jeho nejoddanější čtenářka, bývalá ošetřovatelka Annie Wilkesová. Ta z něj ve svém odlehlém domě učiní nedobrovolného pacienta. Během svérázného „léčení" ho přiměje, aby psal pokračovaní Miseryiných příběhů podle jejích představ. Díky jejím šíleným donucovacím metodám prožívá Paul tvůrčí období, jaké si neuměl představit ani v těch nejděsivějších představách.
Stephen King dokázal mistrně vyvolat atmosféru strachu a vytvořil přesvědčivé postavy, text dokořenil suchým sarkasmem a doplnil autentickými postřehy ze zákulisí spisovatelského procesu.
Graham Masterton - Lesni duch
Počet strán: 295
Žáner: #horor
Perfektný horor.
Väčšinou som knihu čítala večer a teda uff, zimomriavky, ritka stisnuta.
Nadany Sparksy, ktorý je snáď veštec a jeho horoskopy a hrozivo vychádzajú. Predpoveda umrtie skautov, ktorý spachali hromadnú samovrazdu ale preco? Čo ich k tomu dohnalo.
Po tom co so svojim otcom a matkou jedneho utonuteho idu pozriet miesto činu a v lese pocitia strach tak veľký, že maju chut sa radsej zabiť než aby ich zabilo niečo ine.
Neskôr ide Jack k vešticu, ktorá mu da odkaz od jeho mrtvej ženy.
Musim uznať, že toto bola naozaj výborná kniha! Strach, smrť a na konci som si aj poplakala to som veru nečakala.
Za knihu v ramci #spoluprace dakujem @goldendogbooks
Kniha č. 134/2024
#recenzieTerka #kniznarecenzia #skbookstagram #milujemeknihy2 #goldendog #ctuhoror #grahammasterton #lesniduch
#starétajomstvá #temnétajomstvá #samovraždy
Současná Amerika. V lese u skautského tábora je nalezeno patnáct skautů a sedm jejich vedoucích – všichni spáchali sebevraždu. Jeden z mrtvých chlapců je přítelem Sparkyho Wallace, jehož otec Jack vede v Chicagu polskou restauraci. Jack objeví souvislost mezi sebevraždami a smrtí vlastního dědečka, který se zabil v Kampinoském pralese v Polsku, když za druhé světové války bojoval proti nacistům.
Jack a Sparky se společně vydávají do Polska, aby odhalili děsivé tajemství. Co způsobuje nezvladatelnou paniku lidí v lese? Aby se jim to podařilo, musí hrůzu zažít na vlastní kůži a dostat se až na samou hranici šílenství.