TerraNova komentáře u knih
Moc pěkný a zvláštní zároveň. Juliette mi přišla nejdřív trošku...jiná, ale na druhou stranu to chápu (přeci jen, její minulost nebyla růžová). I když má poněkud zvláštní styl myšlení a celkově chování.
Určitě si přečtu i zbývající dva díly. Rozhodně mě knížka nezklamala, ale asi ani nijak víc nenadchla. :)
Jediné, co mě mate je, že tu knihu nedokážu nijak blíž popsat. Prostě pro ni nemůžu najít slova, které by ji vystihla, ale přitom ji neurazila, nebo nevyvýšila někam, kam nechci a nevyznělo to jinak.
Závěr trilogie stejně skvělí, jako předchozí dva díly. Kniha byla pořád stejně napínavá a plná zvratů. Plná Alyssy, její rodiny, Morfea a Zacha a šílené říše.
Epilog byl taky moc pěkný, vlastně napsaný tak, aby vyhovoval všem, řekla bych. :D
Tahle trilogie byla parádní a jsem ráda, že mě na ní kamarádka navedla. :) Určitě doporučuji.
P.S. První trilogie, kde jsem dala pět hvězd všem dílům. :D A moc se těším na čtvrtý díl, který by měl být něco jako povídky z říše divů, co jsem tak četla.
Dokonalá kniha stejně tak, jako první díl. Tahle trilogie musí být hodně promyšlená, jelikož je geniální. A hned jdu číst Zrcadlení na které se už teď těším a to jsem ho ještě neotevřela. :D
Až podivuhodně čtivá kniha. Originální Alenku neznám a dosud jsem jí ani neviděla, ale Šepotání je skvělé a nepotřebujete ani znát Alenku.
Alyssa je sympatická holka, Zach je ten typ kluka, který se potřebuje o někoho pořád starat. :3 A Morfeus mi nejdřív přišel tajemný a celkem nesympatický, ale ke konci už jsem si ho oblíbila natolik, že ani nevím, jestli mi je sympatičtější on nebo Zach. Takže za mě oba. :D
Děj byl skvělí, nenudila jsem se jak mimo říši Divů, tak ani, když do ní spadli.
Je to přesně jedna z knih, do kterých jsem se vcítila a kolikrát soucítila s Alyssou, takže jsem ani nemohla číst, jak jsem z toho byla mimo. :D Moc se těším na Divotání, které tady čeká v poličce.
Vzadu na obálce je napsané, kromě anotace, že je to originálně napsaný román.
S tím souhlasím, originální to je. :D
Ale svým způsobem hezky originální. Jo, asi to není knížka pro každého, ale mně se líbila. Pro mě tahle kniha spadá pod ty typy knížek, u kterých jste rádi, že jste je četli.
Je milá, čtivá a originální.
Pecka!
Někdo někde říkal, že to má být lepší jako Divergence. Já si sice netroufnu říct, co bylo lepší, ale nelituji (!rozhodně ne!), že jsem Legendu četla. Líbila se mi stejně jako Divergence. Ale na rozdíl od Divergence mi tady stránky mizely (!!doslovně!!) pod rukama
June mi byla sympatická od začátku, prostě puberťačka, ale ne zas tak velká na dnešní poměry. Day mi byl snad ještě víc sympatický než June, no...prostě mi sedli oba dva.
Tuhle trilogii řadím mezi ty nejlepší, už jenom po prvním díle. Je fakticky skvělá.
Moc se těším na další díl, na který se hned vrhnu. :)))
Super knížka, hlavně ten konec je nejlepší.Jenom mi přijde, že je taková...prostě v ní nebyla skoro žádná pořádná akce - za to hvězda dolů. Ale já doufám a tuším, že v druhým díle to je napravené. Gwen je skvělá, jen ať si to Charlotte sežere a její máma taky. :D Hned se vrhám na druhý díl. :)
Četla jsem, když mi bylo 12 let. Ráda na to vzpomínám, prostě moje knížka dětství, no. :)
První kniha, co jsem nedočetla až do konce. Absolutně mě to nebavilo. Ale to je asi člověk od člověka. Někoho to baví, bohužel mě ne. Četla to má kamarádka, takže mi tak nějak řekla, o čem to je a to mi stačilo.
Zajímaví příběh, ale mě to chvílemi až nudilo. Vůbec mi to nesedlo. Za prvé mi vadí, když jsou knížky z 3 osoby (ty pohledy skousnu, ty jsou v poho), ale pak to popisování...nuda. Ačkoliv jsem výše napsala, že pohledy jsou ok, ale toho Marcuse si odpustit mohli.
Tuhle knížku jsem po pár stranách chtěla odložit. Naštěstí jsem nemohla, protože jsem ji za dalších pár dní musela vrátit do knihovny. Teď jsem za to ráda, že jsem ji dočetla. Kniha je netypicky zaměřená na smrt a všechno okolo toho. A vůbec nebylo nudné číst stále a pořád jeden den dokola. Tady je vidět, že jenom ten jeden jediný den, se dá žít 100x. A pokaždé jinak. Hlavní hrdinka je taková ta typická rozmazlená a namyšlená holka, co si myslí, že se kvůli ní svět zboří, a její kamarádky tomu přidávají na síle. Ke konci Sam konečně dostala rozum a přestala se chovat jako děcko, co si myslí, že dospělo. I když od začátku mi do jejich party Samantha neseděla. Ona vlastně všechno dělala jen pro to, aby nebyla nula. Osobně bych radši nula byla - v jejím případě. Knížka je prostě originální a nikdy jsem nic podobného nečetla. Proto dávám 5 hvězd a určitě doporučuji. P.S. Někdy jenom stačí, když si sednete na místo spolujezdce a ne dozadu.
Awesome! Během týdne přečtená. Někdy jsem měla pocit, že to prostě nedám, že uteču ze školy a vlezu si do křesla a pěkně s čajem a touhle knížkou. Naštěstí jsem to vydržela a žádný průšvih jsem neudělala. :D
Po té celé náročné trilogii Divergence, co jsem před touhle knížkou četla, je tohle pohodová kniha - úžasná, skvělá, krásná a nevím co ještě. :D Nejlepší na tom je, že je to psané z jeho pohledu. Trošku změna po těch všech dílech. :)
Stejně skvělá kniha, jako Můj život u sousedů. (y) :)
Jedna z knih, kterou já osobně asi otevřu víckrát v životě. Protože... S čím se neztotožníte teď, tak se možná časem změní a pokaždé, co knížku přečtete, uvidíte v tom nové a nové smysly.
Za mě pecka. :)
Knížku jsem četla asi tři měsíce střídavě s jinými. Za mě parádní konec (trošku pomalejší rozjezd, řekla bych - nebavila mě ta část ve škole), který jsem myslela, že bude takový - a on byl úplně jiný - a jsem za něj ráda.
Fandila jsem Tuckerovi, a málem jsem dostala infarkt a myslela si, že to je konec (těsně před koncem).
Angelu a Christiana jsem moc nemusela, ale i tak jsem za jednoho z nich šťastná a za druhého smutná (protože skončil sám).
Bylo mi líto, že se Clara tak trošku vykašlala na Wendy. Ale konec konců - konec vypovídá o tom, že jejich život po celé trilogii, byl jiný. Myslím, že Clara a Wendy měly dost času si pokecat a neměly to k sobě ani daleko.
Taky bylo hezký vidět v nějaké knížce po dlouhé době to, že i hlavní hrdinové se můžou plést a jsou zmatení, bojí se a věří nejen v sebe, ale i v pomoc ostatních, když už jim nic jiného nezbývá.
Knížka je psychologické drama, což do mého vkusu moc nezapadá, ale knihu jsem přečetla během dvou dnů a nikdy bych neřekla, že by mě něco takového mohlo chytnout a bavit.
Neustálé narážky Bricka a Maggie mě bavily – alespoň ze začátku. I když ke konci mi přišlo, že se tam všichni chovají jako malé děti, které spolu neumí komunikovat a hrají tam různé hry, místo aby si vše vyříkali na rovinu, i když je to někdy těžký.
Za mě asi nejslabší díl celé série a nebýt Mary, dala bych o hvězdičku méně. Jako jo, konec jsem předpokládala trošku jiný, ale myslím, že ten, co tam je, není tak kýčovitý a předvídatelný, takže to bylo nakonec plus tohohle dílu. I když si říkám, že láska mezi dvěma postavami asi nebyla tak velká, jak byla popisována oběma postavami, když to skončilo tak, jak to skončilo.
Lilia u mě klesla hodně hluboko. Fakt mě štve, že ani pod podmínkou ztráty života není schopná dodržet slovo. Něco si slíbí - a hele, druhý den to hned poruší.
Kat jsem přála fakt všechno nejlepší, protože mi byla asi nejvíc sympatická a mrzí mě, co se ke konci stalo.
Mary jsem neměla ráda, ale v tomhle díle jsem jí zbožňovala. Fakt mě baví, když poskakuje okolo lidí a mluví na ně slova, které si nechtějí připustit a snaží se na ně zapomenout. Ačkoliv to, co jí došlo na konci, mě došlo na začátku knihy. Může si za to z poloviny sama a nemá právo někomu vzít život. A nehorázně mě štvala, co dělala, ale na druhou stranu jsem s ní soucítila a držela jí pěsti.
Obálka do třetice povedená a sladěná ke zbytku série. Knížce tudíž nemám po grafické stránce co vytknout.
Za mě naprosto super díl. Snad poprvé, co mi druhý díl trilogie nepřišel vycpávkový. Nevím, zda to bylo tím, že jsem první díl četla před půl rokem, ale 90% věcí a zvratů, co se staly jsem opravdu nečekala. Ale ani přes tenhle díl se mi nepodařilo si oblíbit Angelu (strašně mě štve :D) ani Christiana (ten mě naštval, jako ještě žádná jiná postava v knize). U jedné postavy, která byla zmíněna už v prvním díle furt očekávám, že se něco podělá, protože nevěřím, že je tak super. To mi na tu knihu prostě nesedí. Musí mít něco, co z něj neudělá dokonalou postavu. I kdyby to bylo něco v minulosti, sebemenší blbost. A pak jsem zvědavá na Jefferyho, protože i přes to, jak se choval (a že k tomu měl naprosté právo a měl pravdu a chápu ho), ho nemůžu přestat mít ráda. Jsem zvědavá i na třetí díl téhle trilogie. (Vůbec nelituji, že abych tuhle trilogii vlastnila, tak jsem musela absolvovat cestu z Hradce do Brna. Protože obálkově je nádherná a obsahově ještě nádhernější. :D)
P.S. To hlavní, o co tam šlo... To mě dodělalo... To když si uvědomíte, že vidíte jen pravdu hlavní postavy, ale pak vám jiná postava dá doslovně facku v pár větách, je neuvěřitelné. To jak přemýšlí celou dobu nad něčím, co je vlastně zbytečné a pak jí dojde o co jde (a vám taky pochopitelně, protože vše vidíte jen z úhlu hlavní postavy a donutí vás to přemýšlet podobně, jako ji) - když vám pak dojde, že hlavní postava do které se vcítíte není svatá a udělala spoustu chyb, které jste doteď neviděli...
Knihu jsem četla hlavně kvůli autorce Rainbow Rowell, která mě svým příběhem nezklamala a Jenny Han, které mě celkem bohužel zklamala - tahle autorka by neměla psát fantasy příběhy. Byly tam asi ještě dva příběh, které mě bavili, ale jinak nic moc, takže knihu jsem ani neměl chuť dočítat a to jsem byla v poslední třetině knihy, prostě to nešlo. Za mě většina povídek buď nedávala smysl, nebo byly nudné svými dlouhými popisy a divnými postavami. Jasně, je to knížka o kouzlu Vánoc, ale i tak mi to přišlo jako pohádky pro třináctileté holky. Takže kniha putuje do mého seznamu nedočtených knih, proto ji ani nebudu hodnotit. Myslím, že proto mě ani neláká přečíst si druhou knížku "Letní dny a noci". Tohle prostě vzdávám.