Terusha003

Nádherná kniha. Určitě se k ní vrátím. Myslím si, že tato kniha je neprávem opomenuta.

Zajímavá kniha. Nastoluje mnoho současných témat. Není to zrovna veselé čtení, ale i takový život bývá. Určitě ponouká k zamyšlení.

Dlouho jsem se chystala, že si tuto knihu přečtu. Povídky nejsou špatné, ale během čtení mi došlo, že i když se snažím pochopit chování autorky, nejde to úplně stoprocentně. Jsem jiná generace, takže na určité věci se dívám jinak než se na ně dívala společnost v době autorčina mládí.

Na autora a jeho dílo jsem slyšela samé dobré ohlasy, takže když jsem měla možnost přečíst si jeho knihu, neváhala jsem. Jedná se zhruba o mého vrstevníka, takže jsem byla zvědavá. Kniha nebyla špatná, v některých ohledech jsem s Eddym i soucítila, ale přesto mi dalo dost práci knihu dočíst.

Nevím, jestli je dobře, že jsem jako první viděla filmovou adaptaci a až na jejím základě jsem se dostala ke knize. Jako plus bych hodnotila prostředí mého domovského kraje, ne úplně typická a známá tematika kopáčů vltavínů.