Terva Terva komentáře u knih

Živého mě nedostanou! Živého mě nedostanou! Dušan Fabian

Od hlavy až k patě jsem zalitý červenou krví.
Ani kapka není moje.
Dvaačtyřicet zářezů na rukojeti meče kromě těch prvních sedmi.
Do hajzlu, za chvíli nebude kam dělat křížky!!

Údiv v mém obličeji pomalu vystřídá úšklebek šílence.

Po velmi dlouhé době jsem zase spokojený. Tento příběh se mi líbil od počátku až do konce.
Hlavní hrdina Marvin si převážně svůj příběh vypráví sám. Tak zvaná „ICH“ forma je velmi povedená. Je plná ironie, černého humoru a sarkasmu. Příběh samotný je pak krvavý, dobrodružný se spoustou lásky k zombíkům, filozofických keců a nutností používat čakan.

CITÁT – Řekl bych, že mě ten hajzl neskutečně nasral.

Při čtení této knihy jsem se nevyhnul přirovnání k příběhu Stroncium od mistra Jiřího Kulhánka. Vlastně je to skoro to samé akorát, že se toto odehrává asi 1250 let po Marvinovi. Marvin je skoro nesmrtelné zombi a i Ježíš Kristus by mu určitě záviděl, kdyby ještě žil. Bohužel zemřel 1250 let před Marvinem.

Malá ochutnávka:
Dnes je očistný den. To znamená, že s alchemem od časného rána sedíme ve vinných sklepích a chlastáme.
Hygiena je důležitá věc. Alkohol vypálí všechny červy, kteří se vám prohánějí střevy (nebo – speciálně v mém případě – vrtají v mase), a odplaví i většinu černých myšlenek.

Tuhle knihu vřele doporučuji těm, kteří se nebojí krve, zombies a sem tam nějaké té ztráty končetiny nebo varlat. Také těm, kteří rádi čtou již zmíněného Jiřího Kulhánka, protože toto dílo Dušana D. Fabiana je na stejné úrovni.

Marvin má dokonce rád pivo - Místní pivo je tak mizerné, že......prostě nemám slov.

Tento příběh si určitě ještě několikrát přečtu – tohle mě neomrzí.

CITÁT – Je ze mě zombík, přátelé. Zasranej zombík!

Z příběhu jsem vyjmul osmnáct citátů a znesmrtelnil jsem je v Fabianově profilu.
Pokud máte ještě pochybnosti, přečtěte si tyto citáty a pochopíte, o čem tu celou dobu píšu.

11.07.2017 5 z 5

Temná věž 3: Zrada Temná věž 3: Zrada Peter David

Temná věž: Zrada
Scénář: Peter David
Kresba: Jae Lee a Richard Isanove.
Kreativní režie: Stephen King

Vůně knihy opět nezklamala. Hned po svlečení z té průhledné fólie, začala čuchací orgie.
Knihu otevřete, vemte všechny stránky do prstů a pomalu je pouštějte mezi palcem, přiložte k nosu a čuchejte – neexistuje lepší vůně promíchaná tuží, barvou a v tomto případě oživlými obrázky Temné věže.

Jednu z hlavních rolí v tomto ka-tet má Aileen Ritterová – budiž jsou její dny dlouhé a noci příjemné, tak pravím já. A ačkoli každý mladík, co za něco stojí – bez ohledu na své místo v životě - sní pistolnický sen, i zde v Gileadu se najde víjimka.
Žena.
Poslyšte její příběh.........
….............a ještě něco vám povím, ta holka ví, co dělá.

Ale neopomeňme Rolanda, který je stále pod vlivem Maerlynova Grapefruitu a nikdo netuší v jakém světě se právě pohybuje.

Malá ochutnávka:
Vítej, ty z Gileadu, ty z Eldů.
Nechceš se zastavit a přivonět k těm růžím?
Připadá ti jejich vůně jako pach hnijícího masa?
To není nic ve srovnání s pachem hnijících duší.
Čeká tě mnohem víc hádanek, než si zatím zdolal.....

Opět je příběh goticky laděný, temný a Karmínově rudý.
Není to příběh podobný v knihách, je to příběh paralelní, který se sem tam s tím původním překříží, nebo prolíná, leč dlouho v něm nezůstane a pak hned odkráčí jiným směrem, za svým jiným cílem. Inu je to příběh žijící svým vlastním životem.........
…...................nebo smrtí?

Mě se to líbí, tak pravím já. Příběh je to vskutku zajímavý.
Rozhodování nechám na vás, snad vaše ka-tet nebude názoru jiného.......
…...............inu, posuďte sami a nezapomeňte tváře svých otců.

Ale.....málem jsme zapomněli....na dívku jménem Aileen Ritterová.
Pozoruje chlapce z dálky, dívka, která by taky chtěla být chlapcem, přinejmenším nevypadá nadšená z toho, že je děvče................
…................její sny jsou typické pro budoucího pistolníka.

Nemíří rukou. Ta, která míří rukou, zapomněla tvář své matky. Miří svým zrakem.
Nestřílí rukou. Ta, která střílí rukou, zapomněla tvář své matky. Střílí svou myšlenkou.
Nezabíjí pistolí. Ta, která zabíjí pistolí, zapomněla tvář své matky.
….................zabíjí srdcem.

Začíná nám sem prolínat jiný příběh. Příběh ne nepodobný chlapcům pistolníkům.
Leč toto je žena, říká si Aileen a je neteří Corta. Obávaného učitele pistolníků.
Ta dívka se měla od koho učit............
Snad se přidá k Rolandovu ka-tet, a nebo možná půjde svou cestou, to necháme na ní.

CITÁT - Každý je ve svých příbězích vždy hrdinou a nikdo si nehraje na to, že padne zločincům za kořist.

Na konci příběhu je několik nádherných kreseb. Je to několik skic a variant obálek na všech pět kapitol. Věřte, že tento příběh opravdu je rozdělen na pět částí. Kresby jsou to nádherné a těžko vybrat, která je nejhezčí..........
…....ale každá má své temné kouzlo.

Z Temné věže jsem vystřílel několik citátů. Peter David je již dávno má ve svém ka-tet.

Kolo se točí, rozumíte? A hromu strom!

18.05.2017 5 z 5

Kajmaní lejno Kajmaní lejno Lars Simon

Autor bestseleru s venkovskou usedlostí ve Švédsku si vyrazil do Karibiku.
Jak je známo, druhý román je ten nejtěžší.
Losí hovno bylo úspěšné, ale tady má pan spisovatel blok a musí nutně na dovolenou.
Přivítal bych jeho nenapsaný román o Vikingské sektě v Laponsku, která usiluje o převzetí moci nad světem, ale Karibik je Karibik.
Nikdo netuší, co se stane.
A když prý ta ekologická smažka neví co dělá a brzy se dostane do průseru – je nutné vyrazit. Rainer musí být zachráněn, ne.
Je tu stejné obsazení, jako v prvním románu, jen Linda je kdesi v Laponsku (?) a Torsten jede za teplem a svými přáteli.
Musím přiznat, že ačkoliv je děj tohoto románu prostě úžasně jednoduchý, smál jsem se skoro na každé stránce. Lars Simon umí se svýma postavama pracovat a nebojí se je dostat do jakékoliv svízelné situace.
Jako nejgeniálnější mi připadala scéna se záchodem u cabinas, kterou si Torsten pronajmul. Ale tomu všemu předcházela velmi komická cesta a vše kolem příprav na dovolenou, pláže a vedro....klid, ticho, duševní harmonie, ne.
Naštěstí, již z předešlého románu jsem věděl, že na konci knihy je malá příručka Španělštiny, nenechal jsem nic náhodě a vyřčená neznámá slova jsem si hned našel, abych lépe pochopil. Nenašel jsem však, co znamená siebenunddreissing, ne.

Malá ochutnávka.
Hodně tlustá, zelenkavě blyštivá moucha sebou hlasitě plácla o sklo pootevřeného okna. Zřejmě se před malou chvílí vznesla z nějakého kravince a zamířila k mé kuchyni s pevným odhodláním totálně mi sebrat chuť k jídlu. Má, co chtěla................

Lehce se to četlo, dobře se u toho smálo, příběh je plný překvapení a kajmanů.

Já vím, napsal jsem to nabubřele a příliš vzletně, ale uvědomil jsem si, že mě právě zachvátila relaxační poetika.

Vybral jsem několik citátů a zakajmanoval jsem je Simonovi do análů. Nejlepší citát jsem si nechal až na konec tohoto komentáře:

Tady by náš křik fakt nikdo neslyšel........

10.03.2017 5 z 5

Temná věž 1: Zrození pistolníka Temná věž 1: Zrození pistolníka Peter David

Muž v černém prchal přes poušť..........

Legendární věta Kingovo úžasné knižní série se každému, kdo nezapomněl tvář svého otce, okamžitě vybaví, jakmile vezme jakoukoliv knihu z této série do ruky.
A teď máte jedinečnou možnost jít v pistolníkovo stopách v komiksové podobě.
Krásně kreslené a tajuplně mystické. Jae Lee, Richard Isanove, Marvel a Stephen King bortí další struny Temné věže aby na svět přišla geniální myšlenka – všechno to nakreslit. Byla sice ohrožena spící želvou, ale „sai“ King ji probudil a udržel všechny struny napjaté až do samotného konce počátku. „KA“ je kolo, nástrojem osudu, jehož účelem je otáčet se a nakonec se vrátit tam, kde začalo. Pistolníka, stejně jako Stephena Kinga to neodvratně vrací k Temné věži.

Malá ochutnávka:
Uvědomuji si, že o ka-tet jsem vám ještě neřekl. Ka, ano, ale ka-tet...ne. Prosím za prominutí a napravím to. Je to skupina lidí spojených osudem „Ka“ mířících ke stejnému cíli a často i stejnému konci. Spolu, dokud smrt nemá poslední slovo, jako ho má vždycky........

Vždycky, když si domu přinesu komiksovou knihu, ještě zabalenou v igelitovém přebalu, těším se, až ji vyndám a přivoním. Nic nepřivolává vzpomínky tak mocně jako vůně. A tuhle vůni jen tak nezapomenu, tak jako nezapomenu tvář svého otce. Kdykoliv si vybavím tuto intenzivní vůni Temné věže, okamžitě projdu dveřmi do Pustin a vydám se po stopách Rolanda Deschaina z rodu Eldů, syna Stevenova z Gileadu. Tak pravím vám.

Tento příběh čerpá především ze čtvrtého dílu knižní série „Čaroděj a sklo“
Odehrává se někdy v době, kdy Líbající měsíc pomalu zapadá a už se ukazuje srpek měsíce Kupcova.

Na konci příběhu a těsně za ním je Otevřený dopis Stephena Kinga, kde se vyjádřil o Marvelu jako o své lásce. A prozradí i mnohem víc, to vám tedy říkám. Například, že by chtěl vydat komiksovou Carrie. Hromu strom.

Dále následují skici a několik variant návrhů na hlavní obálku. Jsou to vskutku nádherné kresby.

CITÁT - Dávno mrtvé hvězdy ještě svítí, víte. To aspoň říkají lidé, kteří jsou mnohem chytřejší než my. Ty hvězdy dávno zhasly, ale my stále vidíme jejich zář, přestože dávno zmizely v zapomnění.

Teď už nechte všední svět, aby se v tichosti vytratil. V poušti máme schůzku se záhadným mužem v černém. Nenávidí čekání. A proto říkám dík sai King a přeji dlouhé dny a příjemné noci, a kéž se vám daří dobře.

…..........a pistolník mu byl v patách.

31.07.2016 5 z 5

Původ Původ J. T. Brannan

CITÁT – Mozek a Duch se za mnoho let opět spojily v jedno.

Po skoro příšerné Hlubině od Cuttera, kterou jsem dočetl s velkou námahou a ještě k tomu v půlce dne a neměl jsem tudíž další knihu na čtení, jsem si narychlo koupil v Levných knihách toto.
A jsem velmi překvapen, že je tato kniha tak odsuzovaná a skoro neznámá.
Zpočátku jsem si říkal, že ji mám jen na překlenutí dne, ale večer jsem záhy zjistil, že mám již půlku přečtenou a baví mě to.
Kniha je rozdělena na pět částí.
První dvě části jsou silně akční, plné honiček, útěků a krve.
Třetí část je konspirace a seznámení s podstatou příběhu.
Musím dodat, že teorie o mimozemšťanech, zde použitá je vlastně skoro geniální. Sem tam to už někoho napadlo, ale i mistr Däniken si to moc netroufal vytrubovat a že je to velký kacíř.
Tak jsem zatleskal a vrhnul se do čtvrté části. Je opět rychlá, akční, zase teče krev a umírají lidé a přidávají se další skutečnosti.
Je to povedený příběh a já byl rád, že jsem na něj narazil.
Pátá část je už jen malé a krátké dokončení z perfektní pointou.

Genesis Kapitola 6 /1:4
Je to tam všechno jasně napsané černé na bílém,
máme to všichni před očima, ale nikdo to doopravdy nepochopil.
Nefilové jsou občas v překladech označováni jako Anunnaki.

Malá ochutnávka:
Starověké národy mohly postihnout i další pohromy – srážka s meteorem, sopečné výbuchy, a tak dále. Sečteno a podtrženo: je rozhodně možné, že naši planetu kdysi obývala vyspělá civilizace, snad dokonce vyspělejší než ta naše, která byla posléze téměř vyhlazena.

Nutno dodat, že hlavním aktérům Adamsovi a Lynn by v mnohém záviděli tací jako je Mila Jovovich, Arnold Schwarzenegger nebo Sylvester Stallone. Jejich akční tvorba je někdy až šílená a na rozdíl od mimozemských teorií, použitých v knize, jsou některé akční části těžko uvěřitelné.
Ale mě to bavilo, já se bavil a možná to bude bavit i vás.
V Levných knihách za 69 KČ – nekupte to.

PS: Koukal jsem, že se tu již vyrojilo více kladných komentářů a to je dobře.

13.04.2016 4 z 5

Hlubina Hlubina Nick Cutter

JE URČITÁ HLOUBKA, ve které vaše duše zjistí, že se nedokáže sladit se svým životem.
Není to tmou. Na tu si člověk tou dobou už zvykne – nakolik se na ni zvyknout dá.
Není to ani drtivé ticho, prázdnota nebo absence jakéhokoliv života,
z něhož byste mohli načerpat teplo nebo jistotu.
Není to tlak.
Není to ani strach ze smrti, který neustále hryže na okraji vaší mysli.
Je to pocit neskutečna.
Ten pocit vašeho těla, že jste sešli z vyšlapaných stezek svého druhu..........

HODNĚ JSEM SE z touto knihou trápil. Ne a ne ji dočíst.
Reklama slibovala lidstvo ohlodané záhadnou epidemií nazvanou lidově Róza, která dostala populaci na hranici vyhynutí...ale chyba.

VLASTNĚ SE CELÝ příběh odehrává jedenáct kilometrů pod mořským dnem, kde se parta vědců dostává do depresivních černých míst své duše. Jako horor by to bylo ucházející, ale vše je pokaženo velkou spoustou zbytečných flashbacků, u kterých jsem se silně nudil a některé jsem dokonce i raději přeskočil. Kazí totiž tu temnou a hlubokou atmosféru celého příběhu.

Z TÉTO KNIHY jsem se chtěl okamžitě vynořit, rychle vyhledat Slunce a už se k ní nikdy nevrátit.
Příběh je rozdělen do šesti základních částí. První ještě jde, je napínavá a celkem povedená. Další dvě části zejí nutnou hloubkou nudy a zmatku. Asi nejlepší část nese název Ambrózie, a určitě by například čtení deníku profesora Westlakeho stálo za hlubší rozepsání, ale zbytek této části je prošpikován těmi již zmíněnými „návraty do minulosti“ a ty to celé rozmělní a z dobré temné atmosféry odeberou značnou část napětí.

MALÁ OCHUTNÁVKA:
TA PODĚLANÁ VČELA mě bodla....svědí to čím dál víc. Ta bolest je k zešílení. Neškrábu si to. Příliš se bojím. Napuchlo mi to tak, že se náplast odlepila. Na ruce mi vyrostlo jakési příšerné mraveniště. Dírka v jeho středu je hluboká a morově žlutá.
Nepoškrábu se. NEPOŠKRÁBU!
Aktualizace: poškrábal jsem se.
Cha.

PŘÍBĚH JE KE SVÉMU konci značně prodlužovaný. Vypadalo to, jako by si pan spisovatel Nick Cutter nemohl vzpomenout, jak chtěl příběh ukončit. Místo toho se konečná fáze táhne jako podmořský kabel, který je pak ukončen tím nejnepitomějším klišé, kterým kdy byla kniha ukončena.

Z KNIHY JSEM vybral asi patnáct citátů a vložil je do hlubiny Cutterova profilu.

CITÁT – Fíkouni neexistují, Fíkouni jsou fiktivní postavy...........

11.04.2016 2 z 5

Prvních patnáct životů Harryho Augusta Prvních patnáct životů Harryho Augusta Claire North (p)

...........Smrt nás neděsí. Hrůza je obsažená ve znovuzrození. Ve znovuzrození a v přetrvávajícím strachu, že jakkoli jsou naše těla obnovena, naši mysl zachránit nelze............. Příběh Harryho Augusta mě uchvátil, fascinoval, překvapil a velmi zaujal. Nečekal jsem od příběhu nějakou složitost a taky není moc složitý, ale zase si říkám, že ten, kdo se více zajímá o cestování v čase (neplést s cestování časem) bude mít vstřícnější přístup ke knize a jejímu obsahu. Ono totiž není v prvních životech Harryho Augusta tak jednoduché se orientovat. Chvilkama vám to připadá zmatené až nemožné. Jenže postupem času vám to pěkně začne zapadat do sebe a pak budete vnímat i tu logiku narození a následného dalšího života. ............Nenastal žádný okamžik světla, žádné procitnutí z temnoty a zjištění, že jsem se uzdravil. Spíš to bylo pomalé šinutí se k porozumění, několik hodin usmiřování, po kterých následoval spánek, po kterém následovalo probuzení, které zůstalo vzhůru trochu déle. Následovalo pomalé navrácení lidské důstojnosti......... Nečekejte tu klasický humor, ten je v knize celkem velmi zvrácený a některé slabší povahy ho možná ani nevstřebají. Ono totiž mít třeba radost ze smrti nebo s úsměvem na rtech se nechat mučit, to není pro každého. A Harry August taky není zrovna svatý. Příkladem může být jeho nutnost někoho zabít, což se stalo jeho celoživotními koníčky. Zní to divně? Tak si příběh přečtěte a pochopíte. .........Všichni lidi jsou na hovno, celá země je na hovno a i to hovno stojí za hovno, ale tam, kam jedu, tam nebudu.....hovno........... Každý život Harryho Augusta je jedinečný a zajímavý - snad až na ten třetí, ten je zvláštní, ale to byl ještě zmatený a dezorientovaný. Kdo by chtěl pochopit trochu více, tomu mohu doporučit film Harolda Ramise s názvem Na Hromnice o den více. Výkon Billa Murraye by se dal porovnat s výkonem Harryho Augusta, jen si každý prožitý den znásobte jedním životem - určitě pochopíte. ..........Jste Bůh, doktore Auguste?........... Knihu vřele doporučuji, je to perfektní počteníčko a má i naučný význam.

31.01.2016 5 z 5

Indiana Jones a Chrám zkázy Indiana Jones a Chrám zkázy James Kahn

Adaptace scénáře Glorie Katzové & Willarda Huycka podle námětu George Lucase. Stejnojmenný film natočil Steven Spielberg a v roli IndianaJonese se opět objevil Harrison Ford. Malá ochutnávka. Chlazené opičí mozečky, mňam........

15.11.2015 5 z 5

Vetřelec - Peklo Vetřelec - Peklo Christopher Golden

4.června 2122 - Zde začíná příběh, který udělal průlom ve filmové hororové historii. V této době se totiž odehrává osudná plavba důlní vesmírné lodi Nostromo. Ellen Ripleyová se zde potkává s největším zlem žijícím v kosmu. Xenomorf jednoduše nazvaný Alien (Vetřelec) zde ožívá v celé své kráse. Jeho podobu vytvořil H.R.Giger a první film natočil Ridley Scott již v roce 1979. Kniha Peklo od Christophera Goldena je spojnicí mezi dějem na lodi Nostromo a posléze návratem Ellen na planetu LV-426. (LV-426 je měsíc nazvaný Acherón, který je součástí planety Calparnos.) Tedy do doby roku 2165. O 43 let později se Ellen Ripleyová opět setkává s Vetřelci. Tato kniha je o událostech předcházející druhému filmu od Jamese Camerona. Je mrazivá a pro mne, jako fanouška této ságy totálně nezbytná. Nejlepší na tom je, že ačkoliv jsem věděl, jak to dopadne (film Vetřelci z roku 1986 jsem viděl snad desetkrát a nejen ten) knihu jsem hltal a musím napsat, že i možná doufal o jiný konec. Ale ne, není to tak, je to prostě tak, jak to každý zná, jen s více detajly o událostech na LV-426. Russ, Anne, Tim a Newt (Rebeca) zde znovu prožívají své peklo ze kterého vyjde jen jeden. A ano, je tam malý dodatek, který určitě dokáže překvapit. Toto je nejlepší kniha z této (zatím) trilogie. Malá ochutnávka: Neohrnujte nos nad tím, co chutná někomu jinému.

05.10.2015 5 z 5

Hlavohrátky Hlavohrátky Joe Hill (p)

Na konci prvního příběhu vyloví Bóďa z vody další klíč. Na počátku druhé knihy jej nalézáme, jak prochází celým Zámkem a hledá ty správné dveře pro tento klíč. Opět je to velmi krvavé a hned od počátku nás to nenechá na pochybách, že to bude ještě krvavější. To kam vlastně klíč patří a Bóďa na to přijde je mrazivé a geniální. Tohle jsem teda nečekal. Druhý příběh z LoVeCRaFTu je děsivější, ale ne tak šokující. Už totiž víme, co máme od dvojice Hill a Rodriguez očekávat a tak nás ani nepřekvapí klíč k hlavě a jeho možnosti. Tohle je tak trochu historie podivné bytosti ze Studničního domu a její činy. Je to opět hodně o smrti plné smutku. Na konci knihy je rekapitulace šesti klíčů, které již známe, jejich konkrétní názvy a hlavně, návod co se s nimi vše dá otevřít. A nakonec nezbytná OBRAZ Árna. Tak hurá na třetí díl.

23.07.2015 5 z 5

Případ baskervillského psa Případ baskervillského psa Ludvík Souček

Tři povídky ve své době velmi zajímavé, které bohužel časem blednou. Moc si je nepamatuju a znovu to číst nebudu, ale vím, že se mi to strašně líbilo.

08.06.2015 5 z 5

Křížový výslech Křížový výslech Erich von Däniken

Dokumentace živých diskusí z celého světa. Není to to pravé, ale myšlenky jsou vynikající.

04.06.2015 4 z 5

Svět záhad Arthura C. Clarka A-Z: od Atlantidy k zombie Svět záhad Arthura C. Clarka A-Z: od Atlantidy k zombie John Fairley

První kniha, kterou jsem četl na téma záhad světa. Zaujala a rozbouřila ve mě tu správnou vlnu. Od těch dob už se jen vezu.

02.06.2015 5 z 5

Akvarijní ryby Akvarijní ryby Rudolf Zukal

Touhle knihou se řídím celý život. Naprosto bombastický příručka o založení akvária, krmení, rostlinstvo a ryby. 100%

02.06.2015 5 z 5

Dědictví zkázy Dědictví zkázy Jan Urban

Tak mám dočteno a jsem překvapen. Po šíleném rozjezdu nazvaném Strážci brány a po extemporech Padlého anděla je tento příběh vážnější, víc se v něm umírá a má zvláštní konec. Kdo si oblíbil Vyvyana musí si asi čtvrtinu knihy počkat. Prvních cca sto stran je věnováno řeholníkům a jejich "umění" a hlavně přípravě k odjezdu do Prahy. Více prostoru tu tak dostávají skoro všichni. Vyvyan v té době jen dopomůže k vyřešení kuchyňské stravy a pak se zase odsouvá do pozadí. Praha už je totálně zdevastovaná a bohové i polobohové si dělají co chtějí. Následná výprava za jejich zničením je plná akčních scén, srandy, ale i smutku a smrti. Kladem je také úvodní seznam řeholníků a jejich schopnosti a zařazení. Velmi mne překvapil Epilog, je mrazivej a hodně odvážnej. Je v něm i spousty odpovědí, ale vytváří nekonečně otázek. Ta jedna se nabízí okamžitě. Bude další příběh?

31.05.2015 5 z 5

Za soumraku Za soumraku Stephen King

Pro mě je to nejhorší výběr Kingovo povídek a Za soumraku jsem nějak moc neohodnotil v dobrém. Sám nevím proč.

29.04.2015 3 z 5

Lisey a její příběh Lisey a její příběh Stephen King

Že by tak trochu příběh o Kingovi bez Kinga? Obyčejně neobyčejný život manželky zesnulého spisovatele.

29.04.2015 4 z 5

Vetřelci vs. predátor omnibus. Kniha první Vetřelci vs. predátor omnibus. Kniha první Randy Stradley

A hned první povídka se jmenuje příznačně pro tento komiks ..........VETŘELCI VS. PREDÁTOR........... Scénář k povídce napsal Randy Stradley a příběh nakreslil Phill Norwood ( nakreslil i pěkný titulní list ) a druhým kreslířem byl Chris Warner. Zde se Mačiko Nogučiová přidává k Predátorům v boji proti Vetřelcům. Je zde i Vetřelec, který se vylíhne z létajícího ptáka, Povídku druhou z názvem ..........ČAS KRVE.......... napsal opět Randy Stradley a kreslí také člověk z první povídky Phill Norwood. A jedná se o část pravidel Predátorů v boji proti Vetřelcům. Třetí povídka nese název ..........SOUBOJ.......... Opět ji napsal Randy Stradley ale tentokráte má malíře se jménem Javier Saltares. Zde Kapitán Glass pomáhá Predátorovi na planetě Rjuši. ..........VÁLKA.......... Tak se jmenuje povídka čtvrtá. Opět ji nakreslil Randy Stradley a přizval si kreslíře z povídky první Chrise Warnera. Příběh pojednává o tom, jak Predátor Svázaný uzel, Mačiko Nogučiová a další bojují proti Vetřelcům na další nejmenované planetě. Pátý pátý příběh nese název ..........VĚČNÝ.......... Povídku napsal Ian Edginton a nakreslil ALex Maleev. Je o muži zvaném Lee, který před dvě stě lety zabil Predátora a od té doby si najímá lidi na lov Predátorů. ..........STARÁ TAJEMSTVÍ.......... Šestý příběh z Bulharska nakreslil i napsal Alex Maleev a je to nejkratší příběh této knihy. Povídka poslední se jmenuje ..........SÍŤ..........Napsal ji Ian Edginton a dva kreslíři se podílejí na černobíle grafice. Jsou to Derek Thompson a Brian O'Connell. Povídka, která má od všech příběhů trochu, jak z Vetřelců tak z Predátorů.

19.04.2015 5 z 5

Konspirace Umbrella Konspirace Umbrella Stephani Danelle Perry

První kniha, napsaná podle kultovního "bestovního celeru" videohry Resident evil.
Nese název: Konspirace Umbrella.
Kdo hrál hru, bude velmi potěšen, kdo nehrál má možnost se do hry podívat očima knižních listů.

19.04.2015 3 z 5

Kladivo na démony Kladivo na démony Jiří Pavlovský

Byl jsem v Pekle
a jediné, co jsem si přivezl,
je tohle blbý tričko!

Série, alespoň její vytyčená část, se pomalu blíží do finále.
Otěže opět převzal její zakladatel a patron Jiří Pavlovský.

Okamžitě se dá poznat, že se vrátila ta klasická forma. Forma vtipu, popkulturních odkazů, filmových hlášek a samozřejmě i klasického dobrodružství, které tentokrát čerpá až ze samotných základů. Základů, které daly jméno této sérii. Legendární Kladivo na čaroděje je opět v akci, akorát si teď na paškál vzalo démony. V rukou Felixe Jonáše je to velmi nebezpečná zbraň, zvláště, když jej v ruce drží klasický šílenec. A tím Jonáš rozhodně je. Stačí se jen podívat na obrázek od mistra Lubomíra Kupčíka na obalu knihy. Připadá vám tam Felix jako normální člověk?

Malá ochutnávka:
Felix Jonáš ležel na posteli v hotelovém apartmánu a přepínal kanály na prťavé televizi vmáčknuté do ještě prťavějšího šatníku. Baterie na ovladači byly už skoro vybité, a tak vždycky chvíli trvalo, než se televize dala ukecat a změnila kanál. Ne, že by byl v programech nějaký velký rozdíl. Polovina nabízela reality show, druhá reklamy na reality show.

I když se zde opět vyskytují všechny čtyři základní postavy, největší prostor zde dostal již zmíněný Felix Jonáš. Vstoupil do samotného pekla, aby ….... ale to si přečtěte sami, abych nespoileroval.

Kabát je jen Eva a Vašek pro senilní metalisty.

O zábavu je postaráno a podle hesla „Sobectvím k lepším zítřkům“ očekávejte mnohá překvapení.
Jako příklad bych vyzvedl scénu s pavoukama. Je boží a rozhodně nic pro arachnofobiky.

Vybral jsem čtrnáct solidních citátů a kladivem na démony jsem je vtloukl do složky „citáty“ u mistra Pavlovského na profilu.

Citát: Ty vole, ty seš fakt debil, vole!

21.10.2017 4 z 5