Tesset komentáře u knih
Kniha se nečetla špatně, ale chyběl mi tam nějaký wow efekt. Svět nebyl moc detailně představen, což mi chybělo. Postavy mi taky nepřišly ničím jedinečné a, jak už jsem řekla, četlo se to dobře, ale pokud by se ke mě další díl nedostal, taky bych se nezlobila. Prostě nic extra.
O něco slabší než první díl. Nebo mi se to tak aspoň zdálo, třeba jsem jen neměla zrovna náladu, protože i ty dialogy mi místy lezly na nervy a byly takové nepřirozené. Atmosféru Kodaně se, myslím, autorce podařilo vykreslit lépe, Brooklyn vlastně nebyl nijak výrazně představen, což je škoda. Pořád se to ale řadí k té lepší půlce v tomto žánru a rozhodně mě to neodradilo k přečtení dalších dílů.
Naprosto průměrná kniha. Žádný extra humor, žádné zapamatováníhodné postavy ani děj, prostě po všech stranách průměrná, která mi dlouho v paměti nezůstane. Přečíst se dala ne že ne, ale znovu bych ji už neotevřela. Celkem jsem se u toho i nudila.
Tak já jsem touhle ne moc propagovanou knihou byla příjemně překvapena. Ze začátku mě to moc nechytlo, hlavně asi kvůli té komedii se sociálními sítěmi, kdovíproč jsem na to v knížkách alergická. Ale postupně jak se začal příběh rozkrývat, jsem se začetla a super. Pozornému čtenáři neujdou náznaky, a proto ke konci nebude tak překvapen, jak spolu oba příběhy souvisí. Trošku se divím, že je kniha vedena jako Young Adult, mi to přijde jako čtení pro dospělé. Už jsem na tohle narazila u vícero knih a říkám to zase - to že hlavními hrdiny jsou náctiletí, ještě neznamená, že je kniha určena primárně pro ně. Když jsem se nad příběhem zamyslela, došlo mi, že je opravdu skvěle propracovaný a má i jistou hloubku a originální nápad.
Skvělé pohodové čtení. Hlavní hrdinka se sice občas nechovala podle mých představ, ale ani mi nebyla přímo protivná. Nejsympatičtěji na mě působil rozhodně James. Myslím, že kniha měla i potenciál na to, aby byla obšírnější, propracovanější, klidně i na dva díly. Závěr mi přišel totiž takový urychlený - velké odhalení, vysvětlení jako z kulometu a konec. Ale stejně hodnotím kladně a doporučuji minimálně na jedno přečtení.
Chvílema super, chvílema už trošku nuda. Dost mě bavily kapitoly z minulosti. Jinak asi taková průměrná, četla jsem už od autorky lepší.
Super vtipná a milá knížka. Navíc krásná ukázka toho, že hlavní hrdina nemusí být vždycky nějaký alfasamec, aby to fungovalo - a co si budeme povídat, že jich v těchto typech knih je hodně. Liam byl takový ťuňťa, který se nechal rád obskakovat a nestyděl se za to. Kdo by takového chlapa chtěl, že? Ale časem se ukázalo, že i on se umí postarat, když je to třeba.
Tahle byla teda dost slabá. Taková poměrně o ničem. Stránky nahnané tím, že se to opakovalo z Elecova pohledu, takže úplně ty samé dialogy mě fakt nebavily číst po pár stránkách znovu a jen se dozvědět trochu víc z jeho vnitřních pochodů. No, další snad bude zase lepší.
Nebyla úplně špatná, ale ani nejlepší od tohoto dua. Celkem pohodová, vtipná jako vždycky, ale byla tu jedna věc, která mi dost vadila, a to jak se Kendall poprala s vy-víte-čím. Nedávalo to smysl, že ani pět minut nepočkala, co se bude dít a pak ani v závěru to sama neuměla vysvětlit, takže jsem získala dojem, že ani samy autorky moc nevěděly, proč se zachovala, jak se zachovala a daly to tam čistě jen, aby splnily ten knižní zvrat. Kromě toho mi vadilo, jak Carter používal výraz kozy, což teda nesnáším, ale to je čistě moje osobní věc. Jinak podobné jako ostatní knihy od těchto autorek. Takže zklamaná nejsem.
Obsahuje menší SPOILERY. Popravdě tahle knížka se mi dost těžko hodnotí. Hodně jsem se na ni těšila, ale prvních několik stran bylo... náročných. Myslela jsem, že ji odložím, a to knížky dočítám i když mě nebaví. Penelope byla - já ani nevím, jaké slovo pro ni použít. Bylo tam řečeno, že se skrývá za humor, aby nedávala najevo své emoce, ale tohle už nebyl humor, to bylo většinou akorát trapné. Neustále dokola omílané to její psí lejno, výrazy jako vagína, pochva a děloha pro mě naprosto antierotické jsou v erotickém románu trošku problém a to její stepovaní a pistolky z prstů? Proč, proboha. Dělat něco zvláštního, když je nervózní, to beru - třeba to broukání ve výtahu, ale tohle už bylo moc. Působila na mě dojmem buranky, která bůhvíproč všechny okouzlila. Později už se to trochu zlepšilo a občas se objevila fakt vtipná hláška, ale nevím, jestli to dokáže zachránit celou knihu.
Celkem nuda. Asi už nemám věk nebo náladu na to, aby mě bavily románky ze střední. Všichni tam byli hrozně vážní, nikde jsem neobjevila ani jeden vtip nebo sarkastickou poznámku, což by člověk u puberťáků čekal, že jo? Hlavně mi přišlo celkem směšné jak osmnáctileté děti používali slovo chlapík pro své vrstevníky. Celkově mi přišlo, že to místy bylo dost kostrbaté, ale to je asi věc překladu. Ruby mě dost nudila a taky nedávalo smysl, jak prohlásila, že za vztah s Jamesem bude bojovat a doslovo o pár stránek později to zabalila jen tak, při první překážce. Je škoda, že mi kniha nesedla, tak krásnou obálku bych ráda měla v knihovničce, ale znovu už ji rozhodně číst nebudu a jen by tak zabírala místo.
Asi všichni podle názvu a anotace ví, že se bude jednat o oddechovou záležitost, prostě o romantický příběh. A jo, ono to je fakt ono. Nechybí ale ani sympatické postavy, humor, sarkastické poznámky a, což je nejdůležitější, smysluplný děj, který v podobných knihách často chybí. Já jsem byla spokojená, četlo se to dobře a rychle, bavilo mě to. Kdybych měla něco vytknout, tak asi to, že Pan Romantik byl místy možná až moc romantický a občas to začínalo sklouzávat k trapným klišoidním výlevům, bylo to na hraně, ale naštěstí to nepřepadlo.
Sice nejsem cílová skupina, ale věřím, že i jako náctiletá bych řekla, že tohle byla teda pořádná blbost. Děj takový nemastný neslaný, postavy taky... téma asi aktuální, ale tím že všechny postavy jen visely na telefonu, fotily a natáčely, to pro mě byla strašná nuda. Těžko uvěřit, že takhle někdo opravdu žije nebo chce žít. Nevím, jestli je mi líto více těch, co pro pár "liků" udělají cokoli nebo těch, kteří je sledují a ty "liky" jim dávají. Málem mi taky vypadly oči z důlku, když jsem v poděkování četla, že autor na tom dělal šest let - proboha, co mu na tom trvalo tak dlouho? Za mě teda ne. Asi už je to téma, které mě prostě minulo.
Rádoby nesmyslná šaškárna, která v sobě ale ukrývá hlubší myšlenky. Na tenhle styl si musíte zvyknout a buď ho oceníte, nebo si řeknete, že to byla totální kravina. No, já se řadím k tomu prvnímu. Našla jsem v tom dost.
"... prohlásit člověka za blbce je velmi lehké, pokud zapomenete, že být člověkem je většinou k zblbnutí těžké."
„Pěstovat mýtus kolem své osoby umí každý, pokud má na to dost hnojiva, takže jestli tráva na druhé straně plotu vypadá zelenější, asi bude plná sraček.“
"Všechny ty řeči o bio zemědělství a reklamy na volně pobíhající slepice a šťastná prasata... není ode mne mnohem neetičtější jíst šťastná prasata? Nebylo by lepší sníst prase, které prožilo strašný život, než prase, které si užívá podle hesla „carpe diem“ a má rodinu a přátele? Zemědělci tvrdí, že šťastná prasata mají chutnější maso, takže předpokládám, že počkají, až se prase zamiluje nebo až se mu narodí mláďata, zkrátka až bude úplně NEJŠŤASTNĚJŠÍ v životě, a pak ho střelí do hlavy a vakuově zabalí. Tohle že je etické?"
Knížka se strašně dobře četla. Kdo zná tuhle autorku, ví, že může čekat nějaký šokující zvrat, ke kterému v tomto případě došlo v samém závěru knihy, takže si na rozuzlení musíme počkat do druhého dílu. Sama jsem zvědavá, jestli nebude ještě nějaké jiné překvapení.
Dlouho jsem si chtěla knížku přečíst, až jsem se k ní konečně dostala. A jo, je super. Vtipná, má i hlubší myšlenky, které mají něco do sebe, pokud je tam člověk chce najít. Jen mě trochu mrzelo, že se hlavní hrdinové dali dohromady až tak ke konci, více by se mi líbilo jejich vztah rozvinout.
POZOR SPOILER
Námět skvělý, zpracování už moc ne. Nevím, jestli mentalita lidí z Texasu a ostatních jižanských států je opravdu taková, jako bývá vykreslena v knihách Sandry Brown, ale mi celkem leze na nervy. Poslušná ženuška, která doma uklízí a vyvařuje a připadá si necudně už jen při pomyšlení na pusu. Navíc s názorem, že když je vdaná musí plnit manželské povinnosti. Kde jsme jako? Hlavní hrdinka mi teda byla značně proti srsti. No a Trevor? Fakt mi nepřijde sexy páska přes oko a knírek, kterým někoho hladí. Navíc jeho postava byla mírně schizofrenní - většinou se choval jako podpantoflák a pak zuří kvůli prkotinám, nechápu. No za mě teda tahle ne.
Opravdu se zde nabízí srovnání s Cizinkou - nejen cesta v čase, ale i podobné prostředí a hlavní hrdinové. Líbilo se mi, že příběh spadá do období, o kterém se tolik nepíše. Myslím, že - podobně jako Cizinka - by se z toho dala udělat i série, což by bylo fajn. Výhrady nemám, až na ten konec, byl trošku uspěchaný a aspoň v epilogu mohlo být trochu více rozvedeno, jak to bylo dál.
POZOR MINISPOILER
Tak třetí díl za mnou. Opět ani tady jsem nebyla spokojená. Vystudovaný psycholog a nepoznal hned z toho deníku, že se jedná o psychicky nemocného člověka? Dost divné, ne? Konec mírně přitažený za vlasy. A světe div se, i potřetí můžeme čekat žádost o ruku po několikatýdenní známosti. Tahle série za mě ne, jednou a stačilo bohatě.
Tyhle knížky jsou takové psané romantické komedie. Určitě by bylo lepší, kdyby šla autorka trošku víc do hloubky a poznali jsme lépe postavy. Pár stránek navíc by prostě neuškodilo. Al jako jo, je to taková oddechovka, u které prostě člověk vypne.