Tesset komentáře u knih
Rozhodně slabší díl než první. Prakticky se pořád vše dokola opakovalo. Ta "zápletka" byla celkem zřejmá už ze začátku, takže pro mě žádné velké překvapení. Ava mi nebyla příliš sympatická, Jake takový podpantoflák a ani mi nepřišlo, že by mezi nimi byla nějaká chemie. Tak uvidíme, jestli další díly budou mít sestupnou kvalitu nebo překvapí.
Mělo to svižnější tempo než první díl, ale stejně to není žádný nadprůměr. Za mě to je taková moderní harlekýnka - nic špatného, ale ani nic extra. Prostě příjemné čtení, které si člověk jednou přečte a stačí mu to.
Tohle za mě teda ne. Obě hlavní postavy se chovaly, jak kdyby měly v sobě několik dalších osobností, které vypluly na povrch, jak se to autorce hodilo. Brielle bych za chůvu teda rozhodně nechtěla a jestli Masters měl rád své děti, tak sním svůj klobouk.
Celé celkem o ničem, závěr zrychlení - puff a najednou bylo vše v pořádku. Problémy Juliana se jakoby zázrakem rozplynuly, diskuze o návratu do Austrálie ani neproběhla. za mě přes 400 stran zbytečností, dala by se to urychlit a čtenář by o nic nepřišel. Sammy se rozhodně nechoval na svůj věk, ale jako daleko mladší dítě.
Žádná z postav mi nepřirostla k srdci a možná proto mě knížka neoslovila. Ani erotické scény mi nějak skvělé nepřišly. Za mě ztráta času.
Jelikož mám sérii doma v knihovničce, ani jsem se nekoukala na anotaci a rovnou knížku koupila, stejně jako mnozí další. Zjištěním, že se jedná o převyprávění z Casova pohledu, jsem moc šťastná nebyla. Četlo se to dobře, stránky ubíhaly jedna za druhou, ale posun žádný. Plus vidím v tom, že jsem něco málo připomněla, což je fajn, když jednotlivé díly vycházejí s takovým rozestupem.
Trošku mi vadilo, že takhle byl převyprávěn jen první díl, Cas se nemusel přece na to, aby vyprávěl chronologicky, ale mohl vybírat důležité momenty. Takhle se až bojím, že přijdou převyprávěné i další díly. Říkám si, zda by nebylo lepší prostě příběh vyprávět od začátku z pohledu obou. Takhle to dost smrdí rýžováním.
No uvidíme, kam se dostaneme. Série se čte dobře a je fajn, ale už se mi zdá, že se to trošku zbytečně natahuje a je do toho zapletený příběh Sery. Píšu to snad u každého dílu, ale hodil by se nějaký slovníček na konci. Dost tápu, kdo je povznesený, bůh a kdo prvotní. Když to bylo vysvětleno někdy na začátku, po několika letech než vyjde další díl už si to ani nepamatuju.
Asi jako většině mě nijak zvlášť neuchvátila povaha hlavní hrdinky, která celý příběh dost zkazila. Nebylo to ani tak o tom, že byla podivná nebo "šílená", ale o těch jejích nesmyslných vnitřních monolozích, které byly totálně o ničem. Navenek se pak projevovala normálněji a nejzvláštnější bylo, že během erotických scén byla úplně normální. Tak jsem získala dojem, že se autorka snažila vytvořit postavu, která vybočí z davu a bude mega vtipná, což se teda nepovedlo.
Byl to bizár? Bezpochyby. Vadilo to? Ani omylem!
Divím se tomu nízkému hodnocení, za mě to bylo naprosto geniální. Kdo čeká sci-fi, ruce pryč, toho tam moc nenajdete. V nějaké romanci (tuším, že byla od Penelope Ward nebo Vi Keeland), byla skupina stařenek, která četla podivné erotické romány - a přesně to jsou Barbaři z ledové planety, kde o mezidruhové techle mechtle není nouze.
Děj je velice jednoduchý, ale nechybí tam vtip, velmi úsměvné scénky a vzrušení. Kdo čte rád erotické romány, ale už ho ničím nepřekvapí prostředí příběhů a má dost vztahů šéf-zaměstnankyně, svobodný otec-chůva apod. tady nešlápne vedle.
Předsudky stranou, kdo nechtěl vlastního modrého mimozemšťana, který je lehce majetnický, ale něžný ňouma, co by pro svou družku udělal první poslední. Navíc je extrémně mazlivý. Doporučuju všem, kteří pochopí nadsázku, nevadí jim vyjít ze zajetých kolejí a mají rádi porci (mezigalaktické) exotiky a originality. Těším se na další díl.
Upřímně jsem čekala něco víc. Nechala jsem se zlákat nádhernou obálkou a srovnání s Maas nebo Thalassou ve mě vyvolalo dojem, že to tam bude jiskřit vzrušením. Byť klasifikováno jako New Adult (a radši takto než obráceně, kdy je kniha určena pro mladší a i otrlý dospělý kulí oči), nebýt několika "nevhodnějších" scén s klidem i pro mladší čtenáře - bylo to hodně pohádkové, inspirace Sněhurkou se nezapře, i když se nejedná o žádný retelling. Na jednu stranu mi to přišlo jenom jako takový úvod, který by se dal prakticky shrnout na pár stran, na druhou mi tam chyběly nějaké hlubší myšlenky a vnik do příběhu (např. změna stran Temp apod., které by vyžadovaly více času a nepřišly by jen tak z čistého nebe). Ale jo, četlo se to dobře, bavila jsem a pokračuji dalším dílem.
Kdo zná Zapatu, toho nepřekvapí, že se hlavní hrdinové dají dokupy až na konci - tak to v jejích slowburn knihách chodí. Výjimkou není ani lehce střelená hlavní hrdinka, i když musím uznat, že Diana nebyla přehnaně praštěná jako postavy z jiných knih, kde už mi to přišlo moc. I když jsou její knížky prakticky na stejné brdo, mám je ráda a čtou se skvěle. Takže už se těším na další.
Skrytá země se změnila. Víc než v jiným dílech by se tu hodila mapa, která v prvních knihách nechyběla. Tady byla potřeba jako sůl - osobně jsem si vůbec nedokázala představit, kde co je. Návrat k sérií Trpaslíci byl hořkosladký, těšila jsem se na nová dobrodružství, na druhou stranu mi tu chyběli staří známí.
Příběh se odehrává cca o tisíc cyklů později a je to znát. Děj je podobný předchozím svazkům. Nechybí výpravná část a velká závěrečná akce. Doufám, že v druhém svazku 6. dílu se zodpoví pár otázek, které určitě čtenářům vrtají hlavou. Těším se a jsem zvědavá, kam celá sága vyústí a jak dopadne.
Po letech bylo moc fajn vrátit se do Skryté země a zažívat nová dobrodružství se starými dobrými trpaslíky. Já tyhle klasické výpravné fantasy mám moc ráda, dobrý příběh i sympatičtí hrdinové bez nesmyslných výdobytků dnešní doby - za to palec nahoru a snad to nebude ani v dalších dílech. Trochu mě mrzí, že jsem předtím nečetla poslední dva díly legend alfů, které by mi leccos objasnily, takhle se na ně musím vrhnout až zpětně, ale bohužel mi nějak uniklo, že to na sebe do jisté míry navazuje.
Takový průměr. Byla to příjemná oddechovka, která asi ani moc nezaujme a pár týdnů po přečtení si možná ani nevzpomenete, o čem byla. Za mě ale fajn, na odreagování a vypnutí hlavy ideální.
Začínáme, kde jsme v prvním dílu skončili. Na to kolik má knížka stránek se děj příliš neposunul. Spíš mi to připomnělo nějaký seriál (jako třeba Superdrbna), kde se elitářští spratci nudí a neví co se životem. Sice už víme, co a jak, ale rozuzlení pořád chybí. Závěr až tak šokující nebyl. No nevím nevím, Elle to umí daleko lépe. Tohle je od ní rozhodně slabší série.
Za mě hodně povedená knížka, o které se moc nemluví. Čeho si čtenář všimne nejdříve, je krásně ilustrovaná obálka, která navozuje dojem young adult žánru. Za mě je to někde na pomezí - vraždění a erotika, i když dost umírněná a jen na pár stránkách, tíhne spíše ke starším čtenářům.
Už začátek byl celkem masakr, ale nic není takové, jak se zdá. Proměna Lary byla pozvolná, děj se odehrává v řádu měsíců, takže je to uvěřitelné. Prakticky asi nemůžu nic vytknout. Nechyběl tam ani humor a vtipné hlášky, mělo to hlavu a patu a jen jsem doufala, že všechno klapne.
Konec pravda otevřený, ale to se dalo čekat vzhledem k tomu, že jde o první díl série. Tak doufám, že pokračování vyjde brzy.
Podle zdejších komentářů jsem čekala větší legraci. Knížka se mi líbila, ale byla sušší, než jsem si myslela. Komentáře postav byly fajn a někdy i dost vtipné, ale nebylo to psáno tak, abych při čtení nahlas vyprskla smíchy. Celkově moc fajn, romantická linka celkem uvěřitelná, děj a zápletka trochu pokulhávaly, ale jinak moc fajn a můžu vřele doporučit. Přečtu i další díl.
Bylo to jako návrat domů. Murtagh byl moje oblíbená postava už v Eragonovi, tak nějak jsem tušila, že se v něm skrývá víc, než nám Paolini nabídl. Není to klasický hrdina, ale není ani zloduch. V příběhu se dozvídáme, co zakusil, co ho trápí i že je trochu malicherný a nemá jen ty dobré vlastnosti, což za mě bylo super. Přes 600 stran a ani jedno slovíčko nebylo navíc. Jeho vztah s Trnem mě stejně jako spojení Eragona a Safiry nesmírně bavilo. Knížka byla jako takový úvod do dalších dobrodružství, která nás v Alagaësii čekají. A já už se jich nemůžu dočkat.
Čekala jsem new adult román, u kterého se zasměju a ve kterém bude kapka erotiky, a přesně to jsem taky dostala. Negativní komentáře a nižší hodnocení nechápu. Mě se knížka líbila hodně. Lehké drama, které je pro věkovou skupinu studentů vysoké školy typické, starším může přijít zbytečné, ale patří do k tomu. Je pravda, že Anastasia nebyla typická hlavní hrdinka se sluníčkovou povahou, ale právě ta změna se mi líbila. I když to byla erotická oddechovka, lehce zabrousila i do vážnějších témat. Jediné co mi moc nesedělo, bylo to množství vypitého alkoholu, když mělo jít v podstatě o vrcholové sportovce. A i když to není Off-Campus Elle Kennedy, drží se jí na chvostu a doufám, že u nás vyjdou i další díly.
Tenhle díl se mi celkem těžko hodnotí. Sérii mám obecně ráda, knížky se velmi dobře čtou, nikde se to nezasekavá, čtenář se baví, zkrátka je to čtivé. ALE... opravdu bylo nutné do postapo fantasy cpát tolik erotických scén? Které byly víceméně jak přes kopírák. Bez toho by to dostalo daleko větší spád, ale knížka by patrně přišla tak o polovinu svých stránek. Na sérii určitě nezanevřu a budu doufat v lepší posun. Mimochodem, proč je tohle jako knížka pro mládež netuším, samý sex, násilí a vulgarity, prosím nedávejme něco podobného tak mladým, kteří už jsou pokroucení vlivem dalších společenských faktorů. Pokud si budou myslet, že tohle je normální, bohové s námi.
Postapo, která byla spíše než na akci zaměřená psychologii postav. I když se tam pořád něco dělo, čtení moc neubíhalo a čtenáře to nenutilo otáčet stránku za stránkou, aby se dozvěděl, jak to bude dál. Větší prostor zaujímal vnitřní monolog hlavní postavy, což nebylo vyloženě špatně. Osobně bych ocenila více informací z nového světa. Takhle spíše jen na jedno přečtení.
Za mě celkem nuda a ta zápletka s Klecí trochu přitažená za vlasy. Do příběhu se mi vůbec nehodila a bylo vidět, že i autorka tam trochu plave. Podobných knížek jsou teď mraky a tahle mezi nimi zapadne, ničím nevyniká, je dost suchá. Za pár dnů ani nebudu vědět, že jsem ji četla.
No provokativní erotický román jako popis na tuhle knihu vůbec nesedí. Za mě to všechno bylo takové nemastné neslané, zbytečně zdlouhavé a některé věci byly v příběhu úplně zbytečně. Kdyby to mělo o 200 stran méně možná by to bylo čtivější.