tester komentáře u knih
Z knihy...Lidstvo musí vycházet ze základů a zaměřit se NEJDŘÍVE NA HUMANITNÍ a teprve pak na praktické vzdělání.....
V reálu je tomu naopak. A bez prioritního humanitního vzdělání lidstvo zkolabuje. Denně nám to media potvrzují.
Něco vzdáleně podobného jako Labyrint světa a ráj srdce, ale psané člověkem ve stavu změněného vědomí vlivem duševní nemoci. Čili chaos a bláboly pomatence. Labyrint je jen slabý čajíček.
Komenský psal psal s jasným rozumem.
A Hitler se chytil následující úvahy:
Nejvíce jsou jeho nesympatie cítit k chátře. Ta podle něj není čistá a znemožňuje vývoj v nadčlověka. Necítí vůči ní nenávist, ale hnus - "Žebráci měli by však nadobro býti odstraněni! Věru, je k zlosti jim dávat, k zlosti jim nedávat." Za chátru považuje lidi sociálně slabé, ale také lidi povrchní a poživačné. Několikrát opakuje, že lidé si mezi sebou nejsou rovni a nemají se jimi ani nikdy stát, a to že je dobře. Vyjadřuje také myšlenku o tom, jak by měli vypadat vyšší lidé: "Nejčistší nechť jsou pány země" nejnepoznanější, nejsilnější nechť jsou pány země!
Kniha Tak pravil Zarathustra jako celek může působit dojmem, že jde o dílo obsahující názory věčně nespokojeného egoisty a povrchního sexisty, který tíhne až k sadistickým sklonům. Při bližším přečtení jsem ovšem zjistila, že mnohé myšlenky nutí nejen k zamyšlení, ale dokonce i k souhlasu s nimi. To, co pravil ať už Zarathustra sám, nebo jeho slovy Friedrich Nietzsche, má svoji hloubku a je stejně poučné, jako zneužitelné.
Jak to probíhalo a dopadlo je celkem známé.
Kniha je volně ke stažení v PDF. Pak se v prohlížeči PDF dá text prohledávat, dělat poznámky atd. Číst papírovou knihu je o život.
Autor se pracně a zdlouhavě zabýval různými teoriemi, až dospěl k poznání,
že to co potřeboval vědět mohl nají v nejbližším katolickém kostele !! Dlouho mu trvalo než POCHOPIL o co jde.
A byl to člověk chytrý a vzdělaný.
Četba knihy je dosti únavná.
Vyhmátnout to podstatné je dobrodužství.
Je to ukrutnějši a vymakanější
varianta Bible.
Dnes je velmi aktuální a čtivá. Evropa nerodí děti, takže Korán bude potřebný.
Mysl uvažující o zevních výhodách pro sebe, se jistě musí plnit jen sobeckými myšlenkami. Sobecké myšlenky jsou pramenem všeho zla, poněvadž vyúsťují v jednání, jímž jedinec škodí celku. ..... A to dnešní životní praxe spolehlivě prokazuje. Vede to k rozvratu společnosti.
Kolem nás se dějí věci, kterým mnohdy nerozumíme a neumíme si s nimi poradit. Mhohdy si poradíme, ale špatně. V knize je uváděno mimo teorie mnoho příkladů hlavně z rodinného života. Zjstíme někdy, že se nevědomky chováme jako sloni v porcelánu. Pro laiky je to četba náročná a není to na přečtení na jeden večer. V knize se dají objevit věci, které se nám zdají samozřejmé a pak zjistíme, že je to nějak jinak. Můžeme se pokusit na sobě opravit chyby, kterých se nevědomky dopouštíme. Doporučuje se začít hledat chyby nejprve u sebe a myslím, že nám ani nezbude čas hledat chyby u jiných. Je to kniha do které se možná budeme během života občas vracet pro radu jak řešit svůj nový problém. Není tam všechno, ale kniha určitě stojí za přečtení, nebo aspoň pro prohlédnutí.
Prvních 10 stránek a dost. Nehodlám si ničit duševní zdraví.
Velmi rozvláčně popsaný příběh je v podstatě o tom jak peníze ničí rodinu i společnost přes několik generací. Hlavní postavy jsou bezohlední, citově nevyzrálí hraboši, hromadící majetek a peníze. Ke konci života postupně měknou a meditují o Bohu. Měl jsem co dělat, abych to dočetl do konce.
pro mladé to moc nebude, protože kniha je o době, kterou si mladí nedokáží představit. Podobné na červenou knihovnu.
Velmi rozvláčně popsaný příběh je v podstatě o tom jak peníze ničí rodinu i společnost přes několik generací. Hlavní postavy jsou bezohlední, citově nevyzrálí hraboši, hromadící majetek a peníze chodící neustále se vztyčenou hlavou. Ke konci života postupně měknou a meditují o Bohu. Měl jsem co dělat, abych to dočetl do konce.
Klasika, pěkná a přehledná kniha s ilustracemi. Velmi uklidňující čtení.
Prolétnuto v čítárně. Kolaps naší společnosti je naprosto jistý. Začínají se hroutit zahraniční trhy, ropa jde nahoru a všichni se perou. Jsou popsané kolapsy různých společností a situace, které po kolapsech nastaly. Je to zábavné a poučné čtení. Pracuje to na principu-žádný strom neroste do nebe. Nejsou to žádné fantazie ani scifi-je to historická realita, která na nás v nějaké pokročilé formě čeká a která nás nemine. Kapitalizmus je nezničitelný je blábol.
Je to doporučená literatura o tom jak všechny dosavadní společnosti zkolabovaly. A teď je na řadě naše společnost. Je to zábavné a poučné čtení o dosavadních kolapsech.
Kolapsu se nevyhne žádná společnost až dosáhne takového stupně složitosti, že se zasmyčkuje, udusí ve vlastní šťávě a nakonec se rozpadne. Zoufalé kličkování kolem současných krizí bez reálného řešení je počítek kolapsu. Stále se kecá a každý se bojí do krize šlápnout, protože cítí, že by to mohl být poslední krok na prohnilém mostě s následným pádem do propasti. A k tomu dnes stačí už velmi málo. Pak to krachne a začne se znovu. V knize je popsáno jak to při minulých kolapsech vypadalo, jak lidé kolaps přežívali a vůbec vše kolem je v knize
Doba se změnila, ale řeč těla zůstává. Je to zajímavé počteníčko a zjišťuji jak mně lidé čtou.
Velmi čtivá a užitečná kniha. Jak nepřijít o nohy, zrak a posléze i o život. Cukrovku máme, ani o ní nevíme, je to velice zákeřná nemoc. Cukrovku mají už i děti a musí si píchat inzulin.
Je to tak přehuštěné záhadami, že na třetí stránce už nevím čí jsem. Na desáté stránce jsem z toho jelen a na dvacáté stránce odpadám z důvodů nedostaku operační paměti. Prostě jsem to vzdal. E-kniha.
Je zde něco pro dnešního člověka? Může tomu dnešní člověk rozumět? Vyžaduje to dnešní člověk?
Autor se mně jeví jako špička mezi spisovateli tohoto druhu literatury. Je možné že se bude jevit někomu hnusně jako Babička. Chce to si chvíli počkat a dozrát než kritikové začnou chápat. . Někoho určitě kniha chytne a vůbec všechna autorova díla.
Vypůjčil jsem si knihu v půjčovně e-knih. Za pár kliků v tabletu v epub. Koukám na začátek a lahodí to mému oku, psychice i stavu duše a mysli. To je něco podle mého gusta. Protože je to AKTUÁLNÍ TÉMA. Už teď doporučuji těm, kteří se zajímají o budoucnost. Zdá se že je tam všechno podle mých představ. Nádhera !!! A dal jsem si žluté písmo na černém podkladě. Co nás čeká to nás nemine. Velmi aktuální počteníčko !!!!! Taková kniha se dá i koupit, téma má trvalou a s přibývajícím suchem na planetě stále větší platnost. Ke knize se dá s postupujícím časem určitě vracet. Čtenář je zde částečně seznámený i s čajovým obřadem. Z technického hlediska jsou tam určité nelogičnosti, ale to se u tohoto druhu literatury přehlíží. Skutečný nedostatek vody by asi vypadal poněkud jinak. Knihu doporučuji hlavně těm, kdo se zajímají o budoucnost.
Autor se snaží čtenáře upoutat nejrůznějšími dosud neznámými situacemi, prostředím a postavami. Kdo na to naletí hltá stránku za stránkou a zvedá si adrenalin-nic moc. Vypadá to jako napsané generátorem knih. Vezmu pár pojmů čehokoliv, hodím to do stroje a ano z toho něco vyleze. Podobně jsou psané scifi s různými nesmysly-volant ve vesmírmé lodi atp. Vhodné pro děcka.
Schází mně od autorů knih popisující válečné hrůzy postup jak se občané před těmito hrůzami mají ochránit. Autoři píšou polovičatě.
Nedostatek lásky hlavně v dětství má určující vliv na charakter člověka. Nemusíme chodit daleko. Jistě sledujete jak se zdejší diskutující vyjadřují, třeba k různým knihám, diskutérům a vůbec jak se zde chovají. Ti s nedostatkem lásky v dětství to zde nemají lehké a nejen zde. Jejich chování je mimo většinovou normu a i zde někteří podrážděně reagují na jiné. Jde o reálné následky nedostatku lásky. Vznikají tak deprivanti, kteří nejsou schopni se pořádně zařadit do života, ale toto postižení je neomlouvá. Někteří se nad nimi nadřazují, kritizují atd.
Prostě postižení trpí za rodiče.