Titas9001 Titas9001 komentáře u knih

Střepy Střepy Michael Robotham

Spolu s Řekni lituji pro mě nejlepší v sérii. Oblíbený hlavní hrdina, který se potýká s nepříjemnou chorobou, která ho fyzicky sice omezuje, ale zase na druhé straně disponuje brilantním mozkem. U Robothama mě nejvíce baví ty pasáže, kdy se Joe ponoří do myšlenek pachatele. To umí naprosto mistrovsky popsat. Spolu s tím i svižné tempo a přehledné postavy. Shrnuto - vždy se těším na další autorovu knihu

22.06.2020 5 z 5

Já, Poutník Já, Poutník Terry Hayes

Četla jsem prakticky nepřetržitě 4 dny a ani chvilku jsem se nenudila. Má to spád, napětí a dovede nás to na místa, která známe jen ze zpráv a nedokážeme si v reálu představit, co se tam odehrává. Jaké prostředí a pohnutky vedou lidi k šíleným činům. Skvělé gradované a rozhodně doporučuji i těm, které by mohlo odradit to množství stran, protože tahle kniha se nedá nadlouho vypudit z hlavy

15.06.2020 5 z 5

Osudný slib Osudný slib Angela Marsons

Po Skrytých kartách budu hodnotit níže, protože se mi zdá, že z obou případů se dalo dostat "mnohem více" ! Osobně mě více zaujala linka Stacey - Penn, ale zase se mi to celé jevilo nedotažené. Kim hodně urputná mně v některých rozhodnutích až iritovala. Bryant tradiční sympaťák a jsem ráda, že to ustál, protože takový konec jako ve Skrytých kartách už by byl opravdu přes čáru.

15.06.2020 3 z 5

Co po ní zbylo Co po ní zbylo Eric Rickstad

Kdo čeká spoustu akce a krve, tak o tom tohle dílo rozhodně není. Ale kdo zná autora už z předešlých knih, tak bude vědět. Jsou to vždy příběhy, které se odehrávají v určité uzavřené komunitě (odpadá nám tápání v množství postav), a ta schovává hluboká tajemství a děj nebývá příliš košatý a nastavovaný. Tady ještě přidána určitá dávka tajemna, která se může zrodit v hlavách nejen malých dětí, ale i u lidí, kteří prošli traumatem nebo nemají vyřešenou minulost. Pátou hvězdičku dávám za ten dobrý konec a těším se na další knihy autora.

05.06.2020 5 z 5

Nikdo není doma Nikdo není doma Tim Weaver

Tak podesáté mě pan Weaver posadil do křesla a mohl rozehrát svou hru dokonale literárně propracovaných temných atmosférických obrazů. To umí tak dokonalé, že mi to často připomíná film, který sleduji. Ten popis reálií a děje je tak věrný, že to často až svírá útroby. Tentokrát dvě linie zdánlivě nesouvisejících detektivních pátrání, kdy si kladete otázku, jak se tohle může protnout? Může! Posledních 100 stran mně připomínalo doslova pád do temné propasti, kde by na dně měly ležet odpovědi. Ale zase ne všechny, protože náš příběh nekončí...... Často si kladu otázku, zda mě mohou další a další příběhy s Davidem ještě bavit? Není zase tak obvyklé, že hlavní hrdina přežije v pohodě deset a více pokračování. Ale vůbec u sebe nemám dojem, že by se to vyčerpalo. A jak to bude dál s Colmem? A další a další otázky....Takže u mě vůbec nehrozí, že bych netrpělivě zase nečekala na tu chvíli, kdy Tim napíše další knihy a ponoří nás do temnoty...Plný počet jako vždy ! A plný počet i za překlad p. Lexové, protože to asi nebude úplně jednoduchá práce tomu v češtině vdechnout tu atmosféru.

27.05.2020 5 z 5

Dokonalé ticho Dokonalé ticho Helen Fields

Trochu Carter v sukních, a to mě hodně baví. Sympatický detektivní tým, svižné tempo, napětí v každé kapitole. Ta bezdomovecká linka tam pro mě snad ani nemusela být a bylo by to ještě lepší, i když se na krátkou chvilku protnula s dějem, aby se ještě více poodkryly charaktery. Ale co už! Celá série si drží úroveň, a tak se máme na co těšit

21.05.2020 5 z 5

Obchod s orgány Obchod s orgány Tess Gerritsen

Nižší hodnocení za ten překombinovaný až neuvěřitelný závěr. Takhle si pohrávat s hlavní hrdinkou?

17.05.2020 3 z 5

Šesté dítě Šesté dítě Jonathan Dylan Barker

Geniální! Myslela jsem, že Čtvrtou opici už nelze překonat, ale mýlila jsem se. Co na tom, že těch zvratů je tolik. Co na tom, že je to možná překombinované, když se to tak výborně čte a pořád máte sevřené útroby z té pochmurné atmosféry a těch opravdu nelehkých osudů. A kdo je padouch a kdo je hrdina? Závěr bez chyby !!!!! Jen se těším, až budu mít s odstupem času chuť si přečíst všechny díly na jeden zátah, protože už mně po tom roce občas možná něco uniklo. V každém případě jsou mé čtenářské chutě v posledních týdnech na vrcholu blaha. Nejdříve výborný nový Thilliez, teď Šesté dítě a příští týden (doufám) nový Weaver. Co pak budu číst???????

01.05.2020 5 z 5

Strach Strach Franck Thilliez

Začnete čít a tak, jak zřejmě autor chce, překročíme všichni řeku Styx. Temné, kruté a nutilo mě to otáčet stránky opravdu nevídaným tempem. Franck Thilliez už dlouho figuruje na nejvyšších místech mých oblíbených autorů a vždycky mě baví, že do knih zakomponuje tu trochu vědy, tu trochu historie. Tady se dotkneme samotného pekla, které se může odehrávat v lidské mysli. Dávám plný počet jako vždy a doporučuji k přečtení, i když to rozhodně není lehké čtení.

21.04.2020 5 z 5

Ochotná zemřít Ochotná zemřít Lisa Jackson

Průměrná detektivka. Všechny nitky nás vedou k pachateli....a najednou je všechno jinak. Ale autorku mám ráda a nic více jsem neočekávala.

21.04.2020 4 z 5

Nůž Nůž Jo Nesbø

Nebýt posledních 150 stran, tak jsem to snad ani nedočetla, a to mám Nesba hodně ráda a celého přečteného.

04.02.2020 2 z 5

Oběť 2117 Oběť 2117 Jussi Adler-Olsen

Sice je pravda, že to byl trochu jiný Adler Olsen, ale nějak mně to nevadilo. On prostě umí psát a události se valily obrovským tempem. Plus sympatičtí hlavní hrdinové, kteří najednou odkrývají temná zákoutí svých životů a já je mám proto ještě raději. Na druhé straně umí autor skvělé popsat i vyšinutou mysl padouchů. V poslední době jsem dávala vysoká hodnocení i tam, kde zdaleka kniha nedosáhla propracovaností a dějem Obětˇ 2117, a tak tady nad nejvyšším hodnocením ani na vteřinu nebudu váhat. Je to prostě jen trochu jiný příběh než jen klasická detektivka.

04.02.2020 5 z 5

Složka 64 Složka 64 Jussi Adler-Olsen

Spolu se Vzkazem v láhvi a Ženou v kleci asi nejlepší díl. Četla jsem už dávno, ale dostal se mi do rukou film, a tak jsem opět sáhla i po knize. Asi nejpropracovanější kniha autora.

16.01.2020 5 z 5

Poustevník Poustevník Jørn Lier Horst

Bavily mě dvě linie vyšetřování. Poutavě napsáno, správná atmosféra pro dobrou detektivku. Pachatele jsem neodhadla. Jednu hvězdu ubírám za poněkud uspěchaný a chaotický závěr.

16.01.2020 4 z 5

Skryté karty Skryté karty Angela Marsons

Nemohu jinak. Výborné čtení plné napětí a nezdálo se mi to překombinované. Předchozí dvě knihy jsem hodnotila trochu níže, ale tohle mě dostalo. Závěr strhující...... slzička ukápla.

12.01.2020 5 z 5

Ukradené životy Ukradené životy Patricia Gibney

Oproti prvotině přidáno na brutalitě. Pasáže odehrávající se v Kosovu se nečetly lehce. Přesto oceňuji, že kniha vás vtáhne a nepustí. Těším se na další díl.

09.01.2020 4 z 5

Hra na nikdy Hra na nikdy Jeffery Deaver

Mně nový hrdina vůbec nevadí. Co na tom, že se tak trochu podobá Davidu Rakerovi a ten mě baví také hodně. "Pravidla přežití" i procentuální vyhodnocování situací bylo výborné. Sice jsem se trochu ztrácela v hráčských termínech, ale bylo to pojato tak citlivě, že to nijak nenarušovalo děj. Za mě maximální spokojenost a přiznám se, že jsem poslední dva Lincolny měla problém vůbec přečíst a dočíst. Můj oblíbený autor mě potěšil!

03.01.2020 5 z 5

Pohřbená tajemství Pohřbená tajemství Joseph Finder

Musela jsem si dát po přečtení trochu odstup, abych napsala hodnocení . Celkově se mi zdá, že se z tématu dalo vytěžit mnohem více. Zdá se mi, že těch 400 stran proběhlo bez nějakého většího vzruchu. Táma mnohohrát uchopené a známé a mám pocit, že jsem četla daleko lepší knihy. Zajímavé je, že teď čtu nového Deavera, který zpracovává podobné téma, mnohem více si s námi hraje, je to daleko napínavější a na DK má nízké hodnocení. Jsem sice v polovině knihy, ale baví mě .

30.12.2019 3 z 5

Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

700 stran je na tenhle příběh opravdu hodně. Klidně bych 200 ubrala. Ale autorka píše tak svižně a zajímavě, že jí ty bichle odpustím. Těším se na další případ.

24.12.2019 4 z 5

3 hodiny 3 hodiny Anders Roslund

Hodně zajímavé čtení. I když se tématu kolem migrační vlny spíše vyhýbám, tak tohle je opravdu super čtení. Je dobré vědět, že ti lidé, kteří utíkají před válkou a hladem, jsou opravdu jen drobné kamínky v soukolí neuvěřitelného a krutého byznysu s lidskými osudy. Popis toho, jak je cíleně likvidována humanitární pomoc, aby bylo více hladu a beznaděje, tak to mně opravdu běhal mráz po zádech. Ale psáno opravdu s citem a hlavně čtivě.

24.12.2019 5 z 5