Toňula komentáře u knih
Milý, čtivý příběh, sympatická hrdinka, zajímavé prostředí, trochu napětí, ideální koktejl pro duši.
Chvíli mi trvalo si zvyknout,že nejde o klasické vyprávění, ale o záznamy událostí, které mapují hrdinčin život v pro nás neznámém prostředí Afghánistánu. Právě proto je kniha velmi zajímavá a čtivá a i přes dokumentární styl velmi lidská.
Zklamání, nedočetla jsem,oproti předchozím autorčiným knihám mě nezaujala..
Autorčiny knihy jsou pro mě vždy pohlazením po duši, obzvlášť ty historické. Po předchozích ságách je i Kavárna u Anděla zajímavým příběhem s milými hrdiny, členy rodiny a jejích nejbližšími, z nichž každý je osobností se slabými i silnými stránkami , každý vypráví že svého pohledu,takže celek tvoří pestrou mozaiku děje směřující až do relativně šťastného konce.
Zajímavý, lidský příběh,ve kterém se prolíná více časových rovin, z nichž především ta historická je pozoruhodná, stejně jako vypravěčka Alžběta,která sympatiemi předčí současnici Ninu.
Takové oddechové čtení na zimní večery.. Neurazí, ale hlouběji nezasáhne..
Historický román z období války ,ve kterém je vše - láska,tajemství, napětí.. Příjemně čtivý koktejl ozvláštněný líčením způsobů tvorby šifer a jejich odhalování.
Smutný příběh lásky odehrávajíci se ve dvou časových rovinách a viděný dvěma pohledy - krásné Sliny a její dcery. Pěkné, i když trochu depresívní čtení..
Další z pozoruhodných thrillerů mé oblíbené autorky - z počátku trochu pomalejší tempo vyprávění postupně pracuje, dva pohledy vyprávění podtrhují napětí až do překvapivého konce.
Také mně dělalo trochu problém se v příběhu vyprávěném pozpátku orientovat. Nápad nebyl špatný, ale přece jsem zastáncem tradičního způsobu vyprávění. Přesto myšlenka knihy silná a zajímavá, i závěr překvapivý, ale to trápení se s časovými posuny mi čtení dost komplikovalo, škoda..
Čtivý příběh čtyř žen a jejich zkušenosti se seznamkou,přesto jsem od Joy četla zajímavější a originálnější knihy.
Milá knížka,kterou mi zapůjčila přímo autorka,je plná lidskosti, životní moudrosti a skvělých postřehů že situací,které život přináší.
Kniha mé oblíbené autorky nebyla špatná, ale přece jen mě zklamala nevyrovnanost dějové linie. První část knihy mě velmi zasáhla, od poloviny mě docela nudil popis Darbyiných nápadů co se týče výzdob okolí domu a poslední část byla překombinovaná co se týče nasilných činů..Trochu jako dort pejska a kočičky, což je škoda, protože jinak byl příběh velmi čtivý.
Na prvotinu to rozhodně nebylo špatné, sice nenáročná, ale čtivá kniha se zajímavým námětem.
Další z thrillerů mé již oblíbené autorky, trochu slabší než Lež, ale přesto napínavý, možná pro mě trochu méně vzhledem k tomu, že na podobné téma jsem v poslední době četla více knih.Přesto doporučuji.
Čtivý, ženský román vyprávěný pohledem více osob, což mi vyhovuje, možná trochu sladkobolnější než její předešlé, ale nezklamala.
Poté, co jsem si přečetla Spánek, který mě velmi zaujal, jsem se rozhodla pro čtení dalších knih autorky a zatím jsem vždy jen mile překvapena. Každý příběh má spád, napětí, poměrně originální námět a do konce nechává v nejistotě, jak vše dopadne. Vyprávění ve dvou časových rovinách, kdy opět minulost zasahuje do současného života hrdinky a významným způsobem ji ovlivňuje, mi čtenářsky vyhovuje a právě v tomto žánru ho dělá ještě dramatičtějším. Jsem zvědavá na další knihy.
Po Červeném adresáři, který mě hodně oslovil hloubkou příběhu i zajímavým způsobem vyprávění, jsem se pustila do Otazníku. I toto vyprávění je mile lidské, propojuje opět hrdinčinu minulost s přítomností a postupně odhaluje důvody, proč je Elin nyní taková, jaká je, a jak moc její minulé prožitky formovaly její další životní cestu. Souhlasím s ostatními, že i mne místy rozčilovala její snaha uzavírat se před ostatními, zvlášť těmi nejbližšími, ale v závěru jsem již užívala šťastná setkání a smíření se.
Knihu jsem četla až po Nepříteli mého nepřítele a líbila se mi snad ještě více. Ačkoliv situace s Michaleovým stavem je trochu hůře uvěřitelná, jak východisko pro příběh je docela originální a následné vyprávění je pak velmi čtivé, místy docela vtipné, přesto lidské, lehce napínavé a docela slušně vypointované do konce. Ani bych nevěřila, že je dílem české autorky.
Ačkoliv mě kamarádka upozornila na pořadí této sérii, sáhla jsem jako první po této prostřední knize. Překvapila mě svou čtivostí, spádem i místem příběhu, čekala jsem spíše nějaké české prostředí, ale New York..Přesto nejsem zklamaná, i když poslední třetina knihy byl spíše klasický ženským čtením oproti předchozímu klasickému thrilleru.