Toňula komentáře u knih
Knihy Lucy Diamond mi rozhodně hodně zpříjemňují ponuré zimní dny - jsou to milé, jednoduché, přesto ne banální, lidské příběhy se sympatickými hrdinkami, které většinou překonají sami sebe, dokáží se porvat s nepřízní osudu a najít nový smysl života. Vyprávění je sice trochu předvídatelné, ale závěr uspokojí romantickou ženskou duši a trocha toho životního optimismu se v dnešní uspěchané a často nevlídné době docela hodí..Docela mě překvapilo a potěšilo, že má kniha pokračování. Sem s nimi..
Chvíli mi trvalo než jsem se začetla, ale příběh mě postupně vtahoval jemným napětím, postupným odkrýváním událostí nejen současných, ale hlavně z minulosti, která ovlivnila život hrdinů..Hodně závažných témat - vážná nemoc, síla přátelství, odlišnost kultur, novinářská etika, osamění , bolest ze ztráty dítěte i obyčejná slušnost, v neposlední řadě láska..vše citlivě namícháno do čtivého koktejlu.
Knihu jsem si půjčila zcela náhodně, pro svoji maminku, ale nakonec jsem ji přečetla také..Milý, ale velmi smutný příběh o boji nejen s vážnou nemocí, ale také se svými emocemi, vlastními slabostmi a také vnitřních soubojích, které svádíme kvůli svým nejbližším a ve kterých nejsou vítězové ani poražení, jen láska a její důsledky.
Velmi čtivý příběh o hledání lásky, smyslu života, zajímavých setkáních a dánských specifikách.
Skvělé počtení!
Milý romantický příběh, ve kterém se splétají dva děje - v minulosti a přítomnosti, přesně tak, jak mám ráda. Autorčino jemné vyprávění plyne poklidně, ale příjemně, hrdinky jsou sympatické a mužští hrdinové se svými slabostmi i silnými stránkami je skvěle doplňují.
Po Panu Jonesovi jsem sáhla po další knize autorky - stejně příjemná, pozitivní a lidská jako ta předchozí..Protože jsem milovnicí vyprávění úhlem několika postav, obzvláště ženských, tak mi tento styl naprosto vyhovoval.
Velmi příjemné překvapení - knihu jsem si půjčila úplně náhodou a poté, co ji přečetla maminka a byla nadšena, jsem se do ní pustila já a za sebe mohu říct, že jde o velmi čtivý, napínavý příběh z prostředí prestižní internátní školy, kde uvnitř probíhají osobní dramata vedoucí až k vraždě. Vyprávění opět několika úhly pohledu má spád, zkoumá pohnutky jednotlivých hrdinů a hrdinek a graduje až dramatickému konci. Zase trochu jiný druh thrilleru, ale o nic méně zajímavý, určitě si přečtu i dalěí knihy této autorky.
Váhala jsem u počtu hvězdiček, nakonec jsem udělila více, protože mám ráda autorku a kniha byla opravdu čtivá, jen příběh samotný už pro mne nebyl moc originální, pomsta manželky se bohužel objevuje v mnoha románech, které jsem v poslední době četla..Přesto jsem po přečtení nebyl zklamaná, děj solidně gradoval a hrdinka měla mé sympatie..Jsem poměrně zvědavá na další díl této série.
Poslední díl čtivé ságy mé oblíbené autorky, stejně jako předchozí díly poutavé vyprávění plné zajímavých zvratů s překvapivým zakončením v současnosti. Škoda, budu své oblíberné hrdiny postrádat..
Další sestra a další pozoruhodný příběh z pera mé oblíbené autorky propojující minulost s přítomností, opět mistrně vykreslené postavy i prostředí, opět hluboce lidské a přitom ne zbytečne sentimentální vyprávění o hledání nejen pravdy, ale i sebe sama. Úžasná série, která jen dokazuje autorčin široký přehled a znalosti historie a též vnímavost a cit, jakým vše dokáže povýšit.
Knihu mi doporučila kamarádka, osobně jsem autorku neznala, ale rozhodně kniha nezklamala..Nijak hluboké čtení, přesto jde o lidský příběh několika žen, osobně mi vyhovuje vyprávění z několika úhlů pohledu, zvláště viděno ženskýma očima..
Tak tento Gamachův případ, to byla jízda, asi nejlepší z celé série..Zpočátku lehký rozjezd, uvedení do děje i připomenutí minulých událostí a traumat, posléze zlehka gradující vyprávění, které nepostrádalo napětí, navíc do poslední chvíle jsem netušila, jak moc má Gamache situaci pod kontrolou, a nakonec napínaé fiinále v tak malebné vesničce jako Three Pines..Přečteno jedním dechem.
Vždy na počátku další autorčiny knihy mám pocit, že tentokrát příběh nebude nic moc..Ale posléze se děj rozjede a vyprávění nabírá na zajímavosti a hloubce až do samého finále. Opět velká spokojenost..
Další zamímavé osudy hrdinů rodu De Braie, tentokrát je v centru pozornosti Christina, Sebastianova dcera, která si díky své povazu zkomplikuje život a její cesta k nalezení lásky je strastiplná a plná bolesti. Už se těším na další osudy.
Všechny knihy této autorky jsou naplněny lidskostí, nadějí a optimismem, příběh, na jehož počátku je obvykle smutek se postupně mění na cestu hledání nového začátku, setkávání se s novými lidmi, kteří většinu způsobí, že hrdinka nalezne novou chuť do života. Stejně tomu bylo i v tomto vyprávění.
Čekala jsem přece jen trochu více, pomalý rozjezd, posléze příběh nabral na tempu a druhou polovinu jsem se více méně těšila, až bude závěr. Asi jsem už docela sečtělá, co se týče tohoto žánru, ale docela jsem rozuzlení předvídala. Každopádně zajímavý příběh to byl, ačkoliv trochu nevyvážený a místy těžko uvěřitelný.
Návrat na ostrov kamélií byl pro mne moc milý, opět čtivý příběh,ale tentokrát o něco propracovanější, postavy stejně blízké jako v předchozím díle, jen Mael ztratil trochu ze své dokonalosti, což bylo jen dobře. Ráda si přečtu i pokračování.
Důstojné zakončení trilogie, příběh plný napětí, lásky, boje s přízraky z minulosti, která silně ovlivnila život obou hlavních hrdinů, aby je nakonec oba posílila a napomohla i k jejich sblížení. Čtivé, možná nejvíce ze všech tří dílů..
Nebylo to špatné, čtivé, přesto mě příběh až tak nezasáhl jako Šťastní lidé.. možná trochu moc pohádkový, ale jako odpočinkovou četbu mohu doporučit, též autorčin styl psaní je mi sympatický..
Čtivé pokračování rodinné ságy rodu De Braie na pozadí historických událostí francouzských dějin. Opět napínavé vyprávění plné nečekaných zvratů i milostných zápletek.