Toňula Toňula komentáře u knih

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Opět povedená kniha mé oblíbené autorky, tentokrát více v klasickém detektivním duchu. I když téma nebylo úplně originální, přesto autorka dokázala vytvořit napínavý příběh s nečekaným rozuzlením trochu ve stylu Agathy Christie.

29.04.2020 4 z 5

Kapka štěstí v ranní kávě Kapka štěstí v ranní kávě Agnès Martin-Lugand

Po delší době dávám plný počet - kniha plná lidskosti, která dokáže oslovit každého trochu vnímavějšího čtenáře vyprávěním o hledání a nalézaní nejen smyslu života,ale sama sebe, o boji s vlastní slabostí i odvahou změnit svůj přístup ke vztahům a k věcem, které najednou nejsou vůbec podstatné. Tanečnice Hortense se ocitá na rozcestí života a hledá cestu, kam jít dál. I cesta může být cíl, ale ten se jí naštěstí najít podaří.

29.04.2020 5 z 5

Nebezpečná láska Nebezpečná láska Kateřina Petrusová

Knihu jsem četla až po Nepříteli mého nepřítele a líbila se mi snad ještě více. Ačkoliv situace s Michaleovým stavem je trochu hůře uvěřitelná, jak východisko pro příběh je docela originální a následné vyprávění je pak velmi čtivé, místy docela vtipné, přesto lidské, lehce napínavé a docela slušně vypointované do konce. Ani bych nevěřila, že je dílem české autorky.

29.04.2020 4 z 5

Nepřítel mého nepřítele Nepřítel mého nepřítele Kateřina Petrusová

Ačkoliv mě kamarádka upozornila na pořadí této sérii, sáhla jsem jako první po této prostřední knize. Překvapila mě svou čtivostí, spádem i místem příběhu, čekala jsem spíše nějaké české prostředí, ale New York..Přesto nejsem zklamaná, i když poslední třetina knihy byl spíše klasický ženským čtením oproti předchozímu klasickému thrilleru.

18.04.2020 4 z 5

Strach Strach C. L. Taylor

Jako první knihu autorky jsem četla Spánek, který mě dost zaujal a díky kterému jsem se rozhodla postupně přečíst všechny knihy C.L.Taylor. A v případě Strachu jsem se utvrdila v tom, že autorka umí napsat příběh, který vás vtáhne natolik, že ho přečtete téměř na jeden zátah. Pokud Spánek byl napínavý a místy nevšední svým vyprávěním, Strach byl opravdu mrazivým thrillerem, který pohledem několika postav výborně graduje napětí a až do samého konce nechává čtenáře v nejistotě, jak vše dopadne. A tak to má být.

15.04.2020 4 z 5

Posedlost Posedlost J. R. Ward (p)

Po sérii Králové bourbonu jsem byla zvědavá na tuto novou sérii a mohu konstatovat spokojenost. Příběh zasazený do pro mne poměrně neznámého světa hasičů a jejích každodenního zápasu nejen s ohněm,ale i se sebou samými, v němž hlavní hrdinka musí svést hned několik osobních bojů - o lásku, znovunalezení smyslu života, vyrovnat se s komplikovanými vztahy s rodinou. Čtivý, podmanivý román, který lze jen doporučit. Jsem zvědavá na pokračování.

13.04.2020 4 z 5

Spřízněná duše Spřízněná duše Nicholas Sparks

Nikolas Sparks neumí napsat knihu, která by nepohladila duši a nechytla za srdce. Spřízněná duše je přesně taková - ačkoliv na první pohled jednoduchý příběh lásky dvou lidí, kteří se potkali v nelehkém období svých životů a jejich nečekaná láska pak ovlivnila celý jejich další život. Hluboce lidské vyprávění plný životních pravd, poznání sebe sama a nalézaní odpuštění i nečekaných šancí. Hope i Tru nejsou velcí hrdinové, ale obyčejní lidé toužící po obyčejném lidském štěstí a lásce.

08.04.2020 4 z 5

Nejúžasnější den Nejúžasnější den Kaira Rouda

Po přečtení Oblíbené dcery už jsem byla lépe připravená na autorčin styl vyprávění a tentokrát mi kniha docela sedla. Ačkoliv první část byla rozvláčnější, napětí postupně hezky gradovalo a od druhé poloviny se děj slušně rozjel. Také oceňuju to, kdo je v této knize vypravěčem, jeho pohled dodává příběhu na originalitě a je možná o to napínavější..Spokojenost.

03.04.2020 4 z 5

Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Dnes jsem dočetla tento pozoruhodný a silný příběh lásky, lidské síly a odvahy a taky naděje. Děj se odehrává ve dvou časových rovinách, aby se na konci protl do jednoho. Dvě dvojice hrdinů, z nich každý prožívá svůj nelehký osud, ale přesto neztrácí sílu rvát se s nepřízní osudu a zachovat si vlastní důstojnost. Každá z postav nenechá čtenáře chladným a celkově kniha přináší takové pohlazení na duši, které tam přetrvá ještě dlouho po přečtení poslední strany.

28.03.2020 5 z 5

Milostný dopis Milostný dopis Lucinda Riley

Knihy Lucindy Riley mě opravdu nedokážou zklamat a stále přesvědčují o tom, že je opravdu "paní spisovatelka". Milostný dopis je pozoruhodná kniha a ačkoliv u mě nepřekonala Olivovník a Sedm sester, i tak jde o čitvý, propracovaný příběh, který se tentokrát odehrává v jedné časové rovině byť s přesahem do minulosti, opět nenechává čtenáře vydechnout a graduje samému konci. Ten byl pro mne jedinou slabinou příběhu - přece jen lehce překombinovaný a zbytečně natahovaný. Ale jinak čtenářská lahůdka hodná přečtení.

25.03.2020 4 z 5

Oblíbená dcera Oblíbená dcera Kaira Rouda

Byla jsem na vážkách co se týče hodnocení, protože upřímně nijak zvlášť nadšená jsem z této knihy nebyla. Ale na druhou stranu příběh nebyl špatný, i způsob vyprávění, nehledě na překvapivé vyústění, ovšem jak zmiňují ostatní, snesl by menší rozsah, tím by děj víc gradoval a byl napínavější a já už nebyla ke konci naštvaná na hrdinku,ať nerozpitvává pořád to samé.

17.03.2020 3 z 5

Spánek Spánek C. L. Taylor

První kniha, kterou jsem od autorky četla, určitě mohu doporučit, zase trochu jiný styl vyprávění, napínavý, čtivý děj spějící k nečekanému rozuzlení. Jsem zvědavá na další knihy..

03.03.2020

Jak jsi mohla Jak jsi mohla Heidi Perks

Rozhodně zajímavý příběh ,který od počátku budí zdání, že půjde "jen" o pátrání po uneseném dítěti a výčitkách matky, která ho měla na starosti. Později se z něj rozvine slušné psychologické drama, v němž je všechno úplně jinak, než jsme předpokládali.

28.02.2020 4 z 5

Zlaté časy Zlaté časy Anne Jacobs

Již Panský dům se mi velmi líbil - sága sledující osudy na pozadí historických událostí. Venkovské sídlo je stejně rozmanité a čtivé, prolínají minulosti a současnosti, vyprávění několika pohledy..velká spokojenost a už se těším na pokračování.

24.02.2020 4 z 5

Ta hudba mi stále zní v hlavě Ta hudba mi stále zní v hlavě Agnès Martin-Lugand

Docela zklamání, všechny předchozí knihy autorky mě nějakým způsobem oslovily, s hrdinkami jsem prožívala jejich příběh, ale tentokrát mě kniha nedokázala vtáhnout, dokonce jsem od poslední třetiny přeskakovala stránky, protože mě děj zoufale nudil. Možná kdyby byla kniha o tu třetina kratší a děj ne tak rozvleklý, tak bych byla čtenářsky více uspokojena, takto jen slabý průměr a hvězda navíc kvůli mé oblíbenosti autorky ... škoda.

24.02.2020 3 z 5

Za zdmi Za zdmi Hollie Overton

Napínavý román řešící palčivé téma domácího násilí na příběhu hrdinky, která kromě osobního trápení reší netypický vztah s odouzeným na smrt, otázku nejen svojí viny a neviny, ale i ostatních. Hrdinka je sympatická především osobní silou, láskou ke své rodině i velkou vnímavostí k problémům ostatních. Opravdu zajímavý a netradiční příběh.

18.02.2020 4 z 5

Tři dámy na zhubnutí Tři dámy na zhubnutí Lucy Diamond (p)

Stejně jako předchozí autorčiny knihy i tato je čtivá, pohodová, opět lidská, řešící typicky ženský problém s váhou, který do velké míry ovlivňuje životy hrdinek a jejich nazírání na sebe samotné. A jak jsme u knih L.Diamond zvyklé, hrdinky se pouští do bojů se svými problémy, aby v nich obvykle zvítězily a překonaly samy sebe, čímž se stávají inspirací pro nás, ostatní "dámy".

18.02.2020 4 z 5

Vždycky je to manžel Vždycky je to manžel Michele Campbell

Na to, že jde zřejmě o autorčinu prvotinu, kniha není vůbec špatná. Sice ve srovnání s "tichou dívkou" je trochu slabší, trochu rozkolísaný příběh odehrávající se ve dvou časových rovinách, přičemž ta druhá je lepší, propracovanější. Přesto kniha stojí za přečtení, děj je napínavý, postupně graduje i díky zmiňovaným rovinám, pomocí kterých můžeme nejen sledovat tragické vyústění vztahů přátel z minulosti a také vývoj postav, který prodělali za uplynulé roky. Mám ráda tento typ příběhů pohybujících se na pomezí psychologického a společenského románu a thrilleru.

11.02.2020 4 z 5

Velká samota Velká samota Kristin Hannah

Před delší dobou jsem od této autorky přečetla Slavíka a hodně mě zaujal tím, jak autorka dokázala přesvědčivě a přesto jednoduchým stylem vyprávět silný příběh z období války. Velká samota je sice zasazena do jiného období a jiné země, ale stejně jako Slavík jde o silný příběh vyprávěný sice jednoduše, ale velmi poutavě. Je o zásadních věcech lidské existence - lásce, odpuštění, samotě i nenávisti a násilí, kterého se někteří ve jménu lásky dopouští. Ženské hrdinky jsou v popředí pro svoji sílu a houževnatost, muži jsou sice lehce v pozadí,ale v závěru jsou to především oni, kteří drží ženy při životě a kvůli kterým hrdinky nevzdávají své boje. Pozoruhodná kniha.

05.02.2020 4 z 5

Sestřičky na příjmu Sestřičky na příjmu Donna Douglas

Protože všechny předchozí díly jsem si zakoupila,tak i tento přibyl do mé knihovny a opět po jeho přečtení jsem cítila lehkou nostalgii, pocit, že nikdy není pozdě na dobré konce a v dnešní uspěchané době si každá z nás zasloužíme stejný dílek štěstí jako sestřičky v nemocnici Nightingale. Milé pohlazení na ženské duši..

03.02.2020 4 z 5