Ťule_ Ťule_ komentáře u knih

☰ menu

V lesích V lesích Tana French

Moc pěkná detektivka/thriller bez jediného hluchého nudného místa.
Zaujala mne zápletka s dálnicí a archeogickým nalezištěm - v podstatě stejný příběh se bude brzy odehrávat na severním okraji Prahy. Přes četné protesty dálnice povede přes jedno z nejzajímavějších míst české historie - hradiště Zámky. Na záchranný průzkum bude zoufale málo času...

26.08.2024 5 z 5


Čisté radosti mého života Čisté radosti mého života Jan Šmíd

Čisté radosti jsem poprvé četl asi před čtyřiceti lety, zrovna když jsem chodil s Eileen. Eileen mi dávno utekla, ale byl jsem rád, když na mne díky čtenářské výzvě tahle nádherná laskavá knížka plná i osobních krásných vzpomínek znovu vykoukla (tedy doufám, že lvice je kočka ;) ). Po sérii detektivek, hororů a válečných knih jsem to už potřeboval!

16.08.2024 5 z 5


Jsou světla, která nevidíme Jsou světla, která nevidíme Anthony Doerr

(SPOILER) Poslouchal jsem e-knihu v aplikaci, možná proto mi dělalo docela problém orientovat se v čase i místě. Kapitolky jsou ultrakrátké a než jsem pochopil kde jsem, byl jsem už zase jinde. Kolem páté kapitoly jsem to chtěl vzdát, ale jsem rád, že jsem vytrval: napětí v knize má tvar příkopu, nejprve pomalu klesá a teprve od šesté kapitoly zase pomalu roste až k závěru, kdy se už čte jedním dechem. Už už to vypadalo na happyend, ale to by nesměla být válka ;(.

12.08.2024 4 z 5


V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Tohle bylo hodně těžké čtení, vlastně v mém případě poslech audioknihy. Autorka dokázala vytvořit tak živý obraz, že jsem měl pocit, jako bych prožíval to peklo sám. Musel jsem několikrát čtení přerušit, neměl jsem kuráž pokračovat. Velký podíl na tom má i výborný přednes Marie Štípkové, která načetla audioknihu.

19.07.2024 5 z 5