tulip131 komentáře u knih
Grisham opět nezklamal, přečetla jsem téměř obratem, stále se něco dělo, nebyla mista, kde by se jen tlachalo aby se naplnil počet stran.
Děj je samý zvrat, vše komplikuje ztráta paměti a ti co by mohli skutečnosti objasnit, jsou mrtví.
Příběh plný zvratů, když si myslíš, že už nic dalšího nepřijde, prásk, přijde. Žádné složitost, složité zápletky, všechno čtenáři objasněno, což je příjemné.
Skvělá zápletka. Trochu mě zklamal konec, vrah dopaden a pokračování nebylo potřeba.
Poutavě napsaná vražda, odehrávající na zajímavém místě, různorodou komunitou. Za všechno vždy mohou peníze a léta probíhající podvod se životem.
Dvě linie jednoho příběhu, může za to dům a jeho pokroucená historie nebo fantazie? První půlka knihy nebyla nic extra, dějou se nevysvětlitelné věci, ale dějí se ty věci nebo za to může Kniha, má dům své vlastní duchy. Dobře napsaný závěr knihu podržel.
Od toho co Sharko s Lucii prověřovali, tedy děti, záhadný deník, radioaktivita mě odpoutavala druhý děj, tedy samotná akce Sharka proti napodobiteli. Dle mého to měla být samostatná kniha. Uvidíme jak bude dějová linka pokračovat, když se teď změnil stav Lucie.
Na začátku moc odbornosti kolem filmu, rozjelo se to až uprostřed knihy a skutečný tah na branku měl až závěr. Každopádně co teď bude Sharko dělat? A dost jasné co bude obsahem dalšího dílu.
Zajímavě uchopené, samostatné příběhy v závěru společně vysvětleny. Raker tentokrát byl i jen pozorovatel řešení případu bývalé detektivky Jo. A co bude dál s Haelym, budeme si muset počkat.
Bergman a Sylvie opět v malé vesničce, kde zná každý každého. Pohraničí a téměř nedotčená příroda, celou pohádkovou scenérii naruší vražda, která dává podnět k vyřešení starého případu, kolečka se točí, staré křivdy a tajemství. Nakonec vyřešení napomohlo soukromé pátrání Ely po tom jaká byla její matka.
Prozatím nejslabší kniha že série o Josefovi, vyšetřování na vlastní pěst, v cizí zemi. Nemělo to náboj.
Carla, policistka s tragickou minulosti, nabubřelý a nepříjemný nadřízený, les a nestvůra. Říkala jsem si jestli to už nebude moc, jestli to spíš nebude "Buffy přemožitelka upírů", ale byla jsem mile překvapena. A samotný závěr byl vysvětlen, ale nebyl zbytečně prodlužován, jasné a čtenář byl obeznámen s osudem každé důležité postavy.
Rychlé čtivo, potěšilo mě, že své místo měla i ČR a Praha, až do Paříže to bylo, s trochou nadsázky, i uvěřitelné. Čekala jsem, že mladá pomocnice z veteriny tam bude mít větší roli. Dopadlo jak dopadlo.
Jízda jak se patří, žádné dlouhé omáčky okolo, hned bylo jasné, co je Zoe zač, během několika málo stránek byla i dost jasná její minulost. Gray a jeho děda Marvin, tady zůstala nedořešená jejich minulost, což pro čtenáře znamená přečíst i další díl. Napsáno jasně, stručně a napínavě.
Kniha na mě působila ze začátku zmateně, uvažovala jsem, že ji odložím, pak se to zlomilo a děj se dostal do otáček. Příběh má ve svých rukou Carl a jeho pomocník Asad. Už se těším na další případy oddělení Q.
Námět knihy poutavý, v několika místech se mi zdálo, že je zbytečně moc omáčky ( popis okolí ). Martin a jeho suspendování, soužití se synem a nová partnerka. Přesto se Martin vydává hledat unesenou matku syna a tady začíná celý příběh. Předešlé knihy autora byly lepší, přesto kniha neurazila.
Dobře zamotaný příběh, který začne tím, že lidé jsou na nesprávných místech. Audie, který chce splnit slib, který dal.
Další počiny Faye, kniha odhalila více z jejího dětství, už jako dítě zažila zlé věci, ale už jako dítě zvládla být tvrdá, necitelná a dopustit se věci, které potřebují kuráž. Hodně z její minulosti osvětlilo přítomnost, proto je až zarážející, že si našla Jacka, který byl v mnohém podobný jejímu otci. Každopádně opět slušný závěr, jen tak dál děvčata z knihy. A konec jasně napovídá...
Po knize jsem sáhla jen proto, že jsem zrovna neměla co po ruce a že jsem na ni viděla poutač někde v MHD. Vlastně jsem od knihy moc nečekala. A spletla jsem se. Akorát dlouhá, akorát zamotaná, akorát intrik, smrti a všeho. Faye a její minulost, to jak své představě dala všechno a zjistila, že skutečně žila jen v kleci. Jack prohnaný chlap, který naplňoval jen své touhy a přání. Tvrdě naletěl. Stačila dřina, odhodlání a přátelství Chris a Kerstin.
Akční, rychlé, čtivé. Pobavilo mě i jak si předávají kytku, vtipné. Kim a její minulost. Šéf, který Kim sice suspendoval, ale vymyslel, jak ji nechat v obraze.