tweed komentáře u knih
Vždy jsem si myslela, že buddhisté jsou minimálně vegetariáni. Když jsem zjistila, že to vůbec není pravda, tak mi dlouho vrtalo hlavou, jak si své masožroutství sami před sebou obhajují a jestli jsme takhle pokřivení jen v Evropě nebo takto fungují i v samotné kolébce buddhismu.
Knížka mi odpověděla na všechny tyto otázky.
Nejsem buddhistka, ale myslím, že by si ji měl každý Buddhista přečíst!!!
Mimo Buddhisty a lidi, kterým nevrtají v hlavě podobné otázky, jako vrtaly mně a navíc se nezajímají o náboženství asi nebude knížka moc zajímat, mě však poskytla vše co jsem chtěla a očekávala, proto dávám plný počet hvězdiček.
Na jednom zahraničním webu kdosi napsal: "Bylo to, jakoby Murakami vzal spoustu LSD a napsal knížku." Nenapadá mě nic, co by knížku popsalo lépe.
Určitě se k ní jednou vrátím, abych lépe pochopila, co všechno se okolo mě vlastně dělo.
Co se týče zvířecí bajky, souhlasím s Clarisimou, taky jsem netrpělivě očekávala, kdy už ta pasáž skončí x_X
Deník byl mým prvním setkáním s Palahiukem. Zápletka byla skvělá, ale než jsem k ní dospěla, byl to jedno velké "meh". Nicméně to, že jsem se na Palahniuka hned nevykašlala bylo jedno z mých nejlepších knižních rozhodnutí :)
Skvělé zrcadlo pro dnešní společnost. Naivně bych si chtěla myslet, že tato knížka může některým lidem otevřít oči.