Tyn_a Tyn_a komentáře u knih

Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Mam rada tyhle hezky napsany zamilovany pribehy. Je to tak cisty, nevinny a krasny!! Opakovane se ke knizce vracim a moc rada :))

03.02.2021 4 z 5

Krysař Krysař Viktor Dyk

Klasika, ktera nikdy neomrzi. Mam rada Krysare a "zamilovala" jsem se do nej uz ve skole a rada se ke knizce vracim. Naprosta srdcovka :)

03.02.2021 4 z 5

Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

Tak to bylo drsny, doslova. Po urcitych castech knihy mi bylo nekolik dni zle a to doslova. Mela jsem v ustech pach, ktery autor tak barvite popisoval, bylo mi zle, jakmile jsem si predstavila zrudnosti, ktere byly pachany. Nejhorsi na tom je, ze v teto knize je jasny dukaz toho, ze kdyz ma clovek nad sebou nekoho kdo mu dava rozkazy a on je plni do jednoho, ma pak dojem, ze nic neni jeho vina. Pritom ten samotny clovek je cinitel a taky ten nejvetsi vinik, nastroj. Knihu by si mel precist kazdy, kdo ma pocit, ze ma v zivote neceho malo, nekdo v zivote nemel nic, jen utrpeni, strach o svoji rodinu, svoji lasku a celkove svuj zivot. To je to nejcennejsi, co mame, svuj zivot, svobodu volby (i kdyz v dnesni dobe je to rozporuplne)...
Rozhpdne doporucuji!!

29.01.2021 4 z 5

Cesta domov Cesta domov Sebastian Fitzek

Skvele, skvele, skvele! Nemohla jsem prestat cist, kazda kapitola koncila tak, ze proste clovek musel zacit hned dalsi. Proboha, byla to jizda a to rozuzleni? Necekane. Diky za skvelou knihu, fikci, ktera si myslim, ze i tak muze byt realna a za prvni ctenarsky zazitek v oblasti psychothrilleru. :)

23.01.2021 4 z 5

Dánská dívka Dánská dívka David Ebershoff

Zajimavy namet, ctivy dej, ktery ma spad a smrnc. Vzila jsem se perfektne s pocity do hlavnich postav, az mi ke konci jedne z nich bylo velmi lito. Kniha je plna porozumneni, souzne dusi, lasky. Urcite doporucuji, i kdyz nedavam plny pocet hvezd. Bavila me, ale jednou staci, i tak, diky :)

21.01.2021 3 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Kniha by mela byt lepsi jak film. Clovek se v ni dozvi vzdycky vic, nez ve filmovem podani. Tato kniha byla typickym prikladem, je ctiva, poutava, strhujici, uzasne se cte a clovek se ani chvilku nenudi. Miluju Harryho jak v kniznim tak filmovem vydani :))

16.01.2021 5 z 5

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Jako vzdy, Kepler. Naprosta srdcovka! Miluju jeho knihy, jak dokazi vtahnout do deje a nepustit. Zacnete cist a najednou mate 50 stran za sebou. Pribeh neskutecne napinavy, dej ma spad, clovek se nenudi ani sekundu. Za me plny pocet hvezd a tesim se na dalsi. Doporucuji!!

09.01.2021 5 z 5

Vypravěčka Vypravěčka Jodi Picoult

Skvela kniha, kterou rozhodne doporucuji. Neskutecne vtahne do deje, je ctiva. Zabavila me na nekolik veceru.

02.01.2021 3 z 5