Tyquick2 Tyquick2 komentáře u knih

Waterloo: Historie čtyř dnů, tří armád a tří bitev Waterloo: Historie čtyř dnů, tří armád a tří bitev Bernard Cornwell

Ze začátku jsem krapet tápal v postavách, ale po pár poznámkách jsem se do knihy zabral. Skvěle vylíčený bitvy, přesuny, poměry mezi vojáky atd. Cornwell opět nezklamal. Za mě super! 4z5

08.03.2018 4 z 5

Krkonošští rodáci vzpomínají 4 Krkonošští rodáci vzpomínají 4 Libor Dušek

Tohle prostě neomrzí! Další nášup životních příběhů pamětníků z válečných a poválečných let. Děkuju za ně.

03.07.2022 5 z 5

Naše fotbalové odznaky Naše fotbalové odznaky Jaroslav Kalát

Velmi pěkně zpracovaná kniha pro sběratele nejen sportovních odznaků. Fotky sbírek nejsou kvalitní, ale ilustrace odznaků jsou super. Doporučuji!

18.05.2022 5 z 5

Divizní odznaky německé armády 1939-1945 Divizní odznaky německé armády 1939-1945 Beax (p)

Kniha plná informací, které ocení každý sběratel. Velké zklamání s kvalitou tisku fotografii odznaků (z velké části kopaných). Barevnosti se dočkáte jen na obálce.

16.05.2022 3 z 5

Krkonošští rodáci vzpomínají 3 Krkonošští rodáci vzpomínají 3 Libor Dušek

Skvělé! Třetí díl vyprávění pamětníků o časech kolem války. Soužití národností, politika, válka, to a ještě víc ovlivňovalo osudy "obyčejných" lidí v Sudetech. Děkuji panu Duškovi a všem, kteří se tyto příběhy snaží shromáždit, aby neupadly v zapomnění.

14.05.2022 5 z 5

Generál Karel Kutlvašr – Vzpomínky na Pražské povstání Generál Karel Kutlvašr – Vzpomínky na Pražské povstání Pavel Švec

Vzpomínky sepsané jednou z největších osobností moderních dějin Československa/České republiky. V knize vyniká krása českého jazyka a ukazuje odvahu našich odbojářů i "obyčejných lidí". Děkuji za ní...

02.09.2021 5 z 5

Mezi hrdiny: Skutečné příběhy přátelství, hrdinství a obětování příslušníků U.S. Mezi hrdiny: Skutečné příběhy přátelství, hrdinství a obětování příslušníků U.S. John David Mann

Kdo čeká akci, přestřelky, taktiku nebo mrtvé teroristy, ten bude zklamán. V knize autor jakožto příslušník SEAL´s představuje své kamarády, které získal ve službě či při výcviku. Je to pěkná vizitka přátelství a vzájemného respektu.

10.07.2020 3 z 5

Sbíráme odznaky Sbíráme odznaky Josef Pavel Krouman

Útlá knížečka o sbírání odznaků a vše kolem tohoto koníčku. Zajímavé je porovnávat to s dnešní mentalitou sběratelů. Vzhledem k mému koníčku jsem jí musel mít. Za 50Kč z antikvariátu je to menší pecka. Hodnotit zde nemá cenu, kniha je určena jen malému okruhu lidí a ty určitě neurazí.

09.07.2020

Odsouzen k útěku Odsouzen k útěku William Somerset Maugham

Po téhle knize jsem sáhl náhodou při vyklízení staré knihovny. I když příběh není nějak napínavý, tak jsem se dokázal jen těžko odtrhnout. To, jak autor dokázal popsat charakter lidí, situace, věci a obzvláště místa mě opravdu uchvátilo. Viděl jsem krásu Luisy, cítil omamnou vůni opia a skoro zvracel při bouři. Po autorovi asi nesáhnu hned znovu, ale rozhodně jsem ho nečetl naposled.

23.04.2020 3 z 5

Zbarvení a označování vozidel československé armády 1945-1992 Zbarvení a označování vozidel československé armády 1945-1992 Jiří Sehnal

Skvělá kniha plná dobových fotografií techniky a to i kořistní těsně po válce. Předpisy a doplňující text k fotografiím opravdu pomůže si prohloubit znalosti ohledně ČSA.

01.04.2020 5 z 5

Satori v Paříži Satori v Paříži Jack Kerouac

Koňak, krásné ženy, Paříž... i když je to jedna z těch slabších povídek od Kerouaca, tak to funguje.

08.02.2020 3 z 5

Afrikakorps Afrikakorps Jacques Scipion

Pěkně zpracovaná kniha plná detailů. Myslím, že by neměla chybět v knihovně těch, co se zajímají.

25.07.2019 5 z 5

Mag Mag Jack Kerouac

Překlad jižanského nářečí musel být oříšek a možná i proto se mi kniha zdála slabší, ale ve finále jsem ji polkl.

14.04.2019 2 z 5

Nacistické reálie Nacistické reálie Larry Fowler

Unifromy, odznaky, označení, vyznamenání a další... spousty doprovodných fotek a doplňujícího textu. Opravdu velmi pěkně zpracované pro sběratelé i pro laika! Doporučuji i SS reálie!

26.09.2018 5 z 5

John Lennon John Lennon Luke Crampton

Dobré na procvičení angličtiny, která se střídá s češtinou. Jen díky fotkám 2/5.

26.09.2018 2 z 5

Zemřít na jaře Zemřít na jaře Ralf Rothmann

Nejspíš překlad zavinil prapodivné složení některých vět. Pár chybiček se také našlo. Nicméně to je opravdu pěkná kniha, která mě ještě dlouho bude ležet v hlavě.

24.09.2018 4 z 5

Výsadkáři a průzkumníci československé a české armády 1945-1999 Výsadkáři a průzkumníci československé a české armády 1945-1999 Michal Koníček

Knížka plná fotografií výstroje, výzbroje a stejnokrojů našich výsadkových a průzkumných jednotek. V antikvariátu za pár kaček, takže super!

18.09.2018 4 z 5

Kovbojové a vetřelci Kovbojové a vetřelci Joan Carol Dennison Vinge

Prvně co se mi více líbil film než kniha.

18.08.2018 2 z 5