Tyquick2 Tyquick2 komentáře u knih

Protektorát ve fotografiích Protektorát ve fotografiích Karel Sýs

Tak toto ne! Jen kvůli fotkám nedám odpad. Podobní patlalové by neměli dělat naučnou literaturu. Omlouvám se, ale jinak to nešlo...

10.03.2020 1 z 5

Most přes řeku Kwai Most přes řeku Kwai Pierre Boulle

Většinou, když mě kniha nezaujme po šedesáti stránkách, odkládám jí. Stále jsem si opakoval, že je kraťoučká a prokoušu se tím. Prokousal, ale ... příběh s takovým potenciálem si zasloužil trochu lepší podání. Bylo to nudné a bez akce. Britská pýcha a chování důstojníků mě přimělo vžít se do role doktora Climptona - "nenávidět je a obdivovat zároveň". Na každý pád jsem od knihy čekal mnohem víc, ale jak už zde někdo napsal, už jen kvůli posledním 10 stranám to stojí za to.

08.03.2020 3 z 5

Satori v Paříži Satori v Paříži Jack Kerouac

Koňak, krásné ženy, Paříž... i když je to jedna z těch slabších povídek od Kerouaca, tak to funguje.

08.02.2020 3 z 5

Tetovač z Auschwitzu Tetovač z Auschwitzu Heather Morris

Tolik citů, tolik lidskosti v tak zlé době a na tak strašném místě! Skoro k neuvěření...? Kniha je jednoduchá a čte se sama. Osobně mi vadilo neustálé opakování jména hlavního aktéra. Tři hvězdy jen kvůli pochybám o důvěryhodnosti příběhu.

01.01.2020 3 z 5

Konečná stanice Bagdád Konečná stanice Bagdád Andy McNab (p)

Zatím asi nejlepší kniha co jsem o SAS četl a jedna z nejlepších celkově. Hltal jsem každou větu od začátku do konce a byl napnutej jak kšandy. Už teď se sháním po podobném příběhu.

03.12.2019 5 z 5

Hraničářský prapor 2 "Roty Nazdar" Hraničářský prapor 2 "Roty Nazdar" Vladimír Hrubý

Jako rodák z Trutnova a milovník historie jsem si tohle nemohl nechat uniknout. Kniha plná informací určitě nesmí chybět v knihovně fandy ČS armády a našich moderních dějin.

10.10.2019 5 z 5

Afrikakorps Afrikakorps Jacques Scipion

Pěkně zpracovaná kniha plná detailů. Myslím, že by neměla chybět v knihovně těch, co se zajímají.

25.07.2019 5 z 5

Mag Mag Jack Kerouac

Překlad jižanského nářečí musel být oříšek a možná i proto se mi kniha zdála slabší, ale ve finále jsem ji polkl.

14.04.2019 2 z 5

My, hoši z pohraničí My, hoši z pohraničí Emil Hruška

Kraťoučké, ale o nic méně zajímavé příběhy z pohraničí, kde se sešlo několik národností díky jeho dosídlování. Hltal jsem každý z nich. Pan Hruška opět nezklamal. Díky

07.01.2019 5 z 5

Tak tahle kniha mi vážně skvěle sedla. Jednoznačně 5/5

25.11.2018 5 z 5

SS Reálie SS Reálie Robin Lumsden

Unifromy, odznaky, označení, vyznamenání a další... spousty doprovodných fotek a doplňujícího textu. Opravdu velmi pěkně zpracované pro sběratelé i pro laika! Doporučuji i Nacistické reálie!

26.09.2018 5 z 5

Nacistické reálie Nacistické reálie Larry Fowler

Unifromy, odznaky, označení, vyznamenání a další... spousty doprovodných fotek a doplňujícího textu. Opravdu velmi pěkně zpracované pro sběratelé i pro laika! Doporučuji i SS reálie!

26.09.2018 5 z 5

John Lennon John Lennon Luke Crampton

Dobré na procvičení angličtiny, která se střídá s češtinou. Jen díky fotkám 2/5.

26.09.2018 2 z 5

Zemřít na jaře Zemřít na jaře Ralf Rothmann

Nejspíš překlad zavinil prapodivné složení některých vět. Pár chybiček se také našlo. Nicméně to je opravdu pěkná kniha, která mě ještě dlouho bude ležet v hlavě.

24.09.2018 4 z 5

Výsadkáři a průzkumníci československé a české armády 1945-1999 Výsadkáři a průzkumníci československé a české armády 1945-1999 Michal Koníček

Knížka plná fotografií výstroje, výzbroje a stejnokrojů našich výsadkových a průzkumných jednotek. V antikvariátu za pár kaček, takže super!

18.09.2018 4 z 5

Boj o pohraničí: Sudetoněmecký Freikorps v roce 1938 Boj o pohraničí: Sudetoněmecký Freikorps v roce 1938 Emil Hruška

Moje první, ale rozhodně ne poslední kniha od pana Hrušky. Dost pro mě neznámých informací. Děkuji!

10.09.2018 5 z 5

Kovbojové a vetřelci Kovbojové a vetřelci Joan Carol Dennison Vinge

Prvně co se mi více líbil film než kniha.

18.08.2018 2 z 5

Waterloo: Historie čtyř dnů, tří armád a tří bitev Waterloo: Historie čtyř dnů, tří armád a tří bitev Bernard Cornwell

Ze začátku jsem krapet tápal v postavách, ale po pár poznámkách jsem se do knihy zabral. Skvěle vylíčený bitvy, přesuny, poměry mezi vojáky atd. Cornwell opět nezklamal. Za mě super! 4z5

08.03.2018 4 z 5

Polní pošta ze Stalingradu Polní pošta ze Stalingradu Jens Ebert

Kniha plná polní pošty vojáků německé armády obklíčené u Stalingradu. Někdy velmi emotivní dopisy, které psali svým ženám, dětem, rodinám vyprávějí o "pohodlí" na bitevním poli.

30.09.2017 5 z 5