uminaa komentáře u knih
Tak musím priznať, že táto kniha sa mi páčila viac než predchádzajúca. Bola síce trošku bizarná, ale rozhodne menej než predchádzajúca a dokonca mám podozrenie, že tu bolo podstatne viac deja, humoru a aj nejaká tá zápletka. Som zvedavá na ďalší diel :)
Aj napriek tomu, že s niektorými výčitkami nižšie uvedenými súhlasím, mňa táto kniha bavila a rýchlo sa čítala.
Kniha bola zábavná, plná inšpirácií (aj keď sa musím priznať, že nie na všetko by som mala odvahu, a grepy nemám rada), romantická a povedzme si pravdu dosť erotická. Ale to sa predsa dalo čakať už len podľa žánru "Pro ženy, Erotika", či?
Bolo zaujímavé sledovať ako sa Alyssa postupne vyrovnáva so stratou milovaného a ako si vytvára vzťah s niekým iným (aj keď cez sexkarty). Tiež sa mi páčilo, ako sa Alyssa zachovala voči pánovi La Pageovi a ich vzájomný rozhovor.
A Nikki bola tiež zaujímavá postava. Nebola by som proti, keby bola venovaná celá kniha aj jej.
A čo sa mi rozhodne páčilo bol epilóg. To znamená, že sa k tejto autorke ešte vrátim? Určite by som ďalšej knihe od tejto autorky nepovedala nie ;)
Keď som túto knihu čítala pred niekoľkými rokmi, tak sa mi až tak nepáčila, ale teraz je to za mňa rozhodne zatiaľ najlepšia Cynsterovka. Hlavné postavy boli celkom sympatické, dej so zaujímavou zápletkou, ktorú sa autorka rozhodla trošku viac rozvinúť než v predchádzajúcich príbehoch, takže som spokojnejšia než pri poslednej knihe.
Až na konci som zistila, že som túto knihu predsa len už čítala, ale moja pamäť ju pravdepodobne vytesnila.
Rozhodne sa mi páčilo opätovné stretnutie s rodinou, aj keď nie celou.
Taká chuťovečka :) Rýchlo zmlsnutá, vtipná, nenáročná, a aj keď som veľmi rýchlo prišla na jeden zo zvratov, z ďalších som bola veľmi prekvapená. Tento autor sa mi začína páčiť ;) Som zvedavá na ďalšie knihy.
Už od prvej kapitoly som vedela, o čom príbeh asi bude a ako to dopadne, ale páčilo sa mi, ako autorka píše a mala som chuť prejsť cestou na honbe za pokladom s Mirandou. A som za to rada. Dôležitá je totiž cesta, a nie cieľ. Knihu som mala prečítanú za dva večery. Výborný oddych.
Taká chuťovečka :) Prečítané veľmi rýchlo. Aj napriek tomu, že mi je humor autorky neskutočne blízky a sympatický, musím uznať, že (hormóny - nehormóny) Markéta mi trošku ku koncu vadila.
Zasmiala som sa, ale kniha "Pekáč buchet" sa mi páčila oveľa viac :)
Milujem Lenu! Tak a je to vonku :) Pre mňa najlepšia kniha série. Myslela som si, že moju lásku k Malovi už nikto neporazí, ale Lena ho dala dolu hneď na prvej stráne. Ten sarkazmus, irónia, impulzívnosť, koláče... no vážne!!! Výborná kniha!!! Jimmy bol samozrejme tiež fajn, ale Lena mi ostane v hlave veľmi dlho :D
Neviem, či je potrebné knihu komentovať. Snáď len priznám, že bola čítaná cez slzy.
Kniha sa dotýka dosť závažného problému. Silný príbeh, ale so šťastným koncom a to je dôležité :)
Neviem, asi som podľa popisu čakala viac. Ale kniha sa čítala veľmi rýchlo a pobavila. Postavy boli tiež zaujímavé, a rozuzlenie (pravda o Benovi) bolo vážne sila :O
Autorka ma znovu nesklamala :) Veľmi som sa na túto knižku tešila a nevedela som sa dočkať :) A mala som sa teda na čo tešiť :) Milujem túto autorku, milujem jej príbehy, postavy, dejové zvraty... No jednoducho sa teším na ďalšiu knihu - je dosť možné, že som si na Samanthe Youngovej vytvorila závislosť :)
Učiteľ dejepisu, citlivý, vtipný, sexy... a ešte k tomu by chápal moju závislosť na čokoláde??? Akože - O! Pane! Môj!
A potom mi to docvaklo. Veď on by mi tu čokoládu pojedol!!! Hneď mi prestalo vadiť, že je iba vymyslený :D
Ale kniha sa číta rýchlo, je vtipná, nenáročná. Aj keď mi posledné kapitoly prišli trošku divné, akoby nasilu napísané a možno trošku odbité.
Tak na túto knihu série som sa veľmi tešila. Rowena mi síce v prvej knihe zo začiatku najskôr prišla naivná a trošku "mladá", ale ku koncu knihy som ju už mala rada a pri druhej knihe som si to len potvrdila.
Čo sa týka Lachlana, tak mi trošku napínal nervy, ale našťastie to vydržali a on si kúpil trochu mojich sympatií, keď pomohol Rowene z poriadnej šlamastiky
Naopak, Ranulf mi v tejto knihe ešte viac dvíhal tlak než v predchádzajúcej knihe :(
Ďalšia vydarená kniha autora Vtipné mini-príbehy a krásne ilustrácie Myslím, že moje zlatíčko bude mať dvojitú radosť, pretože do Vianoc nevydržím
K Plameňom inkvizície ma priviedol človek, ktorý mi ukázal, že čítanie nie je len o splnení si domácich úloh a zaplnení stránok čitateľského denníka, ale že mi otvára dvere do ríše, ktorá je plná zázrakov, víťazstiev dobra nad zlom, kde láska a spravodlivosť prekonajú všetko.
Do tohto príbehu som sa zamilovala už veľmi, veľmi dávno, a tá láska stále trvá a nepoľavuje. A práve naopak – prehlbuje sa a silnie každým ďalším prečítaním.
Prvýkrát som ju čítala ako násťročná a pri každom ďalšom prečítaní ma fascinovalo, ako sa aj môj pohľad na dej mení, ako sa vyvíjam ja sama.
Veľa vecí vnímam aj po tých rokoch rovnako - nádej, že aj Šťastena dosiahne na svoje vlastné šťastie, že zlo bude potrestané a intrigy odhalené, pravá láska zmaže rozdiely a bude odmenená večnosťou. Ale nájdu sa aj detaily, ktoré som predtým opomínala alebo vnímala inak. Je to neskutočné, ale tento príbeh ma dokáže úplne poltiť, zrazu sa ocitnem na poslednej stránke a ani sama neviem ako.
Po každom prečítaní mi je clivo, že už je koniec a zároveň sa vždy teším, čo sa mi poodhalí o ďalších päť rokov, keď sa znova vrátim k tomuto pre mňa úžasnému dielu od brilantnej spisovateľky.
Moje najviac milované slová:
„Mne sa zdá, – zašepkala Tajana, – akoby to bola zákonitosť, že šťastie raz príde. Slnko na nebi zakrývali mraky, dvíhala sa búrka, ľudia sa triasli, no ja som trpezlivo čakala. Verila som, že slnko, ktoré je tam za chmárami, musí raz presvitnúť. Musí! Len čakaj a ver, že presvitne…“
„Len si zapamätaj, čo ti poviem. Šťastie nie je nič iné ako dobro! Len a len dobro! To dobro, ktoré zo srdca dávame my ľudia jeden druhému…“
A ak sú knihy, ktoré z celého srdca odporúčam, tak sú to práve tieto dve.
Jednoznačne ide o úsmevnejší príbeh než predchádzajúci. Trošku mi bolo ľúto, že autorka miestami akoby pozabudla na záhadu, ktorú pre čitateľa pripravila. Pasáž zaoberajúca sa rozlúsknutím tejto záhady bola síce vtipná, ale z môjho pohľadu nedostatočne spracovaná. Tiež by mi nevadilo keby autorka ubrala na milostných scénach a naopak sa viac venovala členom patriacim k Minnienej rodinke úžasných. A samozrejme, že ma potešilo opätovné stretnutie s klanom Cynsterovcov, aj keď bolo iba minimálne.
Aj napriek týmto nedostatkom som s knihou spokojná.
Už teraz sa teším na ďalšie rendez-vous :)