unavenyJoe

Mary Higgins Clarková oslaví příští rok osmdesáté šesté narozeniny ! Její novější knihy už možná nejsou tak strhující,ale stále nabízejí zajímavé a napínavé počteníčko.Psychologický thriller Tatínkova holčička je toho jistě důkazem.

Působivý duchařský románek z malebné Francouzké Provence.V knize se proplétají dva tajemné příběhy,každý z jiné doby.
Rozhodně nejde o milostný román pro ženy,ale ani o strhující horor.Připadá mi,že se autorka snaží oslovit širší publikum.A myslím,že se jí to celkem povedlo.

Film Kevina Costnera je rozhodně úchvatný a pro mě jeden z nejkrásnějších filmů vůbec.Knihy jsem se trochu obával,že se bude podobat spíše filmovému scénáři než skutečnému románu.Ale kdepak.Jde především o velký příběh jednoho člověka,takže si myslím,že těh 340 stran je dostačujících.Krásné nenáročné čtení.

Velice povedená historická detektivka,odehrávající se v bavorsku krátce po třicetileté válce,přesněji v roce 1659.
Nicméně kniha je rozhodně snesitelná i když se v ní oběvují krutosti středověku.Téma prává útrpného asi navždy zůstane něčím neuvěřitelným.

Román má několik hlavních postav o kterých se sice nic moc nedovíme,ale i tak je budeme mít rádi.Čtení je neuvěřitelně svižné až do strhujícího závěru.Je pravda,že mám raději psychologické detektivky,ale něco takového taky někdy neuškodí.

Naivní detektivka s příměsí sci-fi.Kniha je svižná a napínavá od první do poslední stránky.Jen závěr mi přišel trochu přitažený za vlasy.Pro mě slušný průměr,ale mládeži,kterým je tato kniha určená především,se bude líbit více.

Docela slušná detektivka,která ale bohužel nepřináší nic moc nového.A tak tím nejzajímavějším zůstává přemýšlivý detektiv Carson Ryder a trochu nechutné finále.Nicméně jde o Kerleyho prvotinu a až se u nás oběví další jeho kniha tak si ji moc rád přečtu,ale doufám,že bude alespoň o kousek lepší.

Velmi vydařený thriller ! Docela mě překvapuje,že se u nás kniha moc nechytla....přitom nabízí originální dějovou zápletku,zajímavé a charakterní postavy a naprosto brilantní závěr.Rozhodně mohu doporučit.