unavenyJoe
![Tatínkova holčička Tatínkova holčička](https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/130254/tatinkova-holcicka.png?v=1725455442)
Mary Higgins Clarková oslaví příští rok osmdesáté šesté narozeniny ! Její novější knihy už možná nejsou tak strhující,ale stále nabízejí zajímavé a napínavé počteníčko.Psychologický thriller Tatínkova holčička je toho jistě důkazem.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Lucerna v temnotě Lucerna v temnotě](https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124948/lucerna-v-temnote-eci-124948.jpg?v=1533242052)
Působivý duchařský románek z malebné Francouzké Provence.V knize se proplétají dva tajemné příběhy,každý z jiné doby.
Rozhodně nejde o milostný román pro ženy,ale ani o strhující horor.Připadá mi,že se autorka snaží oslovit širší publikum.A myslím,že se jí to celkem povedlo.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Tanec s vlky Tanec s vlky](https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82082/tanec-s-vlky-UUR-82082.jpg?v=1579640149)
Film Kevina Costnera je rozhodně úchvatný a pro mě jeden z nejkrásnějších filmů vůbec.Knihy jsem se trochu obával,že se bude podobat spíše filmovému scénáři než skutečnému románu.Ale kdepak.Jde především o velký příběh jednoho člověka,takže si myslím,že těh 340 stran je dostačujících.Krásné nenáročné čtení.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Katova dcera Katova dcera](https://www.databazeknih.cz/img/books/76_/76178/katova-dcera-Gjq-76178.jpg?v=1542737917)
Velice povedená historická detektivka,odehrávající se v bavorsku krátce po třicetileté válce,přesněji v roce 1659.
Nicméně kniha je rozhodně snesitelná i když se v ní oběvují krutosti středověku.Téma prává útrpného asi navždy zůstane něčím neuvěřitelným.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![V náruči nepřítele V náruči nepřítele](https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/101876/v-naruci-nepritele.jpg?v=1729105270)
Román má několik hlavních postav o kterých se sice nic moc nedovíme,ale i tak je budeme mít rádi.Čtení je neuvěřitelně svižné až do strhujícího závěru.Je pravda,že mám raději psychologické detektivky,ale něco takového taky někdy neuškodí.
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
![Virus Virus](https://www.databazeknih.cz/img/books/94_/94837/virus-0CK-94837.jpg?v=1418503894)
Naivní detektivka s příměsí sci-fi.Kniha je svižná a napínavá od první do poslední stránky.Jen závěr mi přišel trochu přitažený za vlasy.Pro mě slušný průměr,ale mládeži,kterým je tato kniha určená především,se bude líbit více.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Jeden ze sta Jeden ze sta](https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84423/jeden-ze-sta-84423.jpg?v=1312364811)
Docela slušná detektivka,která ale bohužel nepřináší nic moc nového.A tak tím nejzajímavějším zůstává přemýšlivý detektiv Carson Ryder a trochu nechutné finále.Nicméně jde o Kerleyho prvotinu a až se u nás oběví další jeho kniha tak si ji moc rád přečtu,ale doufám,že bude alespoň o kousek lepší.
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
![Rembrandtovo tajemství Rembrandtovo tajemství](https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82083/rembrandtovo-tajemstvi.png?v=1726927985)
Velmi vydařený thriller ! Docela mě překvapuje,že se u nás kniha moc nechytla....přitom nabízí originální dějovou zápletku,zajímavé a charakterní postavy a naprosto brilantní závěr.Rozhodně mohu doporučit.