ut.la komentáře u knih
Když jsem ji kupovala, vůbec mě nenapadlo, že se skládá jen z přímé řeči. A přesto, překvapivě pro mě, že je složená jen z dialogů, nebo spíš jejich útržků (občas není poznat, kdo mluví, s kým mluví, a vlastně ani o čem) lze sledovat děj (nebo spíše dění). Nečte se úplně snadno a plynule - aspoň zpočátku, kvůli formě, je třeba si na knihu zvyknout.
Nenašla jsem žádnou sympatickou postavu. Kniha mě vůbec nezaujala, charaktery postav mdlé, je to spíš jen popis událostí, ale není to ničím zajímavé.
Knížku jsem dostala jako dárek, a vlastně o ní nic nevěděla. Vlastně také nevěděla nic o zakládání židovského národa. Je to hrozně zajímavá historie, a je to moc hezky a čtivě napsané. Rozhodně stojí za to.
Není to úplně detektivka. Ale čte se to jedním dechem. Podezření mi přišlo trochu slabší, Soudce se mi líbil víc.
Vtipné to asi je. Ale zbytečnější knihu jsem už dost dlouho nečetla.
Velmi nenáročná, letně oddechová knížka, skládající se z drobných epizod, bez velkého propojení. Poměrně špatně se mi do ní začítalo , a vlastně jsem se do ní úplně nezačetla. Peter Mayle je mnohem zábavnější.