ut.la ut.la komentáře u knih

Čekání na Bojanglese Čekání na Bojanglese Olivier Bourdeaut

Krásná knížka. Smutná a milá.

09.12.2019 5 z 5

Hřbitovní hlína Hřbitovní hlína Máirtín Ó Cadhain

Když jsem ji kupovala, vůbec mě nenapadlo, že se skládá jen z přímé řeči. A přesto, překvapivě pro mě, že je složená jen z dialogů, nebo spíš jejich útržků (občas není poznat, kdo mluví, s kým mluví, a vlastně ani o čem) lze sledovat děj (nebo spíše dění). Nečte se úplně snadno a plynule - aspoň zpočátku, kvůli formě, je třeba si na knihu zvyknout.

09.12.2019 4 z 5

Osudy a běsy Osudy a běsy Lauren Groff

Nenašla jsem žádnou sympatickou postavu. Kniha mě vůbec nezaujala, charaktery postav mdlé, je to spíš jen popis událostí, ale není to ničím zajímavé.

07.10.2019 2 z 5

Exodus. (Kniha I-V) Exodus. (Kniha I-V) Leon Uris

Knížku jsem dostala jako dárek, a vlastně o ní nic nevěděla. Vlastně také nevěděla nic o zakládání židovského národa. Je to hrozně zajímavá historie, a je to moc hezky a čtivě napsané. Rozhodně stojí za to.

01.10.2019 5 z 5

Soudce a jeho kat / Podezření Soudce a jeho kat / Podezření Friedrich Dürrenmatt

Není to úplně detektivka. Ale čte se to jedním dechem. Podezření mi přišlo trochu slabší, Soudce se mi líbil víc.

01.10.2019 4 z 5

Povídky Povídky Jaroslav Hašek

Vtipné to asi je. Ale zbytečnější knihu jsem už dost dlouho nečetla.

01.10.2019 2 z 5

Poslední kabriolet Poslední kabriolet Anton Myrer

Moc se mi líbila.

21.05.2018 5 z 5

Viva Mallorka! Viva Mallorka! Peter Kerr

Velmi nenáročná, letně oddechová knížka, skládající se z drobných epizod, bez velkého propojení. Poměrně špatně se mi do ní začítalo , a vlastně jsem se do ní úplně nezačetla. Peter Mayle je mnohem zábavnější.

21.05.2018 2 z 5