uzivatel6780 komentáře u knih
Prostě skvělé, místy humorné, místy hluboké. Málokdo (možná nikdo) dokáže takto střídat občas i přisprostlé verše s krásnými, čistými. Mám ráda jeho písně, takže se mi to četlo samo.
Popis cest poutavý, neobvyklý, ale jak už zde někdo psal, chybělo v tom více napětí s zvratů, nejnapínavější byla pasáž odehrávající se v Číně, ale navzdory pozvolnosti děje, bylo to zajímavé putování.
Zanechalo to ve mně dojem, přesto jako by napojení událostí bylo trochu křečovité. Samotné líčení ale skvělé, zvláště konec.
Zklamání - myšlenka výborná, ale upadne do monotónnosti. Nevyužitý potenciál.
McEwan se snaží být Woolfovou, ale nejde mu to. Amsterdamu, Nevinnému a Cizincům to nesahá ani po kotníky.
Detailně zpracovaná publikace, která pohříchu odhaluje, jak málo toho o osobě posledního velmistra templářů víme, stejně tak jako o průběhu o procesu s ním. To ovšem nelze přičítat na vrub autorovi, který téma zpracoval podrobně, jak to jen šlo a často také přidal vlastní názor na možný průběh událostí. Jen díky nedostatku faktů finálně ani samotná četba není až tak poutavá, jak jsem očekávala.