VA_Krtek VA_Krtek komentáře u knih

1984 1984 George Orwell (p)

Naprostá pecka, která člověka pohltí. Je to napsáno tak, že máte pocit, že se děj odehrává kolem vás. Z popisu světa, tak jak jej viděl Orwell v roce 1948 trochu mrazí, ačkoli se nemůžu zbavit dojmu, že k tomu co bylo zamýšleno jako zrcadlo komunistickému režimu se celkem úspěšně přibližuje i my dnes na západě.

29.04.2023 5 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Po prvním díle jsem přelouskal i druhý a musím říct, že ani tentokrát to nebylo špatný. Byla tam pro mě sice slabší střední pasáž, která ale byla vyvážena jízdou v závěru. Je jenom zajímavé, že v této sérii mi vztahy mezi postavami jaksi vadí, zatímco v grišovské sérii od Leigh Bardugo jsem si je užíval. Rozdíl v kvalitě je tam znát. Ovšem kdo má rád fantasy svět, ten si asi na své přijde.

29.04.2023 3 z 5

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Je to taková fantasy oddechovka, ze které je cítit, že cílová skupina jsou mladiství. Nicméně námět zajímavý a v některých pasažích jsem se celkem obstojně bavil.

19.04.2023 3 z 5

Rozpuštění Rozpuštění Christopher John Sansom

Příběh zajímavý, ale na můj vkus trochu utahaný. Předpokládám ale, že to byl autorův záměr. Popis tehdejší doby působí dost syrově a realita musela být ještě o dost horší.

11.04.2023 3 z 5

Pandemie Pandemie A.G. Riddle

Příběhy tohoto typu mám rád, ale celou dobu jsem se nemohl ubránit dojmu, že autor v podstatě vykrádá sám sebe. Podobnost s předchozí Atlantskou sérií je do očí bijící. Navíc konec byl celkem dost překombinovaný rodinnými a vztahovými vazbami, což působilo nedůvěryhodně. Nicméně kniha se četla dobře a je jen škoda, že se zřejmě žádnému nakladatelství nechce do překladu a vydání druhého dílu. Pokud nechcete louskat knihu v angličtině, tak dostanete jen polovinu příběhu.

30.03.2023 3 z 5