Varjohukka Varjohukka komentáře u knih

Super účesy pro malé slečny Super účesy pro malé slečny Jenny Strebe

Dcerka si nechává dorůstat dlouhé vlasy, takže jsem musela pořídit knihu, která mi pomůže, abych jako kadeřnice jejích účesů totálně neselhala. Zatím jsem všechny zvolené účesy díky návodu zvládla na jedničku.

15.04.2022 5 z 5

10 rande naslepo 10 rande naslepo Ashley Elston

Takový milý příběh, který mě pohladil po duši a trefil se mi přesně do nálady.

30.01.2022 5 z 5

Každé srdce je bránou Každé srdce je bránou Seanan McGuire

Tohle byl hodně zvláštní příběh, ale získal si mé srdce. Jen škoda, že byl tak krátký.

28.07.2021 4 z 5

Kytička pro maminku Kytička pro maminku Jiří Žáček

Tenoučká sbírka básniček o maminkách.

25.04.2021 4 z 5

Veru Dietzovú si láskavo nevšímajte Veru Dietzovú si láskavo nevšímajte A. S. King

Knihu jsem četla v angličtině už před časem, ale i po těch cca 10 letech ve mně stále zanechala hodně silných pocitů a hořkou pachuť v ústech.

10.03.2021 4 z 5

Pohozené kšandy kamaráda Standy Pohozené kšandy kamaráda Standy Dagmar Kýrová

Knížku jsme si s dcerkou četly u kamarádky a některé básničky nás bavily víc, některé míň. Mě dostaly vtipné hlášky v obrázcích.

15.10.2020 4 z 5

Pan Podpostel Pan Podpostel Chris Riddell

Kresby Chrise Riddella mám moc ráda, takže jsem si tuhle roztomilou dětskou knížku koupila i tak trošku pro sebe. Naštěstí se líbí i dcerce, takže je to dvojitá výhra.

05.06.2020 5 z 5

Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Tak 3,5*
Možná byla chyba číst to hned po knize Duch domu Ashburnů, nějak jsem se pořád nemohla začíst, některé postavy mě vytáčely a ani příběh celkově mě tentokrát tolik neuchvátil. Konec se mi ale líbil.

22.04.2020 4 z 5

Čarodějky na cestách Čarodějky na cestách Terry Pratchett

***
Opět můj další oblíbený díl Zeměplochy s čarodějkami, který naprosto excelentně namluvila Zuzana Slavíková. V jejím podání audiokniha nemá chybu! Rozhodně doporučuji!

29.10.2024

Soudné sestry Soudné sestry Terry Pratchett

***
Čarodějky miluju, Soudné sestry jsem četla několikrát a byla jsem velmi zvědavá na audioknihu, ale měla jsem trochu strach. Musím ovšem Zuzaně Slavíkové vyseknout obrovskou poklonu, protože její interpretace je naprosto luxusní! Po doposlouchání jsem si okamžitě zakoupila další díl Zeměplochy, který namluvila.

26.10.2024

Ezopovy Bajky Ezopovy Bajky Jiří Žáček

Šly jsme s dcerou do knihovny a přiběhla nadšená s touto knihou, že zrovna ten den jim paní učitelka ve škole četla bajku o vráně, lišce a sýru. Doma jsme si pak četly i další bajky a povídaly jsme si o nich. Některé se nám líbily víc, některé míň. Celkově to byl ale příjemně strávený společný čas.

16.10.2024 4 z 5

Opovážlivá drzost být sám sebou Opovážlivá drzost být sám sebou Jan Menděl

***
Stejně jako Uprdelismus i tato kniha se poslouchala velmi dobře a hodně se mnou rezonovala.
Člověk se občas snaží všem zavděčit (ono to stejně není možné) a neustále jde proti sobě a tomu, co by vlastně chtěl. A to není dobře. Jak pak má být v životě šťastný?
Je tu hodně témat k zamyšlení.

03.10.2024 4 z 5

Hra na vraždu Hra na vraždu Holly Jackson

Četla jsem v originále. Byl to fajn začátek skvělé série Návod na vraždu pro hodné holky. Člověk se dozví, proč vlastně Pipu napadlo vyšetřovat případ zmizelé Andie Bellové.

27.09.2024 4 z 5

Vztahy a mýty Vztahy a mýty Jan Vojtko

***
Zajímavá a autorem docela příjemně namluvená kniha o vztazích.

07.07.2024 4 z 5

Neobyčejný život žraloků Neobyčejný život žraloků Annabel Griffin

Skvělá knížka pro seznámení se se žraloky. Obsahuje plno zajímavých informací, z nichž některé jsem ani já netušila.

29.05.2024 5 z 5

Haló, tady mikrobi! Haló, tady mikrobi! Philip Bunting

Pokaždé, když je dcera nemocná, tak ji velmi zajímá, jak asi vypadá bakterie nebo vir, který ji napadl a způsobil tu danou nemoc.
Tahle kniha je takové milé a vtipné seznámení se s různými mikroskopickými potvůrkami.

01.02.2024 4 z 5

Mluv se mnou Mluv se mnou Kateřina Slezáková

Velmi nápomocné pracovní listy, které jsme s dcerkou hojně využily nejen při návštěvě logopedie, ale i doma.

17.11.2023 5 z 5

Artemis Artemis Andy Weir

Četla jsem v nemocnici, abych se nějak odreagovala a přišla na jiné myšlenky. Naprosto to splnilo moje očekávání, příběh mě dokázal zabavit během probdělých nocí. Chystám se i na další knihy autora.

14.09.2023 4 z 5

S pejskem je psina S pejskem je psina Petr Karmín (p)

Tohle leporelo jsem dostala jako úplně malá a dodnes ho mám v živé paměti.

12.01.2022 5 z 5

Pária: Ravenor vs Eisenhorn Pária: Ravenor vs Eisenhorn Dan Abnett

Pro mě velmi příjemné překvapení, jsem zvědavá na další díl.

26.09.2021 4 z 5