vekune vekune komentáře u knih

Únava materiálu Únava materiálu Marek Šindelka

Což o to, jazykový styl je vytříbený, radost to číst. Téma by mě zaujalo, ale zpracování už nikoliv. Příliš mnoho popisných situací. Popisovat výrobu auta? Ano, chápu, kluk to viděl a zarazilo ho to, ale z mého pohledu se nejedná o knihu o migrantech, ale o popis zimní krajiny, chaty a továrny.

31.01.2017 3 z 5

Aristokratka na koni Aristokratka na koni Evžen Boček

Lepší než dvojka, ale už je to ohraná bída

24.01.2017 2 z 5

Karavana Karavana Džemal Kharčchadze

Kdyby aspoň hlavní hrdina Abel nebyl tak děsně nesympatický! Mě to nenadchlo. Je to příběh od dětství do dospělosti, ale kniha je rozkouskovaná, vždy se pár stránek věnuje určitě postavě v jeho životě, pak přejde k další a k další. Druhá polovina knihy, kdy už jen žije v menším městě a filozofuje se tam nad životem, to už pro mě bylo trápení.

12.01.2017 2 z 5

Umina verze Umina verze Emil Hakl (p)

Na to, jak nemám ráda Hakla, to nebylo špatný. Líbila s emi první polovina, kdy to všechno pěkně svižně utíkalo, ale poslední dvě kapitoly bych klidně zrušila. Zbytečně natahovaný závěr, pro mě nedořešený. A fotky bych asi taky zrušila, takhle jsem si nemohla představovat její krásu.

13.12.2016 3 z 5

Nulté číslo Nulté číslo Umberto Eco

Mně to vůbec nesedlo. Nebavilo. Teoie pana B. mě naprosto minuly a prostě jsem to ěnjak nepobrala.

21.12.2015 2 z 5

Norsko v noci Norsko v noci Derek B. Miller

Mně se to líbilo a zároveň nelíbilo, chvíli mi trvalo než jsem pochopila, že to opravdu detektivka není a nebude, a že se jedná spíše o životní příběh staršího pána. A jak jsem se do toho začetla, už to najelo samo. Trochu mě mrzel ten závěr, proto o hvězdičku míň. Nechápu moc komentář Zary, jak podle kvality čtiva, se ani nechce zdát, že autor je Američan? Američani snad nemají kvalitní literaturu?

14.08.2015 3 z 5

Kulky a opium Kulky a opium Liao I-wu

Mně to moc neoslovilo. Nevím, jestli mi nesedla forma rozhovorů, či mi byl autor nesympatický.. Ale ráda jsem se o tématu aspoň něco dozvěděla.

22.04.2015 3 z 5

Útěk z tábora 14 Útěk z tábora 14 Blaine Harden

Příběh sám o soje moc silný, novinářské vsuvky byly na místě, byly věrné a sedly. Myslím si, že se z toho příběhu samotného dalo vykřesat víc. Byl hodně krátký, ne moc vypovídavý, těžko říct, zda to bylo Sinovým vyprávěním neb autorem knihy. Taky bych upřednostnila kdyby příběh Sin vyprávěl v první osobě. Tím, že autor říkal: "Sin ráno vstal, Sin šel do školy" to ztrácelo na autentičnosti,

10.01.2015 3 z 5

Zmrzlinář Zmrzlinář Katri Lipson

Já jsem četla recenzi, ta mě nadchla, knihu jsem si koupila. Hned první strany mě zklamaly, ale četla jsem dál a jinak nic, v postavách jsem se ztrácela, co je pravda a co ne v tom taky, ani jedna z postav mě neoslovila, děj nijaký, tempo žádné. Takže jsem byla docela zklamaná.

03.11.2014 2 z 5

Špindlerův Mlýn Špindlerův Mlýn Jiří Louda

Historie je hezky stručně popsána v nejzákladnějších bodech, kompletní historický obraz chybí, což ale u této publikace není na škodu. A samozřejmě nejhezčí jsou obrázky :)

06.10.2014 4 z 5

Ostych a důstojnost Ostych a důstojnost Dag Solstad

Už jsem od autora četla Jedenáctý román, kniha osmnáct a tak jsem věděla, co čekat. Stejně jako u Jedenáctého románu mě nadchlo rozdělení knihy, tedy žádné. Je to souvislý text vyprávění a úvah středoškolského profesora. Opravdu to není moc o Ibsenově hře a o tom jak mu ruply nervy, ale spíše o jeho životě, studiích, přátelství a i norské společnosti. Mám ráda jeho styl psaní a doufám, že někdo chytrý přeloží další knihy.

18.09.2014 4 z 5

Už je tady zas Už je tady zas Timur Vermes

Tak tohle fakt ne. Dala jsem do přečtených i když sem to sotva dočetla. Humor nikde, jen proslovy rádoby a účelně vtipný. Sem čekala moc..

25.03.2014 1 z 5

Mendelův trpaslík Mendelův trpaslík Simon Mawer

Za mě bohužel ne. Téma zajímavé, ale neustále odbočky ke genetice mě nebavily, příběh nic moc. Ani vyprávění z pohledu trpaslíka mě moc nezaujalo.

04.02.2014 2 z 5

Jedenáctý román, kniha osmnáct Jedenáctý román, kniha osmnáct Dag Solstad

Nejdřív jsem byla trochu rozčarovaná, v průběhu knihy ale unešena autorovou schopností bez přerušení, bez kapitoly, větších mezer, či číslování, odvyprávět souvislý text, který se vracel jak do minulosti tak popisoval přítomnost. A teda závěr mě naprosto nadchl. Přece jen ty měnící se symboly u čísel stránek měly nějaký význam :)

06.01.2014 4 z 5

To je Londýn To je Londýn Miroslav Šašek

Opravdu uzasna kniha. Krasne ilustrace a nejen pro deti.

25.12.2013 5 z 5

Zázemí Zázemí Jana Šrámková

Tak tady si nejsem jistá, nejdřív jsem nevěděla,pak jsem byla nadšená a na závěr jsem zase spíše nevěděla. Hruškadottír mě každopádně uchvátila více. Šrámková má ale úžasný styl psaní. Taky bych to chtěla umět:)

22.10.2013 3 z 5

Slovo boží Slovo boží Kari Hotakainen

Kniha Na domácí frontě se mi moc líbila, nadchl mě autorův humor a příběh měl spád. Slovo boží jsem ale přečetla jen z donucení. Příběh víceméně neexistuje a když už, je velmi těžko uvěřitelný, závěr byl jasný hned od začátku. V celé knize se setkáváme s podivnými myšlenkami a úvahami, což dl mého knize velmi ubírá.

03.09.2013 1 z 5

Akademie vět Akademie vět Jiří Slíva

Výborná knížečka, vtipná a trefná!

21.08.2013

Pražský hřbitov Pražský hřbitov Umberto Eco

No, tak toto mě teda moc nepřesvědčilo. Jmeno růžee prvotřídní. ale Pražský hřibotv s emi nelíbil, spousta řečí, děj žádný. Jediný oživující byla Dreyfusova aféra, ale jinak jsem byla hodně zklamaná.

21.06.2013 2 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

V angličtině se kniha jmenuje The Leopard a těšila jsem se na další výkon Harryho Holea. Bohužel Harry trochu nudí, je totiž pořád stejný, po neúspěchu děsně pije, náhodná poznámka ho probere a on vše vyřeší. tato kniha na mě byla i docela překombinovaná, zápletka sice výborná, ale ty závěry bych už úplně vypustila. Posledních 150 stránek jsem četla s velkým sebezapřením a s tím "ať už to proboha skončí".

29.05.2013