VendulaB komentáře u knih
Výborná detektivka, velmi rychlá, čtivá, napínavá. Vše působí neskutečně reálně a je zcela uvěřitelné. Autorova bývalá profese je naprosto evidentní.
Mnohem povedenější než první díl série - tentokrát děj svižně plynul, kniha byla napínavá, zápletka zajímavá a uvěřitelná. Inspektor Gamache je sice líčen jako super kladný hrdina, což nepůsobí moc reálně a lidsky, ale celkově jde o moc příjemné počtení.
Příběh má velký potenciál, postupně se však celý jaksi rozpadá a z knihy se stává červená knihovna. Nicméně díky exotickému prostředí je kniha dostatečně čtenářsky atraktivní a její přečtení tak není ztrátou času.
Velmi příjemný a čtivý detektivní román. Na to, že jde o severskou detektivku, tak mě potěšila velmi nízká míra brutality. Zajímavá zápletka i celé vyšetřování, čtivý je i osobní život hlavního vyšetřovatele. Doporučuji.
Výborně napsaný životopis, který dokáže zaujmout i toho, kdo nemá k počítačům a k firmě Apple žádný vztah. Bylo vidět, že autor Jobse obdivuje a má ho rád, nevyhýbal se však ani negativním stránkám jeho osobnosti, což oceňuji. Kniha výborná, osobu samotného Jobse zde hodnotit nebudu.
Výborná, čtivá autobiografie skvělého režiséra. Psáno lehce, čtivě, přitažlivě. Navíc Formanův život je (byl) skutečně všechno, jen ne nudný. Hezky odžito, hezky napsáno. Doporučuji.
Výborný, vtipný, chytrý, odlehčený cestopis. Prostředí sice (pro mě) méně atraktivní, než v případě "Pěšky mezi budhisty a komunisty", stále skvělý styl vyprávění. Stala jsem se autorovou fanynkou a sobecky doufám, že bude cestovat ještě hodně dlouho.
Čekala jsem humoristický román - a byla jsem zklamaná. Nečekala jsem vážný a dojemný příběh o stáří - a byla jsem nadšená. Neobvyklé prostředí, neobvyklý vypravěč. Velmi věrohodná, dojímavá a lidská kniha, která mě přiměla k zamyšlení.
Zajímavá zápletka, dostatečně napínavé, čtivé. Tentokrát mě ale trochu zklamal závěr, který mi přišel nedotažený. Ale celkově jsem si knihu užila.
Velmi dobrá česká detektivka, příjemně a rychle se čte, neobsahuje zbytečně brutální násilí, vše je uvěřitelné, rozhodně stojí za přečtení.
Výborný, smutný a zcela uvěřitelný díl. Velmi dobře a živě popsány pocity hrdiny po prožité tragédii. Příběh vtáhl okamžitě, všechno jsem hrdinovi věřila. Trochu jiná detektivka, ale rozhodně doporučuji.
Tentokrát lehké zklamání, především v porovnání s posledními díly série. Necítila jsem žádné napětí, příběh mě příliš nezaujal, spíše se jen tak táhl. Miluju H. H., ale tentokrát se to nepovedlo.
Je evidentní, že knihu nepsal profesionální spisovatel, o to více ale působí upřímně, živě a lidsky. Jde o obraz naprosto šíleného a nešťastného života v prostředí, kde bychom nic takového (nebo alespoň v takové míře) nečekali. Kniha Vás donutí se pořádně zamyslet nad životem.
Četbu jsem si užila, i když některé pasáže zabývající se podsvětím, mi přišly zdlouhavé a komplikované. Hlavní hrdinové mi byli sympatičtí, jejich vzájemnou komunikaci a vtipy jsem si užila. Tolik zde zmiňovaný sexismus jsem nebrala vážně a jen jsem se bavila. Věřím, že se série rozjede, má velký potenciál.
Velmi zajímavá kniha, překvapivě vtipná, přinášejí nám pohled do (pro nás) nepředstavitelného světa a způsobu myšlení. Kniha mě přenesla do neznáma a její čtení jsem si užila.
Zajímavá a čtivá kniha popisující život Karla Gotta v souvislosti s historickým vývojem Československa v období 1950-1990. Kniha není útočná ani bulvární (soukromý život Karla Gotta vůbec neřeší), ale autor se otevřeně ptá a hledá souvislosti. Připomíná mi Novákova Kunderu - obojí výborné.
Zatím asi nejlepší díl série, velmi čtivé, příběh drží pěkně pohromadě. I když se v první části knihy relativně nic neděje, autor opět ukazuje svoji schopnost dokonale popsat atmosféru určitého místa, prostředí. Tentokrát není Enzo za superhrdinu, ale za o to víc je vše uvěřitelné.
Tohle je velmi zajímavá detektivka. Absolutně snese srovnání s těmi severskými, vůbec nepůsobí "česky" , přitom však je zde prostředí Ostravy a Beskyd zachyceno velmi přirozeným způsobem. Při zpětném pohledu souhlasím s tím, že zde bylo zachyceno zbytečně moc policistů a i zápletka byla trochu překombinovaná, při samotném čtení ale vše fungovalo. Výjimečně dobrá kniha.
Vůbec ne špatná detektivka z atraktivního prostředí, která vůbec nepůsobí "česky", ale naprosto snese srovnání se zahraničními kusy. Zápletka je zajímavá, ale z nějakého
důvodu mně kniha nedokázala zcela zaujmout a pohltit. Ale rozhodně příjemný zážitek.
Obecně považuji všechny Vondruškovy epopeje za skvělá díla, která čtenářsky velmi přijatelným způsobem zprostředkovávají základní pohled do našich dějin. Tentokrát jsem však v knize postrádala lepší vykreslení jednotlivých postav. Působily na mně ploše a nepříliš živě, nedokázala jsem si k nim vytvořit vztah a jejich osudy mi tak byly vlastně jedno.