vendy.b. komentáře u knih
Kniha je za mě celkem dost napínavá. Četla se dobře a svižně. Ale zároveň je to jedna z mnoha, taková "tuctovka", na kterou si po přečtení už za týden nevzpomenete a určitě se k ní už nevrátíte.
Tři hvězdy za tu hlavní myšlenku knihy, jinak to pro mě bylo napsáno velmi nudným stylem, který mi vůbec nesedl a s předvídatelným koncem.
Stejný názor jako u předešlé knihy. Škoda i těch 19 Kč. Nedoporučuji.
Čekala jsem od toho víc. Nedozvíte se nic nového. Že jsou lidé hovada, se už všeobecně ví. Nic, kvůli čemu bych se na pokladní začala dívat jinak.
Jako mnoho dalších jsem se na knihu docela těšila a po dočtení byla zklamaná. V anotaci nám naslibují hory doly, ale děj tomu skoro neodpovídá. A ta kýčovitá fantasmagorie na konci byla třešničkou na dortu.
Celý příběh mi připadá lehce přitažený za vlasy, což vůbec nevadí. Bylo tam napětí, spád a kniha byla hodně čtivá. Doporučuji.
První polovina knihy mi dala celkem zabrat. Dost jsem se ztrácela díky těm jménům, a proto mě moc nebavila. Další část knihy je už o hodně lepší.
Obdivuji Marii za tu odvahu, pohotové reakce a především prozíravost, která ji pomohla přežít. A stejně tak obdivuji i to, jak i v těch nejhorších časech lidé obětovali čas, peníze a vlastní zásoby a riskovali i život pro cizího člověka. To už se v dnešních dobách moc nenosí.
Celá knížka byla taková prapodivná. Nápad celkem dobrý, ale vůbec mi nesedla ta charakteristika tzv. lidí. Na mě asi až moc velká fantasmagorie.
Hromada nudných částí. Do čtení jsem se musela vyloženě nutit. Snad jen poslední čtvrtina knihy za něco stála. Další díl si přečtu jen z přesvědčování okolí, které mi říká, že třetí díl je o dost lepší a právě tenhle je nejslabší článek celé série.
Začátek knihy se mi dost vlekl. Od cirkusu mě to začala bavit, ale konec mě dost zklamal. Přála jsem si, aby to celé dopadlo jinak. Přišlo mi to, jak kdyby to autora přestalo bavit, tak pro prostě nějak utnul a bylo to.
Nějak si nedokážu přestavit, o čem budou teda další díly a ani nevím, jestli to chci zjistit.
btw. hrozně nesnáším Sheeni.
Doporučuju všem, co se zajímají o příběhy z kriminálního prostředí.
O mnoho lepší než předchozí díl. Možná bude i nejlepší z celé série.
Zprvu jsem trochu váhala kvůli méně dobrému hodnocení, ale jde vidět, že si zkrátka každý musí udělat názor sám. Kniha se mi moc líbila. Skvělý rozbor lidského myšlení, dobra a zla. Určitě to není naposledy, co jsem ji četla.
První díl se mi líbil mnohem víc. Přišlo mi, že je tady až moc průšvihů najednou a všechno je zbytečně komplikované. Ke konci knihy už jsem těch Nickových problémů měla opravdu dost. Už mi to ani nepřišlo vtipné, ale spíš absurdní. Zatím mě to ale neodradilo od toho, abych si další nepřečetla. Doufám, že v dalších dílech autor trochu přibrzdí.
A také doufám, že nejsem jediná, kdo nesnáší Dwayna. Pokaždé, když provedl něco Nickovi, nebo měl tak neuvěřitelně hloupé otázky, měla jsem chuť mu jednu ubalit. Ten kluk má fakt dost...
Hlavní myšlenka knihy se mi zalíbila na první pohled. Opravdu jsem se na ni těšila. Bohužel jsem si její zpracování představovala trochu jinak. S jiným příběhem a celkově akčnější. Chvílemi jsem se i nudila. Kdyby nebylo toho suprového konce, dala bych jen 3 hvězdy.
Čekala jsem od toho trochu víc. Po většinu času mě to spíš nudilo. Nemyslím si, že by autorka zažila až tak něco převratného, o čem by se musela napsat kniha.
Zajímavé čtení, ale líbil by se mi jiný a promyšlenější konec.