Vendy1993 | Komentáře u knih | Databáze knih

Vendy1993 Vendy1993 komentáře u knih

Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

To byl tak neuvěřitelně milý a sladký příběh. Celou dobu jsem se jen usmívala a moc jsem si přála aby to dopadlo přesně tak jak to nakonec dopadlo.

07.02.2024 5 z 5

Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Matthew se s tím nijak nemaže a rovnou začíná tím nejhorším

Je velmi upřímný a podle všeho vůbec nic netají ani okolo všeho nechodí po špičkách, což je dobře, protože píše, že chce pomoci lidem, kteří jsou také na něčem závislí = je dobře ukázat i to nejhorší, tím spíš to pomůže

I když jsem věděla, že na tom byl jednu dobu opravdu zle, to jak popisuje svou skorosmrt bylo velmi mrazící. K tomu musím napsat, že kdyby ho v té léčebně opravdu zdrželi, tak je dnes po smrti.

I po tom všem co se mu stalo, je z knihy cítit, že neztratil smysl pro humor, spoustu věcí napsal jakoby to psal Chandler...sarkasticky až vtipně.

Fun fact pro mě: Matthew se narodil ve stejný den jako já :) jen o 24 let dříve :)

Je jasné, že trošku jeho problémům pomohlo těžší dětství. Chybějící otec, mladá matka, která musela zastat práci za dva, pravděpodobně málo citu od dospělých atd. Určitě to položilo základy pro budoucí psychické a s tím spojené závislácké problémy (především alkohol).

Jeho problém s tím, že se bál aby mu někdo milovaný neublížil a neodešel od něj a tak radši on ukončoval vztahy první jen kvůli tomu strachu...to je tak strašně smutné a zároveň hluboké...ten chlap dodnes nemá děti a nikdy nebyl ženatý...mám obavu aby právě kvůli tomuto strachu nezůstal nadosmrti sám.

Některé pasáže jsou hrozně psychicky náročné na čtení...až jakoby nepříjemně, mě se třeba dělalo až špatně. Ale myslím, že tak je to přesně zamýšleno.

Fun fact: I když jsem viděla setkání Přátel, kde o tom mluvili, přišlo mi hodně zajímavé a celkem i vtipné a osudové, že Matt málem ani nedostal šanci ucházet se o roli Chandlera. Naštěstí se to změnilo.

To jak Matty popisuje poslední natáčecí chvíle Přátel mě dojalo tak, že jsem se skoro rozbrečela ve vlaku, nádherně napsáno.

Ke konci knihy jsem byla až psychicky vyčerpaná (jak jsem už psala výše), ale s tím prostě člověk musí počítat když chce číst takovou knihu. Jsem ráda, že Matthew svůj boj zatím neprohrál a vždy se dokázal vrátit zpátky na nohy. Přála bych mu aby už nikdy nepadl na dno, aby se oženil a měl pár dětí a aby byl prostě šťastný.

03.08.2023 5 z 5

Výpověď Výpověď Whitney G. (p)

Super příběh. Není to klasická erotická věc ve stylu šup sem, šup tam. Je to spíš humorný příběh dvou lidí, kteří mezi sebou mají takové to erotické napětí. Pár žhavých scén tam ale samozřejmě je.

15.03.2023 5 z 5

Hořící most Hořící most John Flanagan

Další skvělý díl :) pořád se něco děje, nikde není žádná nudná pasáž a člověk je neustále v napění co se stane a jak to bude dál. A hlavně...chce si přečíst další díly ;)

04.02.2023 5 z 5

Její třešničky Její třešničky Penelope Bloom

Moc se mi líbí styl jakým jsou knihy P.Bloom napsané, je to oddechové, hezky to plyne, nikde nejsou žádné zádrhele a navíc je to vtipné a milé.

29.11.2022 5 z 5

Dívka, již jsi tu zanechal Dívka, již jsi tu zanechal Jojo Moyes

(SPOILER) Naprosto úžasná kniha, četla jsem jí pomalu, vychutnávala si příběh Sophie i příběh Liv a doufala, že to dopadne všechno tak jak to nakonec dopadlo ;) ;) vřele doporučuju ;) ;) je to kniha pro romantické duše, jako jsem já

01.03.2022 5 z 5

Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Knížku jsem četla hodně dlouho po tom co jsem viděla film a tak jsem si celou dobu musela říkat, že kniha tu byla dřív a že to nesmím porovnávat... musím říct že je to skvěle napsané a čte se to opravdu dobře a rychle...a musím uznat že až na opravdu maličkosti byl film natočený skoro přesně podle knihy což je vždy jen dobře

09.09.2021 5 z 5

Kytice Kytice Karel Jaromír Erben

Dávám o jednu hvězdu méně, protože jsem si Kytici přečetla s tím, že jí musím přečíst kvůli maturitě. Takže to byla trochu četba z donucení, ale na druhou stranu je to klasika, kterou by měl znát každý Čech...

19.07.2021 4 z 5

Povídky z jedné kapsy Povídky z jedné kapsy Karel Čapek

krásné čtení a kolikrát velmi vtipné ;) na tuhle knížku do smrti nezapomenu protože jsem si jí vytáhla u maturity ;) díky bohu za to :D

01.06.2021 4 z 5

Smrt je mým řemeslem Smrt je mým řemeslem Robert Merle

skvělá kniha...miluju tématiku druhé světové, speciálně knihy které jsou nějak spojené s koncentračními a vyhlazovacími tábory (taková moje úchylka - ovšem jinak všechno co se tam dělo odsuzuji) a tato je velmi dobře napsaná. Četla se mi opravdu dobře a je skutečně zajímavé sledovat to z pohledu Němce/nacisty....

31.05.2021 5 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Malého prince mám moc ráda a je jedno v jakém podání. Ať jsem jí četla sama, slyšela audioknihu s hlasem paní Bohdalové (a to jí jinak moc nemusím) nebo viděla v TV....ten příběh mě vždycky dostane....speciálně povídání si s liškou a pak také smutný ,,konec" s hadem....

31.05.2021 5 z 5

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

tak strašně jsem se těšila na pokračování, protože mám Luisu moc ráda a zajímalo mě jak se její příběh vyvine...nezklamalo mě snad jediné slovo :) teda kromě Lily, proto jedna hvězda dolů ;)

28.05.2021 4 z 5

Cilčina cesta Cilčina cesta Heather Morris

Přeci jen, příběh Cilky je o dost jiný než příběh Laleho. Ten Osvětim přežil a mohl s Gitou začít žít podle toho jak oni sami chtěli. Cilka naproti tomu šla z bláta do louže, protože po hrůzách z koncentračního tábora musela do gulagu....Když jsem to začala číst říkala jsem si, že chudák holka má neuvěřitelnou smůlu. Ale taky je to holka, která má neuvěřitelné odhodlání přežít. Velmi silný příběh s naštěstí dobrým koncem a také knížka, kterou jsem musela přečíst od začátku do konce jedním dechem.

04.02.2021 5 z 5

Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Celkově moje druhá přečtená knížka s osvětimskou tématikou....velmi silný příběh. Je pozoruhodné jak dokázal Lale přežít a ještě se snažil pomáhat lidem okolo sebe i když to ne vždy šlo...nemám slov a jsem ráda že jak on tak Gita přežili, našli se a nakonec spolu i žili.

04.02.2021 5 z 5

Harry Potter a relikvie smrti Harry Potter a relikvie smrti J. K. Rowling (p)

nemohla jsem uvěřit tomu když jsem konečně četla poslední díl...v ten čas jsem už byla skoro na střední a podle toho celý příběh vypadá....velmi temný, velmi silný. Zároveň jsou zde i dojemné pasáže....prostě správná tečka za celým dětstvím a dospíváním ;) Moje srdce má dvě části složené z Pána prstenů a Harryho Pottera....díky nim bylo dětství a dospívání o moc kouzelnější a fantastičtější....nikdy nezapomenu.....aneb jak by řekl Severus Snape....ALWAYS :*

03.02.2021 5 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

a zase o trochu dospělejší vyprávění a o trochu strašidelnější příběh ;) je to až k nevíře jak J. K. Rowling pracovala s tím, jak může postupně víc a víc strašidelněji a dospěleji....super ;)

03.02.2021 5 z 5

Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

tak jak píšou ostatní hodnotitelé ;) velká rychlovka ;) a super rychlovka :D

Pláž v Chorvatsku Pláž v Chorvatsku Julie Caplin

Další krásný díl tentokrát z chorvatského pobřeží. Opět neuvěřitelně milý děj i s trochou dramatu v podobě dvou s prominutím pipin, které člověku pořádně zahýbají žlučí. Naštěstí se ale čtenář radši soustředí na ústřední dvojici a dobře dělá. Z tohoto dílu si odnáším to, že bych strašně ráda jela na dovolenou do Chorvatska a nejradši ji trávila na lodi...

20.01.2025 4.5 z 5

Čarodějky na cestách Čarodějky na cestách Terry Pratchett

Já to prostě miluju :) všechny čarodějky ale hlavně Stařenku Oggovou a její mluvení v ,,cizí" řeči. To je prostě něco tak neuvěřitelného že jsem se pořád chlámala :D hodně mě bavily i náznaky na pohádky a příběhy a jak to bylo nakonec úplně jinak ;) a jako milovnice fantasy mě dostal jeden malinkatý náznak na Pána prstenů ;) to jsem si myslela že si učůrnu smíchy :)

11.12.2024 5 z 5

Věž vlaštovky Věž vlaštovky Andrzej Sapkowski

Neuvěřitelně temný a psychicky složitý díl. To čím si prošla Ciri...to se četlo hodně špatně ale bylo to velmi dobře napsané. I pasáže s Geraldem byly super, ačkoliv jich v této knize nebylo tolik. Naopak mě vůbec neoslovila pasáž s Dijkstrou...to mě fakt nudilo...dobře se četly i části s Yennefer (a ta si toho prožila taky dost). Ale začínám mít problém se všemi jmény, místy, bitvami....ztrácím přehled kdo je kdo, kdo s kým pase, kdo koho zabil atd...ale jako ta scéna na jezeře....ten konec...waaaau...ten to celé tak pěkně pozvedl :) a už se nemůžu dočkat jak to vlastně celé dopadne...jako takhle...v druhém díle bylo jak to vlastně dopadne, to byla ta poslední povídka...ale jestli se od toho nakonec autor neodvrátí...to jsem zvědavá

14.03.2024 5 z 5