Vendyorit komentáře u knih
Škoda, že je kniha tak útlá, bavila mě. :) Název V bílém plášti mi k obsahu ale úplně nesedl, čekala jsem vyprávění ryze očima zdravotníků, ale takto to nebylo. :)
A já si naopak myslím, že tato kniha byla lepší než Prvok, do erotikonu ještě kousek měla, ale četla se parádně, nejvíce mě bavily příběhy Markéty a Berta. Těm jsem hodně fandila. :-) Malém bych zapomněla, že prvními 30 stranami jsem se těžce prokousávala a myslela jsem, že už knihu nedočtu, pak ale vyprávění dostalo lepší tempo a už se četlo samo. :-)
Autor líčí příběhy ze života zvířat s citem a lehkostí. Kdo někdy zvířata choval nebo s nimi pracoval, nebude až tak překvapen nahlédnutím do jejich citového života. Doporučila bych přečíst lidem, kteří zvířata nepovažují za tvory, jež mohou vyjadřovat emoce.
Opravdu čtivé. Celý děj se odehraje během třídenního rozhovoru plného retrospektivy hlavní hrdinky. Konec opět trošku jako z červené knihovny, ale s tím už jsem u autorky počítala. Je to skvělá oddechovka. Určitě je vhodné zamýšlet se nad tím, jak nám naše myšlenky ovlivňují náš život.
Čtivá kniha s bohužel kýčovitým koncem, avšak za účelem relaxace je určitě vhodným čtením. :)
Překrásná kniha. Syn (2,5 let) Fiškuse a dědu Pettsona miluje a já taky. :))
Spousta zajímavých informací. Ale určitě to není čtení na "jeden zátah". :-) Spousta informací se zde opakuje, ale dejme tomu... Opakování je matka moudrosti, jak se říká. :-)
Povedené. Autorka by mohla napsat pokračování. :) A měla by to být povinná četba pro všechny nevěrníky. :)))
Parádní oddechovka. Navíc se člověk nestačí divit, co vše si lékárníci od lidí vyslechnou. :) Vše je podáno s lehkým humorem. Výborně se čte.
Hlavni postavy (Hazel a postupne i Josh) mi byly velmi sympaticke. Proste takova prijemna “sladarna”, kde vime, jak to dopadne. :-)
Konec byl předvídatelný. Kniha se četla moc dobře. Na odreagování ideální. Nic hlubšího v ní ale nelze hledat. Dávám 4 *.
Úžasná knížka. Takové pohlazení na duši. :)
Autorka čtivě a s lehkostí zpracovala všední i kuriózní příhody z pohotovosti, které popsala v kratičkých příbězích tematicky seřazených do jednotlivých kapitol. Doporučuji k přečtení.
Nadherne. Milujeme kocky. Pribehy pro nas jako delane.
Překrásná kniha. Syn (2,5 let) Fiškuse a dědu Pettsona miluje a já taky. :))
Myslím si, že pro začínající lékaře je to taková "bible". Doma mám lékaře a ten z ní úryvky cituje zpaměti. :-) Upozornil mě však dopředu, že pokud nejsem zdravotník, nejspíš mě kniha nebude bavit. Popravdě bez jeho výkladu některých částí knihy bych ji v jistých okamžicích asi nepochopila úplně správně (tím nemyslím odborné záležitosti, ale jednání a pocity postav lékařů). Přestože jsou příběhy pacientů smutné a tragické, vyprávění umí být i humorné, a to především díky snaze lékařů celé to nějak "přežít", i když se jim jejich práce i životy "vymykají z rukou". Když se však nad knihou hlouběji zamyslíme, celé tohle vyprávění, ač podáno s nadsázkou a humorem, je v konečném důsledku dost pravdivé a smutné. Kniha je podle mého názoru nadčasová.
Co mi vadilo už od začátku knihy, je jistá vulgarita, vlastně ani nevím, jak to popsat. Některé vyjadřovací způsoby hrdinů v příbězích mi připadaly spíše oplzlé až trapné, přičemž konverzace protějšků a popisky jejich erotického jiskření působily dosti lacině. Kupříkladu v každém příběhu žena, která se potkává s tím "pravým", jej po úvodním seznámení se s ním nazývá kreténem, postupně jej však začne vnímat jako "pana dokonalého". Ty příběhy jsou tímto tak trochu všechny "na jedno brdo". U každé ihned víte, jak to dopadne. Popravdě jsem od knihy čekala mnohem více.
Aňa je nejen skvělá herečka, ale i skvělá vypravěčka. V každé povídce bravurně popíše prostředí, takže máte při čtení pocit, že se na daném místě právě nacházíte, a také dokonale popíše emoce a vnitřní rozpoložení každé postavy. Nejvíce mě mrzí, když povídka skončí, protože bych o osudech jednotlivých postav velmi ráda četla dál. :)
Mě tyhle antologie povídek českých autorů nesmírně baví, přestože většinu povídek časem zapomenu. Vždy se tímto čtením skvěle odreaguji.