vendysantos | Komentáře u knih | Databáze knih

vendysantos vendysantos komentáře u knih

Za hranou Za hranou Meredith Wild

(SPOILER) Za mě velké zklamání. První díl nebyl tak špatný, ale asi to tím mělo skončit. Druhému dílu jsem dala tři hvězdičky, tomuto musím dát jen dvě.
Will mi byl nesympatický. On i Ian si zakládali na své promiskuitě, nechtěli se vázat. Pak se ze dne na den stali oba dva starostlivými partnery ženy, kterou považovali za bohyni, o kterou se chtěli dělit. Polyamorie, v dnešní době z nepochopitelného důvodu tolik moderní, mi přišla zvrácená a úplně mimo mísu. Hlavně poté, co Liv otěhotněla. Nehodilo se mi to k ní.
A přišlo mi, že autorka popisovala všechny milostné scény ze všech dílů více méně stejně a přehnaně, což už přestalo být zajímavé.

25.01.2022 2 z 5

Jaká byla Iveta Bartošová Jaká byla Iveta Bartošová Jana Morávková

Bohužel nemohu napsat příliš kladné hodnocení. Ivetka byla výjimečná zpěvačka, krásná popová princezna. Ráda ji stále poslouchám. Avšak co se týče této biografie, jsem mírně zmatená. Čekala jsem, že se dozvím něco o jejím životě, také o jejich problémech. Autorka o ní píše jen v superlativech, ale chybí nějaká objektivita. Proč není v knížce není ani zmínka o tom, že byl pan Štaidl celou dobu jejich vztahu ženatý? A chybí mi mnoho podstatných informací co se týče psychického a zdravotního stavu...

28.07.2021 3 z 5

Horečka nad ránem Horečka nad ránem Péter Gárdos

Moc krásný příběh. Dříve to dopisování mělo jakési kouzlo, které už naše generace nepozná.

14.05.2021 5 z 5

Místo v mém srdci Místo v mém srdci Jane Green

(SPOILER) Neuvěřitelně čtivá knížka, jejíž hlavním tématem je rodina, mateřství, a především vztah mezi dcerou a nevlastní matkou. Během čtení jsem uronila pár slz. Nejvíce mi bylo líto hlavní hrdinky Andi, která byla milující matkou navzdory tomu, že své vlastní dítě mít nemohla. Líbil se mi vypravovací styl, zřejmě to bude i skvělým překladem (mimochodem po dlouhé době jsem v knize nenašla jedinou chybu ani překlep). Zároveň se mi líbily i pasáže, které byly vyprávěny z pohledu mladé Emily. Snažila jsem se do ní vžít, jaké to asi musí být - zjistit, že je v sedmém měsíci, poté necítit k vlastnímu dítěti to, co by mělo být přirozené, a nakonec se ho vzdát. Musím ale říct, že mě neskutečně štvalo, jak se po celou dobu chovala sobecky a nevděčně. Skončilo to asi nejlépe, jak mohlo.

25.03.2021 5 z 5

Elizino tajemství Elizino tajemství Dominik W. Rettinger

Další silný příběh z Osvětimi, ale úplně odlišný od všech, které jsem dosud četla. Líbil se mi autorův styl psaní. Děj je samozřejmě hrozný a při čtení si říkáte, jak se takto mohly chovat lidské bytosti...

13.03.2021 5 z 5

Na kolenou Na kolenou Meredith Wild

Musím přiznat, že jsem ke knize měla předsudky. Ale mile mě překvapila. Erotické romány nečtu vůbec, tuto knihu jsem vlastně vyhrála. Řekla jsem si, že si ji přečtu a poté ji někomu daruji, což by splňovalo i téma letošní výzvy. Nakonec mě knížka bavila, bylo v ní hodně romantiky. Kdyby autorka ubrala s těmi zdlouhavými intimními (a většinou přehnanými) pasážemi, byla bych spokojenější, ale přesto se docela těším na druhý díl.

19.02.2021 4 z 5

Malé ženy (převyprávění) Malé ženy (převyprávění) Jindřiška Smetanová

Hezká, milá, oddechová knížka. Ráda čtu romány z devatenáctého století. Líbil by se mi takový život, co vedly sestry Marchovy.

28.09.2020 5 z 5

Školní poradenská psychologie pro pedagogy Školní poradenská psychologie pro pedagogy Marie Vágnerová

Paní Vágnerová je skvělou autorkou v oblasti psychologie i pedagogiky. Její knihy se hodí při studiu pedagogických oborů. :)

04.12.2019

Držkou na rohožce Držkou na rohožce Ivona Březinová

Velmi naturalistické, kruté. Ale takový je holt někdy život. Hlavní postava si mohla vybrat lepší cestu. Vadil mi příliš otevřený závěr.

19.12.2018 3 z 5

Příliš osobní známost Příliš osobní známost Eva Urbaníková

Oddechová, avšak zajímavá kniha, která byla i přes svůj jednoduchý děj chvílemi velmi emotivní. Myslím, že první, zesnulá žena bude navždy součástí Marka i jeho dcery, nelze jen tak zapomenout. Tudíž pro hlavní hrdinku není jednoduché, vyrovnat se s tím, že už vždy bude jen ta druhá. A obdivuji její statečnost, že dala Markovi druhou šanci, přestože jí ukázal svou temnou stránku a vypadalo to, že si sebe sama přestává vážit. I když jsem čekala, že už na konci bude nekompromisní a odejde svou cestou.

15.12.2018 5 z 5

Do plamenů Do plamenů Meredith Wild

Na tuto knihu mám podobný názor jako na první díl. Oddechové čtení, u kterého nemusíte vůbec přemýšlet, a které vás ničím neobohatí. Erotické romány vůbec nečtu, ale zajímalo mě, jak bude pokračovat série. Nemohu říct, že by mě druhý díl zklamal, ale ani nenadchl. Autorka opět mohla ubrat s intimními a přehnanými pasážemi. Dávám o hvězdičku méně než prvnímu dílu, protože se mi zkrátka nelíbil charakter hlavního hrdiny a je podle mě nereálné, aby se ze dne na den z egoistického proutníka stal věrný a oddaný partner. Možná na pár měsíců, ale určitě jí nebude věrný celý život. Vždyť i jeho láska k Vanesse byla téměř jen fyzická.

02.06.2021 3 z 5

Kde se touláš, Bernadetto Kde se touláš, Bernadetto Maria Semple

(SPOILER) Tato kniha se mi nečetla příliš dobře. Hlavní hrdinka Bee měla sice dobrý a zábavný styl vypravování, ale jakmile přišly na řadu e-maily, faxy a zprávy, hrozně se to táhlo. Knížka mohla být klidně o sto stránek kratší. Konec knihy byl zmatený a neurčitý. Rozvedou se Beeini rodiče, bude její táta nakonec se Su Lin?

23.03.2021 3 z 5

Hygge - Prostě šťastný způsob života Hygge - Prostě šťastný způsob života Meik Wiking

Při čtení této knihy jsem měla rozsvícená světýlka a popíjela jsem čaj, aniž bych tušila, že je to „hyggeligt“. Zajímavá knížka, moc mě bavila a mnoho nového jsem se dozvěděla nejen o Dánsku. Líbí se mi výraz gattara. :)

04.12.2020 5 z 5

Kočičí povídání aneb Jak nám kočky dovolily s nimi bydlet Kočičí povídání aneb Jak nám kočky dovolily s nimi bydlet Romana Junková

Milé čtení pro milovníky kočiček, ale nemohu říct, že by mě to vyloženě nadchlo. Podle autorky jsou kočičí lidé jen ti, kteří mají kočku nepapírovou z útulku, takže my ostatní, kteří jsme si koupili z chovatelské stanice kočku s průkazem původu, jsme snad horší nebo méně milující?

02.12.2020 3 z 5

Navždy družičkou Navždy družičkou Lindsey Kelk

Nejdříve jsem nevěděla, co k této knize napsat. Plno věcí mi vadilo, nejvíce asi trapné vulgární výrazy od hlavních ženských postav, možná za to mohl překlad. V knize byla spousta absurdních událostí a zvratů. Místy jsem si říkala, že jsou všechny tři kamarádky hrozné a pitomé, nejvíce Lauren, ta mi vážně nebyla sympatická. O Willovi snad ani raději nemluvit. Vůbec jsem nepochopila, proč ze svatby, na které se seznámil s Maddie, neodešel se svou přítelkyní, která mu dělala doprovod.

16.11.2020 3 z 5

Jakou barvu má pondělí? Jakou barvu má pondělí? Carrie Cariello

Úžasná kniha. Obdivuji rodiče, kteří se takto starají o pět dětí, z nichž jedno má poruchu autistického spektra. Zároveň obdivuji i Jackovy sourozence, že ho berou takového, jaký je. Tato kniha mi dala mnoho nových poznatků o autismu, například o společenských příbězích (social stories) jsem slyšela poprvé. A co se týče barvy pondělka - také mě hned napadla modrá barva, prostě se k němu hodí nejvíce. Líbilo se mi, jak se autorka zamýšlí nad tím, že u každého člověka by se našly symptomy autistického spektra, ať už se jedná o smyslové vjemy, porucha pozornosti nebo zaujetí konkrétními předměty. Autismus je velice složitý k pochopení. Každý jedinec s touto poruchou je originální, zvláštní a jedinečný.

28.10.2020 5 z 5