VercaV

(SPOILER) Po prvním díle jsem neváhala a pustila se ihned do druhého. První část knihy mě bavila, ale nebylo to nic extra, prostě průměr. Za to druhá část byla strhující. Celý ten děj byl zajímavý, Scarletino tajemství a Bridgerův příběh byl super. První část se lehce táhla, nedozvádali jsme se moc informací ohledně Scarlet. Ale druhá část byla super. Byla plná zvratů, informací a četla sem to jedním dechem. Jen by se za mě mohly více objevovat postavy z předchozího dílu, to propojení knížek z jedné sérii lehce pokulhává. Malá Lulu byla skvělá, taky se mi moc líbil přístup univerzity a celková pomoc Bridgerovi.
Druhá část to vylepšila, proto hodnotím 4* namísto 3*. Už se těším na další díl
Ještě doplním, že nechápu, jak je možné, že Corey, která má porušenou míchu, chodí o holi? Nechápala jsem to v prvním díle, teď to už nechápu vůbec.

(SPOILER) Další pohodová četba od autorky. Pokračovala jsem po prvním díle, jelikož mě postavy byly sympatické. Dawn a Spencer se mi moc líbili. I když to byla klasická lovestory, která má pořád stejný příběh tak mě to bavilo. Pohodová a nenáročná četba. Líbilo se mi jejich přátelství, to jak se Dawn spřátelila se spolubydlící. Každý z nich měl (samozřejmě) špatnou minulost, kterou si nesli stále sebou. Dawn mě někdy vytáčela svým chováním, někdy byla jak malé dítě. Taky částmi byl děj zbytečně rozebíraný a roztahaný, kdyby byla knížka o pár stránke kratší bylo by to lepší.
Hvězdu strhávám za to, že mi to připadá už pořád dokola. Miluju knížky od Elle Kennedy, kde její série jsou přesně takovéto, ale je to moje srdcovka. Toto ne, toto na mě působí jako pokus o přepsání jejich knížek, možná kdybych na tuto sérii narazila dříve, měla bych jiný názor. Určitě ale budu pokračovat další knihou.

Taková pohodová, jednoduchá četba, při které člověk nemusí přemýšlet. Jedná se o klasickou lovestory, už od začátku víte jak to přesně dopadne. Hodně mi to připomínálo knížky od Elle Kennedy (život na vysoké, stejné příběhy, kdy dva spolu nechtěli být, pak byli a pak přišel problém) a taky Odvrácenou tvář lásky (pravidla ve fungování, špatná minulost). Prostě mi to přišlo, že si autorka našetla jiné romanťárny a další příběh byl na světě.
Nicméne, hlavní postavy i ty vedlejší mi byly sympatické. Příbeh, jak už sem řeka víckrát, se dal naprosto předpokládat, v tomto je to prostě klasika - tvrdí jak je to nepřitahuje, pak přitahuje, jsou spolu, nastane problém a jsou od sebe a pak se k sobě vrátí, do toho mají každý nějaké šrámy z minulosti. Ale k oddechu to stačí, je to milé a pěkné čtení.

(SPOILER) Mé velké nadšení z knihy vystřídalo neskutečné zklamání. Celou dobu jsem hltala každou stránku, už od začátku. Těžko se mi hledají slova. Děj byl super, celá knížka. To jak se postupně začaly objevovat panenky, maily a Finnovy cesty k "jejich" domu až po vydírání ohledně Ellen. Byla jsem napjatá jak to všechno dopadne, vůbec mě nenapadlo že by to dopadlo tak jak to dopadlo, ještě jsem si říkala, že nechápu že má kniha poměrně nízké hodnocení. Pak to ale přišlo.
Ještě když Finn dojel na ostrov jsem to "žrala", ale pak to celé pokazil ten dopis/email, to vysvětlení, ten závěr na který jsem celou dobu netrpělivě čekala. Celý ten závěr totálně pokazil celou knihu. Zkazilo mi to celý dojem a požitek z knížky, jsem z toho upřímně zklamaná, stačilo by jen kdyby to s Ellen/Laylou dopadlo jinak a bylo by to hned lepší. Ono samotné to vysvětlení nebylo až tak špatné ale to jak to celé dopadlo mě to fakt celé zkazilo.
Pořád nevím jestli nechat dvě hvezdy nebo jen jednu. Obávám se, že mé zklamání je takové, že to nakonec na tu jednu hvězdičku stáhnu.

Na začátek chci říct, že všechny knížky od Elle jsem přečetla několikrát a zbožňuji je. Tuto jsem odkládala delší dobu ale když sem se konečně do ní pustila, litovala sem že jsem nezačala dřív.
Ze začátku mě to sice moc nebavilo, pořád jsem si to nějka spojovala s předchozími díly, kde jen vyměnila sexy hokejistu za fotbalistu. Ale časem jsem se do toho začela a už jsem se nemohla odrthnout. Bylo to boží. Je to vtipné, čtivé, vášnivé, ale taky vážné. Překvapilo mě jen jak se Keaton k tomu velmi rychle postavil, že nepřišlo žádné vyšilování. Líbila se mi nenápadná zmíňka na díly Hodnej kluk a Zůstaň. Velmi se mi líbilo jak se Luke ke všemu nakonec postavil stejně tak Keatonova rodina.
Nakonec to bylo vlastně odlišné oproti předchozím knihám. Nebyl tu sport jako jedno z hlavních témat, to sváděné druhé polovičky taky bylo jinak. A epilog nezklamal.

No, jsem z knihy docela v rozpacích. V první řadě mě moc nebavila, ale hodně mi toho dala.
Kapitoly "TEHDY" jsem více-méně přeskakovala a četla jen jejich rozhovory a mezi řádky. Jednoduše mě to nebavilo, kromě první kapitoly, kde se seznámili a té poslední.
Část "TEĎ" mě taktéž tolik nebavila, pro mě to bylo zbytečně moc roztáhnuté a rozebírané. Téměř po celou dobu sem čekala, že konec bude prostě happyend, a o to víc jsem byla překvapené skutečností, která nastala. Samotný konec mě dostal. Nejsilnější z celé knihy byla ta kapitola, kde si četli dopisy. Ta láska, kterou Graham celé ty roky dával Quinn byla nádherná. A jelikož jsem milovnící epilogů tak epilog byl na knize to nejlepší.
Jak říkám, knížka mě sice tolik nebavila ale hodně mi dala. Ta jejich láska, manželství, to že se to nemá vzdávat a mnoho dalších věcí, které byli řečeny (především Grahamem v jeho dopise) to mě dostalo a dohnalo k slzám. Kapitoly TEHDY byly plné lásky a vidiny krásné a růžové budoucnosti. Kapitoly TEĎ byly plné bolesti a reálného života, neopětované lásky a neštěstí. Jak říkám, poslední kapitola - dopisy od Grahama a epilog celou knihu zachránily.
Z knihy si obnáším mnoho a myslím, že nějakou dobu ji budu mít na paměti a že se k dopisům ještě vrátím a přečtu si vyznání lásky, abych si uvědomila jaké štěstí mám vedle sebe. Obzvlášť si zapamatuju jeden citát: "Posvítíme-li jen na svoje chyby, to nejlepší v nás zůstane ve stínu."

Hodně zajímavá kniha. Častokrát jsem se pobavila i hlasitě zasmála a konec mě docela dostal, uplně změnil celou knížku z vtipného vyprávění na krutou realitu a co vše se může stát. Byl to zajímavý pohled do života začínajícího lékaře, v duchu sem si jen říkala jak by snášel dlouhé nekončící dny v období covidu.
Mohl se více rozepsat co se dělo v momentě kdy odešel, přeci jen skončil v roce 2010 a kniha je vydaná 2018, to že se začal věnovat psaním scénářům (lékařským) mě tak nějak nestačí.

Neměla jsem žádné očekávání. Začátek mě moc nebavil, bylo to táhlé a pro mě nezajímavé, ale to se cca po 70 stranách změnilo. Všechny postavy byly silné, jejich příběh a hlavně jejich emoce. Celkově je to velmi silná a emoční kniha. Děj originální. Poseldní část knihy jsem probrečela. Opravdu to bylo silné a skvělé. Bylo krásné vidět, jak Ronnie dospěla.

Moje 4. knížka od Hartla. Jako v každé předchozí jsem se chvílemi ztrácela ve jménech, ale časem si to sedlo. Knížku jsem přečetla jedním dechem během pár dní. Byla skvělá, příběhy ze života lídí (jako vždy v jeho knihách) a skvěle vše propejené. Rozhodně si vylepšil reputaci za Okamžiky štěstí. Skvěle jsem se bavila a ke konci i slza ukápla.

Druhý díl me bavil zas o něco vic než předchozí. Opět senzační knížka, nechapu proč jsem je necetla uz dřív.

Druhá knížka v pořadí do tohoto autora. Autor píše perfektním stylem přímo vás vtáhne do děje. Knížka je napínává, líbí se mi jak do toho zapojuje více postav (vyšetřování x chat x Simone). Jediné co mě trochu mrzí je, že průběh děje je hodně podobný předchozímu dílu. Těším se na další díly, jsem zvědavá, jak to bude s Erikou pokračovat nadále.

Prosím! Ať napíše další a další knihy. Tato kniha je v pořadí druhá, kterou jsem od něj četla a vždy sem se strašně těšila až ji zase otevřu a budu pokračovat. Výborná kniha, jedinečný příběh, velmi čtivá a chytlavá. Jediné co mě mátlo tak byly postavy a kdo co je, kdo co dělá atd. ale časem sem se zorientovala. Výborná kniha a doporučuji ji.

Knížku sem přečetla jedním dechem. Líbil se mi příběh, postavy prostě všechno. Do konce knížky sem si sice pletla kdo je Tečka a kdo Prvok, ale nijak mě to neomezovalo. Kniha mě hodně bavila.

Ihned po přečtení jsem hodnotila 5*, po chvíli jsem to dala na 4* a teď den po přečtení, jak jsem se dostala k napsání hodnocení stahuju na 3,5* a tady to nechám.
Knížka byla super, začtla jsem se hned, hltala jsem kapitolu za sebou, těžko se mi přestávalo. Celý ten příběh byl moc milý, postavy jsem si zamilovala, mrzutý Adam mě hodně bavil. Poprvé jsem četla něco z vědeckého prostředí a té vědy tam nakonec zas tolik nebylo. Vzhledem k jejich povahám mě to bavilo, přišlo mi to dost reálné a uvěřitelné a to mám na knížkách ráda, když to není úplně vytržené mimo realitu. Jen mi trochu vadilo, že na to kolik jim bylo, se nechovali moc dospěle (lži, předstírání atd). Kdyby jim věk snížila o pár let, bylo by to lepší. Ale líbilo se mi, že celý ten vztahový "problém" se vyřešil hned a netáhlo se to dalších x kapitol.
Jediné co mě pokazilo dojem z celé knížky byla bonusová kapitola. Ta mě to pokazila a proto jsem i snížila hodnocení. A epilog taky za moc nestál, ale ta bonusová kapitola to srazila úplně.
Určitě si přečtu další knížky od autorky a moc se na ně těším.

Měla jsem lehce obavy, protože jsem často viděla, že se to srovnává od Elle Kennedy s Návrhem. A jelikož knížky EK miluju, tak jsem byla lehce skeptická, ale bylo to skvělé. Moc mě to bavilo, bylo to čtivé, bavila jsem se.
Summer mi občas lezla na nervy, ale nic co by se nedalo snést. Dost jsem se našla v její povaze, takže mi to přišlo přirozené. Aiden byl miláček od první kapitoly, ten byl prostě zlatý. Sice mi chvíli trvalo, než jsem se zorientovala ve jménech dalších hokejistech, ale časem si to sedlo. Líbilo se mi, že jim sice trvalo, než spolu začali oficiálně chodit, ale že už nepřišel žádný rozchod, což je běžné. Erotické scény byly v rámci možností poklidné a vkusné.
Celou tu jejich partičku miluju, a ano, opravdu jsem v tom viděla sérii Off-Campus. Epilog se mi taky líbil. Už se těším na další díly ze série, snad budou brzy.

To bylo naprosto skvěle. Znám ho jen z HP, takže jsem se nejvíc těšila na tuto část. Přiznávám, že když popisoval svoje prvni filmy, tak me to moc nebavilo, ale jakmile začalo točení HP tak to byla pecka.
Bavilo me to, bylo to zajimave, nechá čtenáře hodně nahlednout do sveho života. Cely ten průběh natáčení byk strašně zajímavý. Pak jeho dospělost take, jak se vše na něm podepsalo a jak došel ke svému současného já.
Bylo to skvělé, doporučuji všem, kdo ma rád HP nebo Toma. Krásně psané, upřímné, čtivé. Čistá láska a vděčnost z toho je cítit.

To byla nuda. Stejně jako předchozí díl, snad ještě větší. Nejenže je to opět původně 5. díl, takže zase chybí návaznost na předchozí (4. díl) a je tu spousta nezodpovězených otázek. Co předchozí práce, nový časopis, co článek pro Belle (nebo jak se ten časopis ze pařížského dílu jmenoval) a zmíňky o Las Vegas, nechtěli jí prodloužit vízum atd..
Jediný důvod proč jsem tento díl četla je, abych si přečetla vánoční díl tak doufám, že bude aspon o trochu lepší.
Jinak co se týká knihy jako celku, byla to nuda, zdlouhavé a nudné. Nevím proč se to vůbec jmenuje zbožňuju Londýn, když tam o něm není skoro nic. A Jenny i s Louisou byla za mě úplně mimo.

Myslím, že jsem nikdy nečetla knihu napsanou tímto způsobem. Autorky styl psaní byl jiné než jsem zvyklá, ale vůbec mi to nevadilo, spíš naopak. Za mě to bylo skvělé, moc jsem si to užila. Byl to krásný a zajímavý příběh, obohacen o myšlenky o lásce a životě.
Oceňuji i to, že zde nebyl žadny záporák. Líbilo se mi, jak se zlepšil vztah sester, jak Emma dospěla. I když některé části, třeba jak to co bylo v Maine, byly za mě trochu mimo mísu. Konec mi přišel trochu uspěchaný a rychlý, ale na prožití knihy mi to neubralo.
Kniha krásně ukázala to, jak se člověk mění, jak postupem času, tak tím co mu život přichystá. Bylo to pohodové čtení za dva dny. Krásně se to četlo. Líbil by se mi druhý díl věnovaný Marii nebo Jessemu.

Jak jsem si myslela, že předchozí díl byl špatný tak tento byl přímo strašný. Nejvic mi asi vadilo, že hlavní postava Jude se do teď v sérii neobjevovala a naráz se vše točí jen kolem ní, takže kdyby to bylo psané z pohledu Blaka, bylo by to mnohem lepší. Blaka jsem si oblíbila už v předchozím díle. Jude mi přišla taková nijaká, nesedla mi a spíš mě rozčilovala, pořád jen fňukala a ty jeji představy o Blakovi byly až moc.
Děj jako takový byla klasika. Za mě zbytečně moc potahované a konec až moc uspěchany. Z předchozích postav se tam objevoval Scott, případně Everlyn, ostatní byli zmínění jen okrajově. Jelikož od prvního dílu hlavni postavou byl vždy někdo z jejich kruhu tak bych víc uvítala, kdyby toto bylo teda buď psane z pohledu Blaka nebo aby měl svůj příběh Scott. Škoda toho urychleného konce a protahovaného děje.
Závěrem série to chci zhodnotit, první dva díly byly dobré, třetí je za mě nejlepší, zbylé dva jsou strašné. Čte se to rychle. Chybí mi, že to není vypravěne z obou pohledů. Už jen podle posledního dílu, že 4 kamarádi a spoluhráči spolu bydlí ve mě evokuje sérii Off Campus, kde to bylo přesně tak. Celkově sérii hodnotím jako průměr, ale znova si ji už asi nepřečtu.

(SPOILER) Za mě zatím nejslabší kniha ze série. Hlavní postavy mi nepřirostly k srdci, byly takové nemastné neslané, prostě nevýrazné. Everlyn mě občas vytáčela, byla otravná, občas i dětinská či sobecká. Nolan byl prostě nudný.
Líbí se mi předvším to, jak se děj prolíná s předchozími, jak je zde zmínění párty u Spencera, kde se ji Isaac "snaží sbalit" takže to souvisí s předchozím dílem. Přijde mi, že spíš Dawn je hlavní postavou celé série, zatím se objevovala v každém díle dost výrazně, ale to mi nevadí, i když je někdy na ranu tak je mi sympatická. A velmi sem si také oblíbila Blaka, tak se těším na další díl, ale to jeho zranění si mohli odpustit teda, aspoň někdo mohl mít "normální" život.
Musím říct, že po prvních dvou dílech sem k tomu byla skeptická, třetí díl mě bavil strašně moc, tento čtvrý díl byl horší než předchozí, ale i tak se těším na další díl. Je to pohodová a oddechová četba, čte se to samo a rychle.