verculka verculka komentáře u knih

Chraň nás Pánbůh před Finem Chraň nás Pánbůh před Finem Arto Paasilinna

Nebylo to úplně špatné, ale také ne nějak moc záživné.

19.12.2024 3 z 5

Nezlomná Nezlomná Jelena Dokić

To se četlo tak těžce. Až jsem z toho sama chytala depresi.
A že nikdo, ale vůbec nikdo nezasáhl když to viděl, modřiny, křik, ty scény... Nechápu.

17.02.2024 5 z 5

Ve válce: Příběhy obyčejných lidí z Iráku a Sýrie Ve válce: Příběhy obyčejných lidí z Iráku a Sýrie Lenka Klicperová

Povinné čtení pro všechny. Já prostě těm válkám nerozumím, proč jsou?? Nechápu proč se musí zabíjet. Trpí většinou ti nevinní co chtějí jen klidně žít.

Jsem moc vděčná za tyto objektivní reportáže. A je mi moc líto lidí co před válkou utíkají a hledají azyl a je na ně stejně nahlíženo jako na teroristy.

23.08.2023 5 z 5

Příští Příští Michael Crichton

Docela zajímavá knížka. Hlavně pro mě jako vědce, který dělá s geny. Avšak až s takovýmto využitím jaké bylo popsáno v knize rozhodně nesouhlasím. Knížka je čtivá ale občas mi dělal problém se orientovat v množství postav.

14.10.2021 4 z 5

Achilleova píseň Achilleova píseň Madeline Miller

Knížka se mi moc líbila. Bylo to takové oddechové čtení. Docela bych ji doporučila k povinné četbě. Rozhodně by asi víc zaujala jak Ilias a Odysea (pokud jsou staíle v povinné četbě).

21.02.2021 5 z 5

Dáma z dobré rodiny Dáma z dobré rodiny Therese Anne Fowler

Velice zajimavý životopis ješte zajimávější ženy. Občas je ale text melodramatický a inklinuje spíš k červené knihovně. Ale i tak, paní Alva vedla velice zajímavý život.

06.08.2020 4 z 5

Narušení Narušení Susanna Kaysen

Na knížku jsme se strašne tešila a čekala kdy ji přeloží do čestiny, protože se mi četla v angličtine velice težce. Bohužel ale i v češtine. Byla jsem asi premotivována filmem s Angelinou Jolie, kde jsme k hlavní hrdince vzhlížela. Knižka je asi vhodnější pro odborníky v psychologii než pro laického čtenáře.

20.05.2020 2 z 5

Barák Barák Alžběta Bublanová

Kniha se mi moc líbila. Byla čtivá a lehce uvěritelná. Příijmená oddechovka.

21.11.2019 5 z 5