veronika_m komentáře u knih
Kniha je ctiva, ale jinak nějak nevím, co si o ní myslet. Hlavní hrdina je uchyl, který mi prostě ne a ne prirust k srdci. Taky mi tam připadlo pár nelogicnosti, či špatný překlad? Zkrátka asi bych nikomu neřekla, že si tuto knihu musí jednoznačně přečíst.
Kniha se dobře čte, první polovina mi připadala trochu natazena, ale pak to nabrali grady. Ale jak píší někteří ostatní, některé situace byly už hodně absurdní a mě osobně nejvíc lezla na nervy komisařka Margot a její těhotenství. Nevím jak to funguje v severských zemích s mateřskou, ale aby těhotná na slehnuti vysetrovala takto agresivní zločiny, to si tedy moc neumím po všech stránkách představit... Feminizace OK, ale odsud posud
Pro mě velmi příjemná dějová změna. Čtivé, napínavé, dobře vymyšlený konec...
Super čtivá, ale ten děj...!!! Popravdě jsem dočetla jen proto, že jsem byla zvědavá, co je ještě pan Brown schopný vymyslet... Zatímco Šifra byla naprosto dokonalá, tak toto bylo tak strašně přitažené za vlasy, že to dál už snad ani nejde.
Nečekaná změna dějové linie oproti prvnímu dílu, ale taky super a velmi čtivá. Více se blíží Smithovým standardním knihám.
Knížka se dobře čte, tak jako vše od Dana Browna. Ale mně ten děj už přišel moc překombinovaný a konec přitažený za vlasy.
Za čtivost plný počet hvězdiček.
Za děj občas naprosto přitažený za vlasy (tím nemyslím prostředí děsivých metod nácků) bohužel hodnocení musím snížit.
A možná by stačilo knihu zařadit mezi romány pro ženy, a pak bych asi privřela oči i nad tím.
V každém případě se mi kniha dobře četla.
Za mě velké zklamání. Těšila jsem se, že to bude vtipně o menstruaci. Mně to přijde spíš trochu trapně a mnoho věcí z historie holčičky nemohou pochopit, pokud jim to nepovykládají babičky. Takže na to, že jsem si objednala hned dvě s tím, že jednu dám neteři, tak asi těžce zapadne v knihovně bez dalšího povšimnutí.
Vtipná knížka. Bavila jsem se nad ní i já. Kromě existence příšerek je krásně ze života :-)
Podle mého jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Až teda na prvních 40 stran, díky kterým jsem začínala 2x :-) Napínavý děj, člověk citově splyne s hlavními hrdiny, prostě super kniha!!!