veronika0382 komentáře u knih
Tenhle příběh mě opět chytl za srdce a já plakala jako želva. Otevře vám oči, přiměje zamyslet se nad životem a tím, jak ho prožíváme. Ava krásně mluví o tom, jak se najednou na svět a život dívá jinýma očima, protože ví, že už jí zbývá jen pár měsíců. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Mňam, už teď se mi sbíhají sliny! Zeleninové či luštěninové jídlo může být i dobré a nápadité, věřte mi. Výborně zpracovaná kuchařka! Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Kniha má 174 stran, takže jí budete mít za chvilku přečtenou. Já jí dala za dva večery a moc jsem se bavila. Na psí uši je opravdová oddechovka, klidně na léto, při které nemusíte přemýšlet, zasmějete se, pobavíte a odpočinete si. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Veronika v Dubaji jsou sepsané zápisky ze života letušky, práce snů, o životě v oblacích, které vám dají nahlédnout nejen za závěs kuchyňky letadla, ale do celého jejího života a cestování po světě. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :)
Přátelé, tak tohle se mi moc líbilo. Kniha mě samozřejmě upoutala svou obálkou (koho ne, že jo? :-) ) a anotací psanou jako dopis. Skvělé! Dostala jsem přesně to, co jsem očekávala a ještě něco navíc. Je to román o přátelství, lásce, válce, sebeuvědomění a prozření. O objasnění vlastních priorit a o tom, že je důležité zjistit, co od života chceme. K tomu kapka erotiky a je tu báječný new adult román. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Tohle bylo opravdu téma, o kterém jsem nikdy nečetla a bylo skvěle napsané a čtivé. Ale uf, byla to tedy síla. Námět je něco, o čem se moc nemluví. Roanoke je prostě peklo! Noční můra! Místo, kam se nechcete dostat a dívky z Roanoke to moc dobře vědí, ale bohužel, je zde také jejich domov…
Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Možná tomu trošku chyběl nějaký šmrnc a moment překvapení, ale to zase nahradí to, jak je příběh dokonale zamotaný a promyšlený do posledního detailu. Pokud máte rádi psychologické romány, pak by vás Dům mohl vlákat do svých dveří, protože skrývá hodně tajemství a bolestí z minulosti. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Tohle bylo velice vážné a smutné téma, u kterého jsem mnohokrát během čtení plakala. Popis emocí, citů, lásky, ale také bolesti, beznaděje, ztráty a té černé temnoty mě úplně rozebral na kousíčky. Nejtemnější úsvit s vámi sestoupí na samotné dno lidské existence, a když už se vám bude zdát, že jste z pekla vystoupili, tak vás opět stáhne s sebou do absolutní temnoty! Nemůžu se dočkat druhého dílu! Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Z příběhu sálá tajemno, záhady, napětí, duch je na každém kroku. Navíc ten starý strašidelný dům (které jsou mimochodem prostě moje úchylka), pak napřirozené bytosti, záhadné nápisy a vzkazy… Tohle všechno dělá knihu absolutně dokonalou. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Sama sebou předčila předešlý, druhý díl s názvem Život po tobě. Ten mi totiž přišel takový nemastný, neslaný. Lou zde stále truchlila po Willovi a nebyla to tak úplně ona. Ale tento, třetí díl, je mnohem lepší. Je to opravdu povzbudivý a zábavný závěr trilogie. Je opravdu hodně dobrý a já v něm opět viděla tu starou, dobrou, správňáckou Louisu, kterou známe z prvního dílu Než jsem tě poznala. Více v mojí recenzi zde v záložkách- Veru, Knihy na cestách
King. Zkažený kriminálník, král podsvětí, který nejde pro silné slovo daleko. Nebojí se zabíjet, jeho život není víc, než hromada "sraček", jak by sám řekl. Síla. Zbláznil vás Elitní klub králů? Pak vězte, že černé srdce Brantleyho Kinga si vás získá po pár řádcích! Jediné co musím vytknout je úprava textu. Nemůžu se dočkat druhého dílu!! Více v recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
No páni, to byla zase jízda! Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Na téma Magdaleniných prádelen bylo napsáno nespočet knih a natočeno mnoho filmů, všechny jsou bezpochyby skvělé. Protože jsou bohužel skutečné. Jsou to silné příběhy plné bolesti, smutku a krutosti nejen jeptišek a kněží, ale hlavně těch nejbližších, od kterých bychom to nečekali. Nechtěné je přesně takový. Román je krutý, bolestný a ukazuje, co se na těchto místech hrůzy dělo ještě v nedávných časech. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Bílé pláže, tyrkysové moře, barevné domky, stále se usmívající lidé, leguáni na střeše, ještěrky v koupelně a zářivé barvy kam se podíváš. To je Curacao. Pojďte se podívat na tento nádherný ostrov, který nám autorka Petra Nachtmanová ukáže ve všech jeho odstínech a provede nás každým zákoutím... Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Krásná, skvěle zpracovaná pohádková série pro děti i dospělé, která si prostě musí získat každého milovníka dobrodružství a kouzelného světa víl, elfů, obrů, čarodějnic a spousty dalších pohádkových postav… :-) Více v mojí recenzi v záložkách - Veru, Knihy na cestách
Jedna z nejsilnějších knih, co jsem kdy četla! Bulela jsem od začátku do konce :( Ale určitě by si ji měl přečíst každý. Rakovina je téma současnosti. Je všude kolem nás. Měl by o ní vědět každý. A tohle je jedna z těch knih, které musíte zpracovat a rozdýchat. Alespoň u mě to tak bylo. Nebe je naše se vám prostě dostane pod kůži. Až dočtete, tak jí budete vstřebávat hodně dlouho, a přinutí vás přemýšlet o životě, smrti, rodině, lásce, nemoci. O rakovině, která je všudypřítomná. A tyto příběhy Roba a Jacka se dějí všude kolem nás…
Více v mojí recenzi zde v záložkách.
Dámy a pánové, tohle byla tedy jízda.
Stříbrná labuť je napínavá, zvrácená, děsivá, zvrhlá, sexy, vášnivá, plná drsných slov a tak moc čtivá! Okamžitě potřebuju druhý díl! :-)))) Více v mojí recenzi zde v záložkách.
Vařila jsem pro Picassa je úžasně čtivý román plný dějových zvratů, rodinných tajemství, lásky, umění, skvělého francouzského jídla, složitých rodinných vztahů… tím vším si mě příběh získal. Více v mojí recenzi v záložkách.
Příběh je promyšlený do posledního detailu a udrží vás v napětí až do konce knihy. Kdo byl vrah, jsem netušila ani v nejmenším, navíc je vše tak zamotané, že vám snad ani nedá šanci na to přijít. Kdo má rád prostředí psychiatrických léčeben a napínavé thrillery - ten si tuto knihu nesmí nechat ujít! :) Ostatně jako žádnou knihu od Ursuly Poznanski :)
Příběh ukazuje, jak rychle se normální, civilizovaný život může proměnit v absurdní zmrzačenou skutečnost během války, ale i jak je těžké hledání vlastního já také po jejím skončení. Zimní muži je příběh zase z jiného úhlu. Ukazuje, že nic není černé a bílé.