Veronika33 Veronika33 komentáře u knih

Mstitelky Mstitelky Fern Michaels (p)

Tak táto kniha bola riadna haluz, dej maximálne nereálny a tá paranormálna linka bola už iba klinec do rakvy tej série. Napriek útlosti knížky som sa do čítania nútila a dej miestami viazol vďaka zvratom, ktoré boli k nepochopeniu. Hrdinky hotové superhrdinky, ktorým všetko vychádza ako má. Nakoľko mám kúpené ďalšie dva diely, ktoré boli v ČR vydané, skúsim ich...

27.12.2020 2 z 5

Tady a teď Tady a teď Ann Brashares

Námet bol celkom fajn, len spracovanie pokulhavalo. Táto kniha by si zaslúžila trošku viac stránok, aby sa svet v príbehu trošku viac vysvetlil, najmä dôvody cestovania do minulosti, všetko iba tak v náznakoch, takmer nerozvinutý dej... taká na rýchlo zosmolená knižôčka s nevyužitým potenciálom.

27.12.2020 2 z 5

Anna krví oděná Anna krví oděná Kendare Blake

Kniha bola celkom fajn, aj keď by som viac uvítala, keby bolo spomenuté viac prípadov zabitia duchov pred samotnou dejovou linkou týkajúcej sa Anny, takto to bolo trocha monotónne. Napriek tomu slušná oddychovka, koniec trochu prekombinovaný.

13.11.2020 4 z 5

Ledová jako sníh Ledová jako sníh Danielle Paige

Poslednú dobu mám šťastie na samé prepadáky, ani táto kniha nebola výnimkou. Dej zo začiatku "rozumej" keď sa odohrával v psychiatrickej klinike celkom odsýpal, ale po príchodu do Algidu - hrôza. Akoby to začal písať niekto iný, zvraty v deji tak neohrabané, že som len čumela, že to váážne.. Myšlienkové pochody postáv tiež čudné. Postavy mi vôbec neprirástli k srdcu a ďalšie diely si teda fakt odpustím (ak ich vôbec preložia)..ťažká slabota..

09.09.2020 1 z 5

Smetištejn Smetištejn Edward Carey

Veľmi zvláštna kniha... Neviem presne čo som čakala, ale veľmi mi nesadla asi 3/4 knihy som tápala čo sa tam vlastne deje, potom som sa už chytla, ale koniec totálne čudný. Je mi jasné, že autor si nechal niektoré informácie do ďalších dielov.. ale veľmi ma nenavnadil, aby som túžila ich prečítať (ak by ich vôbec niekedy preložili do češtiny).Po grafickej stránke veľmi pekne spracovaná kniha.

09.09.2020 3 z 5

Zoznam zákazov Zoznam zákazov Koethi Zan

Túto knihu som sa odhodlávala prečítať minimálne 5 rokov, stále ma zaujalo niečo iné, konečne na ňu prišlo a musím povedať, že teda nič moc, tažký priemer. Dej príbehu častokrát viazol, postavy neveľmi sympatické, pointu som uhádla už na začiatku. Sarah ma častokrát vytáčala. Čítanie knihy mi trvalo dosť dlho kvôli pomalému rozjazdu deja, trocha nuda. Uvidím ako ma zaujme druhá kniha od spisovateľky.

20.07.2020 3 z 5

Počátek Počátek Jessica Khoury

Túto knihu som dlho odkladala, nebola som si istá či ma bude baviť. Príbeh ma však očaril bol fakt pútavý, možno až na niektoré pasáže, kde sa autorka hlbšie venovala práci vedcom. Koniec bol trochu divoký, ale za mňa super kniha. Je mi ľúto , že u nás resp. v ČR nevydajú ďalšie diely série.

13.05.2020 4 z 5

Kliatba Misty Wayfairovej Kliatba Misty Wayfairovej Jaime Jo Wright

Táto kniha ma dosť sklamala. Čakala som trochu napätia, duchariny, ale hlavné pútavé čítanie. Celé to bolo dosť nemastné neslané, vôbec som sa nedokázala začítať ani do jednej dejovej linky. Námet nebol celkom zlý, len to spracovanie strašne slabučké a koniec vyložene prekombinovaný. Slabý priemer.

14.04.2020 3 z 5

Zítra se bude zabíjet Zítra se bude zabíjet Daniel Polansky

Tak tento diel bol o mnoho lepší ako prvý, príbeh bol zaujímavejší,ale hlavne menej chaotickejší. Nevadilo mi už toľko skákanie v deji. Čo však bolo rušivé: aby sa v deji nastal nejaký progres Správce umelo vytváral konflikty medzi jednotlivými "frakciami".Neviem niečo tomu chýba,zatiaľ asi nebudem veľký fanúšik tohto autora. Slabší priemer.

17.02.2020 3 z 5

Léčba ostrou břitvou Léčba ostrou břitvou Daniel Polansky

No čo napísať k tejto knihe?Príbeh sám o sebe by nebol zlý, dá sa povedať, že bol aj dostatočne pútavý,ale... Neviem či bol na vine preklad, alebo autor písal svoju prvú knihu v nejakom poetickom amoku, ale to sa fakt nedalo, viackrát som ju chcela odložiť a dočítala som ju len vďaka tomu,že som mala kúpené aj ďalšie dva diely. V príbehu boli rušivé aj názvy miest, postáv a rás. (Doteraz mám v tom guláš a to som už sériu dočítala :P). Aj keď to malo v deji istý dôvod, dosť ma rušilo obdobie vojny, nebavilo ma to. Táto kniha fakt nie je pre každého.

17.02.2020 2 z 5

Na pokraji temnoty Na pokraji temnoty Barbara Erskine

Zo začiatku sa mi kniha ťažko čítala, príbeh ma veľmi nezaujal, ale neskôr sa dej rozvinul a ja som sa do knihy ponorila. Trošku mi vadil neustále opakujúci sa dej líšiaci sa iba v časovej rovine a postavami, ktoré aktuálne v deji figurovali.Postava Brid ma neskutočne vytáčala, veľmi nesympatická. Ako celok bol príbeh OK, ale viackrát si knihu asi neprečítam.

17.02.2020 4 z 5

Prečo sme sa vlastne rozišli? Prečo sme sa vlastne rozišli? Liane Moriarty

Podľa popisu som si myslela, že dej knihy bude trocha drhnúť a bude mať hluché miesta. Opak bol pravdou príbeh bol pútavý, postavy sympatické. Knihu som si užila a teším sa na ďalšie diela autorky.

26.12.2019 4 z 5

Šok z pádu Šok z pádu Nathan Filer

Nechápem ten trend písať o duševných poruchách hlavne v young adult literatúre. Málokedy sa to autorovi podarí tak, aby kniha pôsobila pútavo. Ani v tomto prípade to nebola žiadna výhra, dej uťahaný, striedanie deja v štýle, že neviete o čo ide kto to píše a v akom období. Príbeh fakt slabota, je mi jasné, že kniha je prioritné písaná na zamyslenie sa, ale išlo by to aj pútavejšie, za mňa fakt nie.

02.09.2019 3 z 5

Strieborný lev na oblohe Strieborný lev na oblohe Annabel Pitcher

Táto kniha ma očarila. Aj napriek tomu, že dej príbehu sa dotýka citlivých tém ako úmrtie v rodine, xenofóbia, odlúčenie v rodine, ma Jamie veľakrát rozosmial. Veľmi milá knižočka. Od spisovateľky som už čítala Kečupové oblaky, ktoré má veľmi nenadchli, po prečítaní tejto knihy zvažujem, že si prečítam aj ďalšie jej dielo.

15.08.2019 4 z 5

Čas mezi námi Čas mezi námi Tamara Ireland Stone

Od knihy som nič neočakávala, zobrala som si ju ako oddychovku na pláž. Príbeh ma však príjemne prekvapil. Celkom som si knihu užila až na pár zmätených scén a nie príliš dotiahnutého konca. Ako dovolenkové čítanie odporúčam.

15.08.2019 4 z 5

Hystéria Hystéria Katherine Howe

Kniha ma celkom bavila bola pútavá a striedanie dvoch časových rovín bolo zaujímavé. Musím priznať, že dejová linka zo súčastnosti ma bavila o trochu viac, možno aj kvôli tomu, že v linke z minulosti bolo fakt veľa postáv (s podobnými menami) a dosť som sa strácala najmä na začiatku. Koniec knihy ma však trochu sklamal, zdalo sa mi to také nedotiahnuté. Napriek tomu som rada, že som si ju prečítala.

19.06.2019 4 z 5

Proměna Mary Dyerové Proměna Mary Dyerové Michelle Hodkin

Kniha sa mi páčila rovnako ako aj prvý diel, tento bol však trochu chaotickejšie napísaný. Dej trochu viazol, situácie sa opakovali, príbeh sa veľmi nevyvíjal. Napriek tomu je kniha pútavá. Jediné čo ma mrzí je, že kniha skončila totálne otvorene a ďalší diel pravdepodobne už preložený nebude. Škoda.

16.04.2019 4 z 5

Geraldova hra Geraldova hra Stephen King

Klasika. Príbeh je perfektne vymyslený a dostatočne pútavý.Túto knihu som čítala už niekoľkokrát a určite si ešte niekedy dám repete. Odporúčam.

26.03.2019 4 z 5

Čo sa stalo Mare Dyerovej Čo sa stalo Mare Dyerovej Michelle Hodkin

Kniha má neskutočne bavila, dej krásne odsýpal vďaka kratším kapitolám. Príbeh bol bez hluchých miest a dostatočne pútavý. Posledných 50 strán ma zaskočilo ako sa dej začal vyvíjať a najmä paranormálna linka príbehu, trocha to vadilo. Uvidíme čo nám prinesie ďalší diel.

26.03.2019 4 z 5

Kým dopadnem Kým dopadnem Lauren Oliver

Kniha ma úplne dostalo, už dlhšie sa mi tak dobre nečítala žiadna kniha. Téma opakujúceho sa dňa znova a znova dokola, bola super pútavá. Postavy dobre vykreslené, určite si ju ešte zopakujem. Odporúčam.

06.12.2018 5 z 5